Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Op imod hver tredje af alle danskere har haft indbrud i deres nuværende bolig eller har oplevet forsøg på indbrud.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Bo Trygt! - Ny kampagne i 2019

Ikke nok danskere lytter på de gode råd

Der er mange tiltag, store som små, der kan øge sikkerheden i dit hjem. Men selvom mange virksomheder og medier har fokus på emnet, så er der stadig ikke nok der lytter til anbefalingerne. Det fastslår en rapport om indbrud, som er foretaget af Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd (DKR).

Rapporten peger simpelthen på, at danskernes hjem er for lette at bryde ind i. Blandt andet grundet døre, vinduer og låse, som ikke er specielt sikkerhedsoptimeret, selvom det er økonomisk overkommeligt at få sikret.

Nogle af problemerne ved de begrænsede sikkerhedsforanstaltninger i de danske hjem er, at der ikke er specielt stærke sikkerhedskrav til boligen eller lejligheden. En styrket indsats på dette område med højere sikkerhedskrav har vist sig at bære frugt i lande som England og Holland, understreger indbrudsrapporten.

 

Kampagnen skal reducere antallet af indbrud

Som nævnt er danskernes hjem generelt ikke sikrede nok imod indbrud, men dette vil TrygFonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd gøre noget ved med kampagnen 'Bo Trygt!'.

Det forkromede mål er at nedbringe indbruddene markant således, at antallet reduceres til under 10.000 tilfælde om året – modsat de stagnerende over 29.000 indbrud i dag. Det handler grundlæggende om at få flytte nogle normative opfattelser for, hvad stærke sikkerhedsforanstaltninger i realiteten er.

Nabohjælp har vist sig at være en god og effektiv måde, at holde tyvene væk, men kampen mod indbrud skal foregå på endnu flere niveauer.

Sammen om et mindre indbrudsramt Danmark

Hvis kampagnen skal bære frugt og have en præventiv effekt, skal danskerne byde den velkommen med åbne arme. Med den rette vejledning og rådgivning kan vi komme langt i kampen mod indbrud. Lad os sammen blive det land i Europa, som oplever færrest indbrud!

Der findes mange gode råd til, hvordan man bedst muligt undgår indbrud og dem bør man selvfølgelig følge efter bedste evne. Et råd kunne f.eks. være at snakke med folk i nabolaget, hvad de gør for at styrke sikkerheden, hvorefter tiltagene kan kopieres, så din gade får ry for at være et sted, hvor indbrudstyvene møder store vanskeligheder. Det vil sprede sig i de kriminelle netværk, som ringe i vandet og før i ved af det, så kommer der ingen ubudne gæster til jeres nabolag.

Du kan finde gode råd til hvordan du kan indbrudsikring din bolig med vores 17 gode råd mod indbrud her.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen