Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud pr. indbygger. Der sker 3 indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Er firmaets flugtveje sikre nok?

Flugtveje skal tjekkes regelmæssigt

Når uheldet er ude, er det vigtigt, at firmaets flugtveje og redningsveje fungerer som planlagt. Det kan være livsfarligt, hvis der ikke er ordentligt styr på flugtvejene, hvilket er grunden til, at de skal tjekkes regelmæssigt.

Ifølge bygningsreglementet skal der både være flugtveje og redningsveje i en erhvervsbygning, og derfor har vi udarbejdet en gennemgang af de forskellige regler.

 

Regler for flugtveje

En flugtvej er for det meste den samme indgang og udgang som dem, man normalt anvender til hverdag. Som udgangspunkt er flugtvejen den vej, hvor det ikke er nødvendigt at anvende værktøj eller kravle over noget, for at komme ud.

I erhvervsbygninger skal man, ifølge arbejdsmiljøstyrelsen, så vidt muligt have flugtveje, som åbner med flugtretningen. Desuden gælder det for alle flugtveje, at de er tilstrækkeligt belyst.

Frihøjden under et rør eller lignende må ikke være under 1,9 meter. I nybyggeri skal den dog være hele 2,1 meter grundet den øgede gennemsnitshøjde i befolkningen.

 

Regler for redningsåbning

Redningsåbninger er, modsat flugtvejen, ikke nødvendigvis en normal indgang eller udgang. Derfor kan redningsåbninger være åbninger såsom et vindue, en dør eller en lem.

Reglerne forskriver, at der mindst skal være 1 redningsåbning ud i det fri pr. lokale, medmindre der er en anden flugtvej ud i det fri. Dog behøver man ikke redningsåbninger i et lokale med 2 flugtveje, der leder til andre rum med redningsåbninger.

Selvom en redningsåbning kan have mange afskygninger, er det nødvendigt at huske på, at redningsåbningen skal være mindst 150 cm i højde og bredde sammenlagt. Dog er det vigtigt at huske på, at underkanten af redningsåbningen ikke må være mere end 2 meter over udendørs terræn.

Åbningens underkant må højest være placeret 1,2 meter over gulvet inde i huset, og ellers skal der etableres et trin. Desuden må åbningen ikke være blokeret, hverken udefra eller indefra, og den skal være nem at åbne.

 

Tjek firmaets flugtvejsbeslag

Det er påkrævet, at det skal være nemt og hurtigt at åbne en flugtvej og en redningsåbning. Skal man gøre det nemmere, kan man anskaffe sig beslag til flugtveje, så det bliver hurtigere at komme ud.

Det er desuden muligt at få elektronisk styrede flugtvejsbeslag, så de automatisk åbnes i tilfælde af brand. Under alle omstændigheder anbefales det, at man gennemgår alle de forskellige åbninger og beslag, så sikkerheden er i orden, hvis uheldet er ude.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service