Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Hver 4. indbrud i private hjem sker mellem kl. 18-24, da mange har travlt med at købe ind, dyrke interesser eller besøge venner & familie.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Oversigt over alle sikringsklasser

Overholder din virksomhed sin sikringsklasse?

En virksomhed forsikres mod tyveri i overensstemmelse med dens gældende sikringsklasse.

Sikringsniveauerne bestyres af 'Forsikring & Pension', og de skal udtrykke den risiko, som din virksomhed har for indbrud. Klasserne bygger derfor bl.a. på attraktivitet af varer samt inventar som f.eks. kunst, møbler, IT-udstyr o.s.v.. 

En virksomheds indbrudssikring samt krav til sikringsniveauet kommer fra dens sikringsklasse, og det kan have stor betydning for forsikringen. Låse, forstærkninger, sikringsgitre, overvågningsinstallationer og andre sikringsforanstaltninger skal opfylde kravene i den gældende sikringsklasse. Hvis ikke de opfyldes, kan virksomheden ikke få fuld erstatning.

 

Krav til skalsikring, cellesikring og objektsikring

Sikringsklasserne er formuleret på seks forskellige niveauer, som indikerer kravene til virksomhederne. De kaldes Sikringsniveau 10-60, og de indikerer endvidere minimumskravene til henholdsvis skalsikring (S), cellesikring (C) og objektsikring (O):

  • Sikringsniveau 10 – 10-S
  • Sikringsniveau 20 – 20-S, 20-C og 20-O
  • Sikringsniveau 30 – 30-S, 30-C og 30-O
  • Sikringsniveau 40 – 40-S, 40-C og 40-O
  • Sikringsniveau 50 – 50-S, 50-C og 50-O
  • Sikringsniveau 60 – 60-S, 60-C og 60-O

Virksomhedens gældende sikringsniveau vil fremgå af forsikringspolicen. Enhver virksomhed har selv til ansvar at leve op til de gældende krav, og det anbefales således, at man går grundigt igennem punkterne i den specifikke sikringsklasse.

Her følger en forklaring af de enklte sikringsklasser:  

 

+ Sikringsniveau 10

Det bemærkes hurtigt, at der ved sikringsniveau 10 (de laveste minimumskrav) kun stilles krav til skalsikringen. Kravene omfatter, at større åbninger skal være forsynet med døre, vinduer, porte eller lignende.

De skal endvidere fastgøres og udstyres med en låseenhed, der svarer til 'Forsikring & Pensions' GRØN klasse (EN 12320).  

 

+ Sikringsniveau 20

Minimumskravene til sikringsniveau 20 indbefatter de samme elementer som ved sikringsniveau 10 omkring skalsikring, men der stilles også krav om indvendige låse i GUL klasse eller tilsvarende.

Derudover skal vinduer lukkes og fastholdes i mindst to punkter. Her stilles endvidere krav til elektronisk skalovervågning af rum, hvor de særligt udsatte varer og lignende befinder sig.

Kravene til cellesikring består af de samme elementer som skalsikringen, men skal tilpasses de gældende forhold for cellen. Objektsikring på sikringsniveau 20 skal ske efter GUL klasse eller tilsvarende – f.eks. EN 1143.

 

+ Sikringsniveau 30

Minimumskravene til sikringsniveau 30 indbefatter, ud over flere af elementerne i sikringsniveau 20, også større krav til indvendig og udvendig aflåsning af døre, porte og lignende. Udvendig aflåsning skal foregå efter BLÅ klasse eller tilsvarende.

Derudover er der flere krav til den elektroniske overvågning under skalsikring, hvilket også er gældende ved både cellesikring og objektsikring – ved elektronisk objektovervågning til objektsikring skal der f.eks. anvendes mindst to detektorer med forskellige dækningsområder i denne sikringsklasse.

 

+ Sikringsniveau 40

Den store forskel fra sikringsniveau 30 til 40 er de øgede krav til den mekaniske skalsikring og cellesikring. I denne sikringsklasse skal de større åbninger nemlig ikke blot forsynes med døre, vinduer eller lemme. Disse skal være forsynede efter GUL klasse (svarer til EN 1627, RC3 eller SSF 1074). Potentielle indbrudspunkter samt værdifulde varer og løsøre skal stadig elektronisk overvåges.

 

+ Sikringsniveau 50

Ved dette sikringsniveau skal større åbninger i bygningen eller i grænsefladen til cellen være forsynet med døre, vinduer og lemme i BLÅ klasse. Det er ligeledes stadig kravene til den indvendige sikring i skallen såvel som cellen. Objekter, enten varer, løsøre eller lignende skal ligeledes objektsikres efter BLÅ klasse (svarer til EN 1143). Der er endvidere større krav til den elektroniske objektovervågning i denne klasse.

 

+ Sikringsniveau 60

Dette sikringsniveau afspejler de mest omfattende minimumskrav til både skalsikring, cellesikring og objektsikring. Som udgangspunkt skal både skaller, celler og objekter sikres i overensstemmelse med 'Forsikring & Pensions' RØD klasse, som afspejler de mest sikre låse, cylindre og lignende. Kravene til overvågning er endvidere mere omfattende (f.eks. skal bevægelsesdetektorer være sikrede mod tildækning). 

Der følger endvidere mere og mere omfattende krav til opsætning, installation samt certificering og dokumentation, når man bevæger sig på i sikringsniveauerne. Disse krav bør derfor overvejes og imødekommes af enhver virksomhed allerede inden valget af den specifikke sikringsløsning. Det er muligt at læse meget mere indgående til de enkelte sikringsniveauer her.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service