Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud. Der sker fem indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Rapport om indbrud (Trygfonden & DKR)

Gode råd til en tryggere hverdag

I en ny, omfattende rapport fra Det Kriminalpræventive Råd (DKR) og TrygFonden, undersøges det, hvordan danske hjem kan øge sikkerheden.

I 2016 blev mere end 30.000 indbrud anmeldt til politiet, og danske borgere lever tilmed i en rekordhøj frygt for indbrud. For at komme frygten til livs og bringe indbrudstallet ned, kan vi ifølge rapporten indføre en række tiltag på personligt, lokalt og politisk plan.

 

Sådan skaber du et sikkert hjem

Ifølge undersøgelsen er de fleste danske hjem for nemme at bryde ind i. Det skyldes, at de ydre sikkerhedsforhold ikke er stærke nok. Danskerne bør øge styrken i døre, vinduer, mure og låse for at øge den ydre sikkerhed.

Denne type indbrudssikring er et særdeles effektivt værktøj til at holde tyven ude. Ofte vil denne ydre forstærkning desuden ikke have omfattende omkostninger, da små tiltag kan gøre en stor forskel.

 

Få hjælp fra dit nærmiljø

En effektiv måde at øge sin egen sikkerhed på lang sigt er ved at øge den lokale sikkerhed først. Engagér dig i lokale tiltag, der effektivt øger trygheden i byen, på vejen, i venneflokken eller lignende.

Rapporten fra TrygFonden og DKR nævner systematisk nabohjælp som et effektivt tiltag. Analysechef i TrygFonden, Merete Konnerup, nævner, at fungerende nabohjælp kan forebygge helt op til hvert femte indbrud. Det øger især sikkerheden, når huset ellers er tomt.

I dag er mere end 200.000 danske husstande organiseret i systematisk nabohjælp. Organisationerne bag rapporten holder desuden hyppige borgermøder, der informerer om tiltag, som kan øge sikkerheden lokalt.

 

Vi kan lære af England og Holland

Rapporten understreger, at vi kan lære en del af lande omkring os. Specielt har Holland og England indført lovgivning, der kræver at nybyggede huse lever op til stærke sikkerhedskrav. F.eks. skal nye hollandske huse kunne modstå indbrudsforsøg i minimum tre minutter. I begge lande har tiltaget vist sig bemærkelsesværdigt effektivt, og antallet af indbrud er faldet markant - indbrudsraten ligeledes halveret.

De indbrudssikre hjem har altså vist sig at nedsætte antallet af indbrud, og Merete Konnerup fremhæver, at effekten ikke blot er begrænset til de pågældende huse, men har positive effekter for alle hjem i England og Holland.

 

Undgå at støtte tyvens forretning

Rapporten understreger desuden, at bekæmpelse af hæler-markedet er afgørende for at nedsætte antallet af indbrud. Ved at undergrave tyvens forretning fjerner vi nemlig incitament til overhovedet at skaffe varerne. Vi kan komme den ubevidste handel med hælervarer til livs ved at insistere på at betale via mobile betalingssystemer eller ved brug af nemID. Viser varen sig herefter at være tyvekost, er tyvens identitet ikke hemmelig.

Læs hele rapporten her (PDF link)

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen