Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 18.000 indbrud i 2020 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 2 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Hver 4. indbrud i private hjem sker mellem kl. 18-24, da mange har travlt med at købe ind, dyrke interesser eller besøge venner & familie.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Hvordan virker en røgalarm?

En almindelig røgalarm er udstyret med et kammer, som detekterer gennemsigtigheden i lokalet - det vil sige hvor tæt luften er med andet end ilt. Hvis gennemsigtigheden overskrider grænserne for, hvor meget røg rummet må indeholde, slås der alarm. Her er der forskellige grænser for, hvad røgalarmen tillader, før der slås alarm.

Der findes forskellige typer af røgalarmer, der alle virker på samme grundprincip om detektering af gennemsigtighed i et lokale, dog gør røgalarmerne det på lidt forskellige måder.

De optiske røgalarmer, der er de mest udbredte på markedet, indeholder en infrarød kilde og en lyssensor. Når det infrarøde lys brydes af tilstrækkelig mange røgpartikler, betyder det, at gennemsigtigheden i rummet er for lav, og der slås alarm.

De mindre udbredte ioniske røgalarmer indeholder en smule radioaktivt materiale, hvilket reagerer på ioniserede røgpartikler i luften. Når der er for mange ioniserede røgpartikler i et lokale, vil det igen betyde, at gennemsigtigheden er for lav, og alarmen vil aktiveres.

 

Hvor skal røgalarmen placeres?

For at en røgalarm virker mest optimalt, er det vigtigt, at den er placeret et sted, hvor den hurtigt kan detektere røg og gøre dig opmærksom på, at der muligvis er ved at opstå en brand.

Med følgende pointer in mente, når du skal placere din røgalarm, giver du røgalarmen de bedste forudsætninger for at fungere optimalt:

  • Røg søger naturligt altid opad, og derfor bør du placere din røgalarm helt i loftet og ikke på væggene eller på en høj reol.
  • Undgå at placere din røgalarm for tæt på hjørner eller vægge, og sæt den gerne så frit i rummets loft som muligt.
  • Bor du i et hjem med flere niveauer, bør du sikre, at der minimum er én røgalarm på hver etage.
  • Undgå gerne en røgalarm i køkkenet eller nær brændeovnen, da der med stor sandsynlighed kan opstå falske alarmer her, hvilket kan få dig til at pille røgalarmen ned eller batterierne ud, så alarmen alligevel ikke virker, når det gælder.
  • Placer ikke røgalarmen for langt væk fra dit soveværelse, eller i et rum, der ofte har dørene lukkede. Du skal kunne høre alarmen, og røgen skal kunne nå alarmen, for at den aktiveres.
  • Røgalarmer har en vis begrænsning i, hvor stort et areal de kan dække. Bor du i en bolig med et stort areal, bør du derfor opsætte mere end én røgalarm, så du er sikker på, at hele boligen er godt dækket ind.

 

Hvor længe holder en røgalarm?

Røgalarmer lever som så meget andet desværre ikke evigt. For at sikre den mest optimale funktion af din røgalarm, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på alarmens udløbsdato, der står i bunden af den. Du kan løbende teste, om din røgalarm er i live ved blot at trykke på alarmens testknap og lytte efter det høje bip.

 

For røgalarmer med batterier, er det en god tommelfingerregel, at de trænger til udskiftning hvert 10. år, men det kan naturligvis også være nødvendigt før. For at røgalarmen virker så længe, er det dog vigtigt, at du husker at skifte batterierne i mellemtiden.

Alt efter hvilken type røgalarm og hvilken type batterier, den bruger, kan batterilevetiden på din røgalarm variere væsentligt. Lithium batterier kan typisk holde mellem 5 og 10 år, hvor 9V carbon-zinc batterier typisk holder i 1-2 år ad gangen.

 

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet de spørgsmål vi mest ofte har fået fra vores kunder omkring røgalarmer:

 

1. Hvordan tester man en røgalarm?

Til at teste en røgalarm skal du have godkendt testudstyr. Det vil sige, at du ikke bare kan teste din røgalarm på egen hånd. En certificeret fagmand inden for brandsikring tester detektoren, som sidder i røgalarmen. Dette gøres ved, at fagmanden påfører en slags hætte. Inde i hætten dannes der røg, og på den måde tester man i et meget isoleret omfang, om systemet i røgalarmen slår alarm, når der er brug for det.

 

2. Hvorfor bipper min røgalarm?

Røgalarmer bipper ofte, hvis de er batteridrevne og trænger til at få skiftet batteri. Hvis du allerede har skiftet batteriet i røgalarmen med et nyt, og den stadig bipper, kan det være, at der er fejl i systemet. Her skal du have foretaget service på røgalarmen for at finde frem til, hvilken fejlmelding, det drejer sig om.

 

3. Hvor mange røgalarmer skal jeg bruge?

Det nødvendige antal af røgalarmer vil i høj grad afhænge af din boligs størrelse og opbygning. Røgalarmen skal gerne kunne høres i alle rum, uanset hvor du befinder dig, og derfor er det en god idé minimum at have én røgalarm på hver etage.

Ved større boliger bør der derfor heller ikke være alt for langt imellem røgalarmerne, både for at sikre, at du kan høre den, når den aktiveres, men lige såvel for at alarmen kan detektere røg, uanset hvor i boligen, der opstår brand.

Hvilke artikler vil du læse?

62890

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs med om hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde?

Få indblik hvem har ansvaret og hvilke aftaleblanket

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang!

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få indsigt i hvad du skal være opmærksom på

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen

Oversigt over alle sikringsniveauer

En oversigt over hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Mange er i tvivl om skalsikring, men det behøver du ikke være.

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Undgå indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab

Kommer indbrudstyven igen?

Sandsynligheden for at han gør, er måske større end du tror

Har du købt hælervarer før?

Måske har du købt hælervarer helt uden at vide det...

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Få styr på de rigtige papirer og dokumentation efter indbrud.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus ved at følge disse råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Find ud af hvordan projektet nabohjælp kan hjælpe dit nabolag

Lovgivning om videoovervågning

Sådan undgår du at overtræde lovgivningen.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Jeg har haft indbrud – hvad skal jeg gøre?

Få svar på dine spørgsmål efter et indbrud.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Hvis dine nøgler og låse er forældet har tyven bestemt let spil.

Hvordan arbejder tyven?

Lær mere om tyven og rust dig bedre mod indbrud.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen
// Script fra forsiden

Kontakt os - Døgnvagt service