Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 18.000 indbrud i 2020 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 2 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud pr. indbygger. Der sker 3 indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Hjælper en hund mod indbrud?

Hunden passer på dit hjem

Du øger chancen for at undgå indbrud, hvis indbrudstyven kan høre hundegøen. Hunde er nemlig med til at alarmere og skræmme, hvis noget ikke er rigtigt.

Indbrudstyvene er ganske klar over den øgede risiko for at mislykkes med indbruddet, hvorfor de ofte undgår konfrontationen med hundene. Det er med til at skabe øget sikkerhed for din bolig - både før og efter indbruddet. I forhold til indbrudssikring gælder desuden at jo større din hund er, jo bedre sikkerhed kan den give ;-)

Hunde reagerer naturligt på trusler i nærheden af deres territorium. I ejendomme, der ligger tæt til naboen, kan din hunds gøen være nok til at alarmere naboerne omkring ugerningen.

Det handler nemlig om at få naboerne til at reagere, og aggressiv hundegøen virker ganske påfaldende, og det kan tiltrække en del opmærksomhed. Det øger chancen for at stresse og forstyrre indbrudstyven, selv hvis din hund ikke angriber.

 

Hund som aktiv del af boligens beskyttelse?

Du kan med fordel bringe din hund aktivt ind i den præventive sikring af din bolig. En effektiv måde at holde tyven fra at forsøge et indbrud, er tydelige hundeskilte - ofte med teksten, “Her vogter jeg”. Den type skiltning vil advare, men ikke nødvendigvis holde indbrudstyven helt væk. 

Er tyven dog advaret og samtidig hører din hund gø, er det ofte nok til at holde tyven væk fra at forsøge at begå indbrud. Selv hvis du ikke har en hund, kan du benytte skiltene alligevel. Vælg en stor hunderace som billede, og anskaf desuden en ‘hundealarm’, der udsender hundegøen, hvis nogen nærmer sig boligen. På den måde vil en indbrudstyv tro, at du har en hund, der holder vagt, og med stor sandsynlighed undlade at bryde ind i din bolig.

 

Hvis tyven bryder ind alligevel

Skulle indbruddet ske, imens din hund er i huset, kan der ske en konfrontation. Bider eller på anden vis skader din hund tyven, risikerer du naturligvis ikke at blive sigtet i henhold til dette.

Træder en anden person ind på din private grund, er det nemlig på eget ansvar. Skulle konfrontationen ske, er det dog vigtigt at understrege, at din hund ikke er sikret mod skader. Der ligger altså en naturlig fare for din hund, når du vælger at bruge hunden som indbrudssikring. 

At bruge sin hund som indbrudssikring kan altså have ganske virksomme effekter, men det indebærer altså en naturlig fare for din hund, som du skal være opmærksom på.

 

Hvad siger loven om brug af hund som indbrudssikring?

Ifølge den danske lovgivning må du gerne bruge din hund som indbrudssikring, og som nævnt er det vigtigt at vide, at hvis din hund på den ene eller anden måde skader en tyv, som har brudt ind i dit hus, imens du ikke er hjemme, eller hvis du ligger og sover, bliver du på ingen måde holdt ansvarlig for dette. 

Der er dog også omstændigheder, hvor det er dig, der er skyld i, at din hund er gået til angreb eller har bidt en person, og her er sagen en anden. Her vil du nemlig kunne blive holdt ansvarlig, men det kræver, at du har haft til hensigt at bruge din hund som en form for våben, og at du har bedt hunden om at gå til angreb. Du vil derfor kunne blive dømt efter straffeloven.

Der er dog også situationer, hvor du, selvom du har brugt din hund som et våben, ikke vil blive straffet. Det er situationer, hvor du har brugt din hund til at afværge et potentielt angreb eller en situation, som har været farlig.

Er der en fremmed person i dit hus, som er til skade for dig eller andre personer i husstanden, vil du ikke nødvendigvis få en straf, når du lader din hund bide eller på vis gøre skade på en tyv. En hund kan derfor godt bruges som indbrudssikring, men du skal altid være opmærksom på reglerne, og at din hund ikke er sikret mod skader, når den vælger at gå til angreb.

Hvilke artikler vil du læse?

17255

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs med om hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde?

Få indblik hvem har ansvaret og hvilke aftaleblanket

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang!

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få indsigt i hvad du skal være opmærksom på

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen

Oversigt over alle sikringsniveauer

En oversigt over hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Mange er i tvivl om skalsikring, men det behøver du ikke være.

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Undgå indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab

Kommer indbrudstyven igen?

Sandsynligheden for at han gør, er måske større end du tror

Har du købt hælervarer før?

Måske har du købt hælervarer helt uden at vide det...

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Få styr på de rigtige papirer og dokumentation efter indbrud.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus ved at følge disse råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Find ud af hvordan projektet nabohjælp kan hjælpe dit nabolag

Lovgivning om videoovervågning

Sådan undgår du at overtræde lovgivningen.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Jeg har haft indbrud – hvad skal jeg gøre?

Få svar på dine spørgsmål efter et indbrud.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Hvis dine nøgler og låse er forældet har tyven bestemt let spil.

Hvordan arbejder tyven?

Lær mere om tyven og rust dig bedre mod indbrud.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen
// Script fra forsiden

Kontakt os - Døgnvagt service