Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Soveværelset er ofte det første sted, en indbrudstyv leder, da folk her gemmer smykker og andre værdigenstande.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Hvordan sikrer vi vores virksomhed?

Minimer risikoen for indbrud i virksomheden

Indbrud hos virksomheder sker selvsagt mest i aftentimerne og på fridage, hvor indbrudstyvene stjæler, hvad de måtte finde af let omsættelige varer. Som virksomhed kan I selv foretage en række sikkerhedsforanstaltninger, der minimerer risikoen for indbrud i jeres virksomhed.

For nogle virksomheder gælder det, at der er helt specifikke krav fra forsikringsselskabet for, hvordan I skal sikre jeres virksomhed i tilfælde af indbrud. Generelt handler forebyggelsen af indbrud dog om sikring af bygningen og det øvrige område.

 

Tyverialarm og videoovervågning

De fleste virksomheder i dag har installeret en tyverialarm, der giver direkte besked til en vagtcentral, hvis alarmen bliver aktiveret. Når alarmen går i gang vil der samtidig lyde høje sirener på stedet, som er med til at stresse tyven i gerningsøjeblikket.

Videoovervågning af virksomheden både indendørs og udendørs forhindrer ikke tyven i at begå indbrud, alligevel kan videoovervågning være med til at afskrække indbrudstyven, hvis han ved, at der er stor sandsynlighed for, at han bliver overvåget. Desuden er videoovervågningsmateriale effektivt til opklaringen af indbrud, hvis uheldet er ude.

 

Gør det besværligt for tyven

De bedste arbejdsbetingelser for en indbrudstyv er, når han uforstyrret kan bryde ind i jeres virksomhed. Sørg derfor for at virksomhedens lokaler og den udvendige facade er oplyst, så tyven ikke har arbejdsro. Har I installeret både tyverialarm og overvågning, så skilt med det, da skiltningen i sig selv kan være nok til at afholde indbrudstyven fra at bryde ind hos jer, hvis han på forhånd ved, at det er besværligt.

 

Frist ikke indbrudstyven

En indbrudstyv er let at friste, hvis han har udsigt til at stikke af sted med værdifulde genstande. Hvis du har mange designermøbler eller andre værdigenstande, kan det være en god ide ikke at stille dem for tæt på vinduerne, så tyven bliver fristet til at lave indbrud.

Erhvervsnabohjælp

Erhvervsnabohjælp, hvor virksomheder holder et vågent øje med hinanden, er et succesfuldt initiativ og kan forebygge indbrud. Ved erhvervsnabohjælp aftaler to eller flere virksomheder typisk at holde øje med hinandens virksomheder uden for almindelig kontortid.

Det Kriminalpræventive Råd, som er initiativtagere bag erhvervsnabohjælp foreslår, at virksomhederne indbyrdes aftaler, hvad der skal gøres og giver blandt andet forslag til, at hver virksomhed opfordrer sine medarbejdere til at køre forbi virksomheden, hvis de er i området. Det handler om at holde øje med området, så det virker afskrækkende og sandsynligheden, for at en eventuel indbrudstyv bliver opdaget, er større. 

 

Sidste mand lukker og slukker

Når det er fyraften og alle medarbejdere forlader arbejdspladsen, tænker de fleste bare på at komme hjem. Indfører I en fyraftensprocedure, hvor sidste mand sørger for lukke vinduerne, låse alle døre og slå alarmen til, kan I forebygge at en indbrudstyv bliver fristet af en ulåst dør eller et åbent vindue. For at sådan en sikkerhedsrutine bliver overholdt, er det selvfølgelig vigtigt, at alle jeres medarbejdere kender til den.

Vi har udarbejdet en liste med punkter I kan være opmærksomme på, når I forlader virksomheden. Se listen her.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen