Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Lidt over hver 4. indbrud i private hjem sker mellem kl. 18 - 24, da mange er optaget af at købe ind, dyrke interesser eller besøge venner & familie.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Hvad er nabohjælp?

Du kan sikre dit hjem med nabohjælp

Nabohjælp består i at sikre nabolag via effektive og organiserede naboskaber, der sætter øget fokus på den lokale sikkerhed. Nabohjælp tilbydes af flere selskaber, bl.a. Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, samt nabo.dk og SikkertHjem. At være en del af nabohjælp kommer med en række klare fordele når det kommer til at sikre dit hjem i hverdagen, og når du er væk fra huset i længere tid. Effektiv nabohjælp har bevist at kunne forhindre hvert fjerde indbrudsforsøg.

 

Når naboer går sammen

Nabohjælp bygger på et godt og effektivt naboskab. Ved at organisere nabolaget kan I opnå en række kriminalitetsforebyggende effekter. Tydelig skiltning på vejen samt klistermærker på vinduerne er effektive måder at advare tyven. At have klare aftaler i nabolaget om at hilse på alle forbipasserende bidrager ligeledes til at skræmme tyven. Nabohjælp handler i høj grad om kommunikation som middel til at skabe årvågenhed i naboskabet. Derfor gælder også, at flere aktive nabohjælpere skaber endnu mere sikkerhed på vejen.

 

Dit nabolag i ét system

Når du opretter dig i et etableret nabohjælp-system kan I bl.a. sende og modtage beskeder via en app eller sms, der advarer imod mistænkelige forhold i området. Nogle selskaber tilbyder yderligere sikring i form af vagtudrykning eller detektorer imod betaling.

Kommunikationsvejene kan I dog selv organisere og er ikke nødsaget til at betale for. Det kræver blot, at nabolaget selv tager initiativ til at etablere en platform eller udveksle telefonnumre. Desuden er nogle af selskabernes etablerede kommunikationsplatforme tilgængelige uden betaling – det gælder eksempelvis for Nabohjælp af Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Hjælp til kriminalitetsforebyggelse

At organisere sit nabolag i nabohjælp kan bidrage til øget sikkerhed, når huse er tomme i forbindelse med sommerferie, jul eller lignende. Aftaler internt i nabolaget om at slå græs eller rydde sne for hinanden, benytte de tomme huses skraldespande eller parkere bilen i den tomme indkørsel vidner om liv i et ellers tomt hus. Det er desuden altid en god ide jævnligt at kontrollere tomme nabohuse for mistænkelige forhold. Nabohjælp kan bidrage til at organisere sådanne aftaler, der medhjælper en højere sikkerhed.

 

Tag kontakt til dine naboer

Du kan selv være med til at etablere nabohjælp i dit nabolag. Det kræver blot, at du selv organiserer nabohjælpen eller skriver dig op til en eksisterende platform. Sidstnævnte sparer dig ofte for tid, og de hjælper gerne med at sprede budskabet til dine naboer. Når naboer hjælpes ad, kan hele nabolaget øge sikkerheden betydeligt uden store omkostninger!

Besøg nabohjælp websiden for at komme igang.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen