Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Op imod hver tredje af alle danskere har haft indbrud i deres nuværende bolig eller har oplevet forsøg på indbrud.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Er din virksomhed sikret mod brand?

Er din virksomhed sikker i tilfælde af brand?

Mange virksomheder har ikke de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, hvis en brand bryder ud.

Brandfaren er naturligvis særlig høj, når medarbejderne befinder sig på arbejdspladsen, men uden for virksomhedens åbningstider kan også virksomhedens lokaler og værdier være udsat for fare. Skulle branden indtræffe i løbet af arbejdsdagen, er den sikkerhedsmæssige førsteprioritet naturligvis at bringe alle medarbejdere ud af lokalet. Indtræffer branden om natten, kan det være en stor fordel med brandalarmer, der kan alarmere brandvæsenet direkte.

 

Effektiv brandsikring skaber tryghed i hverdagen

Første brandsikkerhedsforanstaltning, som en virksomhed bør installere, er naturligvis brand- og røgalarmer. De skal gerne placeres i samtlige rum, så højt som muligt. Har din virksomhed i forvejen alarmer, bør I jævnligt tjekke, at de virker. 

En virksomhed bør altid være opmærksom på eventuelle forbedringsmuligheder i sin brandsikring. Det gælder særligt, hvis der sker ændringer i lokalet - eksempelvis ommøblering eller flytning. Overvej da om flugtvejene er frie, samt hvorvidt brandalarmerne skal flyttes eller kan blive siddende. Det samme gælder, hvis virksomheden køber nyt elektronisk udstyr. Det skyldes, at kabler udgør en særlig brandfare. Heldigvis findes der moderne brandalarmeringssystemer, som kan måle temperaturændringer, røgpartikler i luften og lignende.

Moderne og omfattende brandsikringsinstallationer skaber en tryghed i medarbejdernes hverdag uden at være forstyrrende for virksomhedens daglige arbejdsgange. Yderligere skal virksomheden typisk ikke omlægge daglige procedure for at højne brandsikkerheden.

Regler om brandsikring for erhverv

Den muligvis hyppigste årsag til hurtig spredning af en brand er åbne døre. Derfor er det, i mange store erhvervsbygninger med stor gennemgang af mennesker, ikke blot en god idé, men også en regel, at der installeres et ABDL-anlæg. Det står for ‘Automatisk Brand Dør Lukning’ og interagerer med røgalarmer i dørene. Registrerer sensorerne røg, sender de signaler til dørene, der får dem til at lukke øjeblikkeligt. Således begrænses branden til det rum, hvor den udbrød.

 

Passer på mere end medarbejderne

Medarbejdernes sikkerhed bør altid være førsteprioritet, når virksomheden rammes af en brand. Automatiske systemer kan dog sikre virksomhedens værdier. Brandskabe og lignende kan holde flammerne fra eksempelvis vigtige dokumenter og andre værdier, der kan være altafgørende for virksomheden.

Når det kommer til brandsikring af en virksomhed, er det ikke nok at være reaktiv. De rette sikkerhedsforanstaltninger skal være på plads, hvis ikke medarbejdere og værdier skal udsættes for fare.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen