Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Soveværelset er ofte det første sted, en indbrudstyv leder, da folk her gemmer smykker og andre værdigenstande.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Hvad er erhvervsnabohjælp?

Nabohjælp til erhverv håber på succes

TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd (DKR) står bag konceptet Nabohjælp, som har været en stor succes i kampen for at indbrudssikre de danske parcelhusområder.

Ligesom mange tætliggende parcelhuse er attraktive mål for indbrudstyve, er mange tætliggende virksomheder det også. Ved at indføre erhvervsnabohjælp håber man at kunne overføre succesen til danske erhvervsfirmaer og herved skabe et sikrere nabolag for virksomheder.

 

Undgå indbrud med erhvervsnabohjælp

Den bedste sikring mod indbrud er at være opmærksom på indbrudstyvene, hvilket stort set er grundlaget for Nabohjælp. Initiativet går ud på det samme for erhverv, hvor virksomhederne ved en simpel og overskuelig indsats kan mindske antal af indbrud.

Hvis man ønsker at gennemføre nabohjælpskonceptet i sit firmaområde, er der få skridt, der bringer en tættere på et mere trygt nabolag. Første skridt er at kontakte de omkringliggende virksomheder og invitere til et introduktionsmøde. Under mødet kan I fastlægge, hvem der er en del af nabohjælpen, hvad man skal reagere på, samt udveksle kontaktoplysninger på hinanden.

Når I har bestemt, hvordan nabohjælpen skal fungere, er det vigtigt at informere alle dine egne medarbejdere om, at de skal være særligt opmærksomme på deres omgivelser, specielt ved lukning ved fyraften. Her gælder det at være opmærksom omkring ens egen virksomhed, men i høj grad også jeres naboers.

Derudover har de røde klistermærker for nabohjælp skræmt en del indbrudstyve i parcelområderne væk, derfor vil det være værd at overveje at investere i skiltning af erhvervsnabohjælp. Skiltningen skal godkendes af kommunen, men har en meget beskeden pris sammenlignet med diverse tyveri- og alarmsystemer.

 

Mange øjne på indbrudstyvene skræmmer dem væk

Omfanget af personer, som har et ekstra vågent øje på din virksomhed, er mange. Tænk bare på antallet af medarbejdere i din egen virksomhed og gang det så med antallet af virksomheder i jeres erhvervsnabohjælp. Det bliver til rigtig mange personer i sidste ende.

Derfor er det fordelagtigt at blive en del af tiltaget, da det kan spare din virksomhed for tid og bekostninger på baggrund af indbrud eller anden form for kriminalitet.

Indbrudstyvene er snu, men de skræmmes ofte af at vide, at de personer, der befærder sig i området på daglig basis, er nabohjælpere, som holder øje med potentielle indbrudstyve. Derved bliver din virksomhed og dine naboer et mindre oplagt indbruds- og hærværksoffer. 

 

Tag kontakten til dit nabolag allerede i dag

I Padborg i Sønderjylland har mange vognmandsfirmaer været en del af erhvervsnabohjælpen siden 2013.

Erfaringen viser, at når virksomheder i fællesskab gør en indsats har det langt større effekt end ved en højere indbrudssikring af en enkelt virksomhed. Politiet opfordrer til, at man overvejer erhvervsnabohjælp, da konceptet nok er den billigste og mest simple vej til et sikrere nabolag.

Det vigtigste i erhvervsnabohjælpen er, at alle medarbejdere er grundigt informeret om konceptet, samt at kontaktoplysningerne er i orden. For at sikre en effektiv nabohjælp er det endvidere fordelsagtigt at holde møder 1-2 gange i året, hvor man kan opdatere hinanden, fortælle hvad der fungerer for ens virksomhed eller berette om mistænkeligheder.

Du kan bestille skilte til erhvervsnabohjælp hos DKR her.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen