Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Der sker 5 indbrud hver time, hver dag, året rundt. De fleste af disse indbrud sker i ferier og omkring jul og nytår. 

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Hjælper en hund mod indbrud?

Hunden passer på dit hjem

Du øger chancen for at undgå indbrud, hvis indbrudstyven kan høre hundegøen. Hunden er nemlig med til at alarmere og skræmme, hvis noget ikke er rigtigt. Indbrudstyvene er ganske klar over den øgede risiko for at mislykkes i indbruddet, hvorfor de ofte undgår konfrontationen med hundene. Det er med til at skabe øget sikkerhed for din bolig - både før og efter indbruddet. I forhold til indbrudssikring gælder desuden at jo større din hund er, jo bedre sikkerhed kan den give. 

Hunde reagerer naturligt på trusler i nærheden af deres territorium. I ejendomme, der ligger tæt til naboen, kan din hunds gøen være nok til at alarmere naboerne omkring ugerningen. Det handler nemlig om at få naboerne til at reagere, og aggressiv hundegøen virker i nogle områder ganske påfaldende, og det kan tiltrække en del opmærksomhed. Et højt lydniveau og en stærk reaktion fra hunden kan desuden bringe tyven ud på usikker grund i forbindelse med indbruddet. Det øger chancen for at stresse og forstyrre indbrudstyven, selv hvis din hund ikke angriber.

 

Hunden som aktiv del af husets beskyttelse

Du kan med fordel bringe din hund aktivt ind i den præventive sikring af din bolig. En effektiv måde at holde tyven fra at forsøge et indbrud, er tydelige hundeskilte - ofte med teksten, “Her vogter jeg”. Sådan skiltning vil advare, men ikke nødvendigvis holde indbrudstyven helt væk.

Er tyven dog advaret og samtidig hører din hund gø, er det ofte nok til at holde tyven væk fra at forsøge. Selv hvis du ikke har en hund, kan du benytte skiltene alligevel. Vælg en stor hunderace som billede, og anskaf desuden en ‘hundealarm’, der udsender hundegøen, hvis nogen nærmer sig boligen.

Hvis tyven bryder ind alligevel

Skulle indbruddet ske, imens din hund er i huset, kan der ske en konfrontation. Bider eller på anden vis skader din hund tyven, risikerer du naturligvis ikke at blive sigtet i henhold til dette. Du er på ingen måde ansvarlig!

Træder en anden person ind på din private grund, er det nemlig på eget ansvar. Skulle konfrontationen ske, er det dog vigtigt at understrege, at din hund ikke er sikret mod skader. Der ligger altså en naturlig fare for din hund, hvis du bruger den som indbrudssikring. 

At bruge sin hund som indbrudssikring kan have ganske virksomme effekter, men det indebærer altså en naturlig fare for din hund. Husk, større hunde er absolut bedre end mindre, hvilket du bør overveje, hvis du vil anskaffe en hund med henblik på at bruge den som sikring, når du ikke er i hjemmet.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen