Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Der sker 3,2 indbrud hver time, hver dag, året rundt. De fleste af disse indbrud sker i ferieperioder og omkring jul og nytår. 

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Få styr på sikkerheden efter lukketid

Undgå indbrud og skader efter fyraften

Mange små og mellemstore danske virksomheder er desværre ikke beskyttet tilstrækkeligt efter fyraften. Sikkerheden efter lukketid kan dog forbedres mærkbart ved blot, at indføre klare aftaler omkring medarbejdernes daglige rutiner.

Ejendommens generelle sikkerhed er naturligvis afgørende for sikkerheden efter fyraften. Det dækker bl.a. alarmanlæg, overvågningsanlæg, sikringsgitre og lignende. Husk, jo mere omfattende og effektive disse installationer er, jo bedre kan virksomheden sikres. Er sikkerhedsinstallationerne i orden, er virksomhedens sikkerhed i høj grad afhængig af lukkeaftalerne. 

 

Skræddersy en tjekliste til din virksomhed

Den sikreste måde at imødekomme potentielle farer og trusler mod virksomhedens sikkerhed efter fyraften er faste aftaler angående aflukning, aflåsning og tilslutning af alarmer med mere. 

Udover ejendommens ydre og indre sikkerhed samt fordelingen af lukkeopgaver, er der en række punkter, som en virksomhed bør inddrage i sin tjekliste. Her er nogle generelle forhold, der kan forbedre sikkerheden i de fleste små og mellemstore virksomheder efter lukketid: 

  • Aflås virksomhedens værdigenstande - computere, tablets eller andre elektroniske produkter og værdier er låst inde i et værdiskab, pengeskab eller lignende. Det samme gælder virksomhedens varer og lager, som altid bør være aflåst efter lukketid.
  • Døre og vinduer skal lukkes og låses - forsvarlig aflåsning af virksomhedens yderdøre samt lukning af alle vinduer er afgørende for sikkerheden efter fyraften. Dette punkt bør derfor være en fast del af alle lukke-tjeklister.
  • Sluk for elektriske installationer - kaffemaskiner, kopimaskiner og lignende kan med fordel slukkes ved fyraften med henblik på at minimere risikoen for brand.
  • Reager på det mistænkelige - hvis varer eller andre ting er placeret et sted uden årsag, bør man altid reagere på det. Vær opmærksom på det usædvanlige.
  • Tænd for sikkerhedsinstallationerne - husk altid at inkludere virksomhedens alarmsystemer og overvågningsinstallationer i din tjekliste, så de ikke bliver glem.
  • Udvendig og indvendig belysning - det er ganske varierende, hvor meget og hvilke lys, der skal være tændte efter lukketid. Sørg dog for at medtage punktet på din tjekliste.
  • Åbent udsyn omkring ejendommen - særligt omkring virksomhedens vinduer og døre ved lukning. Det gør du bedst ved at fjerne containere eller andet, tyven kan gemme sig bag.

 

Tilpas altid din lukke-tjekliste i forhold til de specifikke forhold og krav, der gælder for din virksomhed. Hav derfor altid klare aftaler om, hvem der slår alarmsystemet til, aflåser værdiskabe og lignende samt låser de ydre døre og vinduer.

 

Vær specifik i din tjekliste

Den største fordel ved tjeklisten er, at ingen sikkerhedsforhold bliver glemt eller overset. Den er mest effektiv, hvis opgaverne tilskrives medarbejderne ved navn. Undgå derfor formuleringer som; “Den sidste til at forlade bygningen skal…”, da lukkeopgaverne så ofte glemmes.

Koordiner derfor gerne tjeklisten med arbejdsplanen, og gør det klart for medarbejderne, hvornår og hvordan de kan bytte lukkeopgaver.

Du kan læse mere om emnet hos Brancheorganisationen Forsikring & Pension, hvor de har fokus på artikler omkring sikringspolitikken i virksomheden og hvilke overvejelser man som virksomhed skal tage når man skal udvælge en sikringsansvarlig.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service