Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med over 29.000 indbrud i 2018 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til over 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud pr. indbygger. Der sker 3 indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Bo Trygt! - Ny kampagne i 2019

Ikke nok danskere lytter på de gode råd

Der er mange tiltag, store som små, der kan øge sikkerheden i dit hjem. Men selvom mange virksomheder og medier har fokus på emnet, så er der stadig ikke nok der lytter til anbefalingerne. Det fastslår en rapport om indbrud, som er foretaget af Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd (DKR).

Rapporten peger simpelthen på, at danskernes hjem er for lette at bryde ind i. Blandt andet grundet døre, vinduer og låse, som ikke er specielt sikkerhedsoptimeret, selvom det er økonomisk overkommeligt at få sikret.

Nogle af problemerne ved de begrænsede sikkerhedsforanstaltninger i de danske hjem er, at der ikke er specielt stærke sikkerhedskrav til boligen eller lejligheden. En styrket indsats på dette område med højere sikkerhedskrav har vist sig at bære frugt i lande som England og Holland, understreger indbrudsrapporten.

 

Kampagnen skal reducere antallet af indbrud

Som nævnt er danskernes hjem generelt ikke sikrede nok imod indbrud, men dette vil TrygFonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd gøre noget ved med kampagnen 'Bo Trygt!'.

Det forkromede mål er at nedbringe indbruddene markant således, at antallet reduceres til under 10.000 tilfælde om året – modsat de stagnerende over 29.000 indbrud i dag. Det handler grundlæggende om at få flytte nogle normative opfattelser for, hvad stærke sikkerhedsforanstaltninger i realiteten er.

Nabohjælp har vist sig at være en god og effektiv måde, at holde tyvene væk, men kampen mod indbrud skal foregå på endnu flere niveauer.

Sammen om et mindre indbrudsramt Danmark

Hvis kampagnen skal bære frugt og have en præventiv effekt, skal danskerne byde den velkommen med åbne arme. Med den rette vejledning og rådgivning kan vi komme langt i kampen mod indbrud. Lad os sammen blive det land i Europa, som oplever færrest indbrud!

Der findes mange gode råd til, hvordan man bedst muligt undgår indbrud og dem bør man selvfølgelig følge efter bedste evne. Et råd kunne f.eks. være at snakke med folk i nabolaget, hvad de gør for at styrke sikkerheden, hvorefter tiltagene kan kopieres, så din gade får ry for at være et sted, hvor indbrudstyvene møder store vanskeligheder. Det vil sprede sig i de kriminelle netværk, som ringe i vandet og før i ved af det, så kommer der ingen ubudne gæster til jeres nabolag.

Du kan finde gode råd til hvordan du kan indbrudsikring din bolig med vores 24 gode råd mod indbrud her.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service