Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Der sker 5 indbrud hver time, hver dag, året rundt. De fleste af disse indbrud sker i ferier og omkring jul og nytår. 

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Sikring af virksomhedens udearealer

Udensdørsbelysningen spiller en vigtig rolle

Der findes et hav af forskellige muligheder for belysning. Det er et spørgsmål om at skræddersy den belysningsform, der virker mest hensigtsmæssigt, når dine udearealer skal sikres.

Belysning skaber tryghed og kan på sin vis tilmed være en vigtig sikkerhedsforanstaltning. Hvis eksempelvis et fabriksområde har fordelagtige oversigtsforhold med tilstrækkelig belysning i alle døgnets timer, kan det minimere kriminaliteten i forhold til indbrud.

 

Vælg din lysinstallation med omhu

Hvad enten du foretrækker en mere traditionel lyskilde eller en LED-løsning, bør begge løsninger afprøves ved testinstallation for at få indblik i, hvordan belysningen tager sig ud. De traditionelle glødepærer og kompaktrør udsender et anderledes lys end LED-lyskilden, da sidstnævnte består af flere mindre lyskilder.

Nogle af fordelene ved den mere moderne LED-løsning er, at deres levetid er markant længere og så skal de ikke "varme op", som nogle sparerpærer skal. Det er dog værd at bemærke, at energiforbruget ikke opnår nogen synderlig besparelse. I tilfælde af at større parkeringspladser og lignende skal kunne oplyses på bedst mulig vis, kan der installeres en metalhalogen lyskilde, der giver væsentligt mere lys end LED-kilden, men den har til gengæld kortere levetid.    

For at tilføje en automatisk dimension til belysningen, anbefales en installation af lysstyrende bevægelsessensorer. De vil blive aktiveret, når der registreres varmeudstråling fra personer. Det er muligt at anskaffe sig bevægelsessensorer der kun lader sig tænde i de mørke timer, da der indbygget et skumringsrelæ. Dette giver mening i områder, hvor dagslyset giver et fornuftigt overblik i sig selv og dermed giver et vagtfirma gode forudsætninger for at holde styr på områdets aktivitet.

Tilknytning af vagtfirma giver ekstra sikkerhed

Det kan være hensigtsmæssigt at tilknytte et vagtfirma til at holde øje med udearealer, samt porte og eventuelle låse. Foruden disse sikkerhedsforanstaltningerne giver det en vis tryghed til området, samtidigt med at signalværdien bliver styrket.

Hvis en potentiel indbrudstyv får øje på vagtfirmaet, enten ved at se deres tilstedeværelse eller et autoriseret logo, kan det virke proaktivt og præventivt. Der findes en mangfoldighed af muligheder, når den rette vagttype skal hyres. De fleste vagtfirmaer har en alarmpatrulje tilknyttet, der rykker ud, hvis der er indbrud. Hvis indbruddet er hændt, kan denne vagttype tilmed sørge for, at området atter bliver bragt i orden (evt. genetablering af smadret port), hvorefter alarmen atter kan aktiveres.

Mange har servicevagter ansat, der udover rundering, sikre at alt er aflåst og at alarm er tilkoblet. I forlængelse af dette er vagtrunderingens hyppighed en faktor, man skal overveje. Hvis der har været øget kriminalitet i et givent område, kan man med fordel få intensiveret sikkerheden med flere patruljeringer og runderinger, samt etablere en tættere kontakt til politiet.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen