Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 15.000 indbrud i 2022 er Danmark stadig det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til omkring 1,6 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Der sker 1,6 indbrud hver time, hver dag, året rundt. De fleste af disse indbrud sker i ferieperioder og omkring jul og nytår. 

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Hvordan virker en røgalarm?

En almindelig røgalarm er udstyret med et kammer, som detekterer gennemsigtigheden i lokalet - det vil sige hvor tæt luften er med andet end ilt.

Hvis gennemsigtigheden overskrider grænserne for, hvor meget røg rummet må indeholde, slås der alarm. Her er der forskellige grænser for, hvad røgalarmen tillader, før der slås alarm.

 

Hvilke typer røgalarmer findes der?

Der findes forskellige typer af røgalarmer, der alle virker på samme grundprincip om detektering af gennemsigtighed i et lokale, dog gør røgalarmerne det på lidt forskellige måder.

De optiske røgalarmer, der er de mest udbredte på markedet, indeholder en infrarød kilde og en lyssensor. Når det infrarøde lys brydes af tilstrækkelig mange røgpartikler, betyder det, at gennemsigtigheden i rummet er for lav, og der slås alarm.

De mindre udbredte ioniske røgalarmer indeholder en smule radioaktivt materiale, hvilket reagerer på ioniserede røgpartikler i luften. Når der er for mange ioniserede røgpartikler i et lokale, vil det igen betyde, at gennemsigtigheden er for lav, og alarmen vil aktiveres.

 

Røgalarm guide

 

Hvor skal røgalarmen placeres?

For at en røgalarm virker mest optimalt, er det vigtigt, at den er placeret et sted, hvor den hurtigt kan detektere røg og gøre dig opmærksom på, at der muligvis er ved at opstå en brand.

Med følgende pointer in mente, når du skal placere din røgalarm, giver du røgalarmen de bedste forudsætninger for at fungere optimalt:

 

  • Røg søger naturligt altid opad, og derfor bør du placere din røgalarm helt i loftet og ikke på væggene eller på en høj reol.

 

  • Undgå at placere din røgalarm for tæt på hjørner eller vægge, og sæt den gerne så frit i rummets loft som muligt.

 

  • Bor du i et hjem med flere niveauer, bør du sikre, at der minimum er én røgalarm på hver etage. Vi anbefaler dog ofte en røgalarm i hvert rum, specielt på hvert børneværelse.

 

  • Undgå gerne en røgalarm i køkkenet eller nær brændeovnen, da der med stor sandsynlighed kan opstå falske alarmer her, hvilket kan få dig til at pille røgalarmen ned eller batterierne ud, så alarmen alligevel ikke virker, når det gælder.

 

  • Placér ikke røgalarmen for langt væk fra dit soveværelse, eller i et rum, der ofte har dørene lukkede. Du skal kunne høre alarmen, og røgen skal kunne nå alarmen, for at den aktiveres.

 

  • Røgalarmer har en vis begrænsning i, hvor stort et areal de kan dække. Bor du i en bolig med f.eks. et stort fælles køkkenalrum og stue, bør du derfor opsætte mere end én røgalarm her, så du er sikker på, at hele rummet er godt dækket ind.

 

  • Overvej at placere en røgalarm i områder med større elektriske apparater såsom ens teknik-skab eller ved vaskemaskiner og tørretumblere. Disse områder kan være særligt udsat for brandfare og det er vigtigt at have tidlig advarsel.

 

Som noget nyt er der er også begyndt at komme 'Smart Home' røgalarmer på markedet, der kan tilkobles din mobil via en dedikeret app.

Disse smarte røgalarmer giver dig mulighed for at modtage advarsler direkte på din mobil, hvis en alarm udløses. Dette er særligt nyttigt, når du ikke er hjemme eller hvis du er bekymret for ikke at høre en røgalarm, der er placeret langt væk fra dit soveværelse.

Ved at modtage alarmer på din mobil, som du normalt har ved siden af dig om natten, kan du sikre, at du vågner op og bliver advaret om en potentielt farlig situation.

 

+ Sådan tjekker du røgalarmen

 

Hvor længe holder en røgalarm?

Røgalarmer lever som så meget andet desværre ikke evigt. For at sikre den mest optimale funktion af din røgalarm, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på alarmens udløbsdato, der står i bunden af den. Du kan løbende teste, om din røgalarm er i live ved blot at trykke på alarmens testknap og lytte efter det høje bip.  

For røgalarmer med batterier, er det en god tommelfingerregel, at de trænger til udskiftning hvert 10. år, men det kan naturligvis også være nødvendigt før. For at røgalarmen virker så længe, er det dog vigtigt, at du husker at skifte batterierne i mellemtiden.

Alt efter hvilken type røgalarm og hvilken type batterier, den bruger, kan batterilevetiden på din røgalarm variere væsentligt. Lithium batterier kan typisk holde mellem 5 og 10 år, hvor 9V carbon-zinc batterier typisk holder i 1-2 år ad gangen.

 

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet de spørgsmål vi mest ofte har fået fra vores kunder omkring røgalarmer:

 

1. Hvordan tester man en røgalarm?

Se gerne videoen fra Bolius med gode råd til hvordan du tjekker en røgalarm og hvordan du vedligeholder den.

Helt kort beskrevet så sidder der på langt de fleste røgalarmer en lille testknap. Du skal trykke på den og holde den nede i et par sekunder. Dette vil udløse en testtone eller alarm for at kontrollere, om lyd- og alarmfunktionen fungerer korrekt.

Hvis lyden er svag eller ikke kan høres klart, kan det være et tegn på, at batteriet skal udskiftes eller at alarmen skal repareres eller udskiftes.

Når det drejer sig om større røgalarmer hos erhverv, så skal der bruges godkendt testudstyr til at teste en røgalarm. Det vil sige, at du ikke bare kan teste din røgalarm på egen hånd. En certificeret fagmand inden for brandsikring tester detektoren, som sidder i røgalarmen.

Dette gøres ved, at fagmanden påfører en slags hætte. Inde i hætten dannes der røg, og på den måde tester man i et meget isoleret omfang, om systemet i røgalarmen slår alarm, når der er brug for det.

 

2. Hvorfor bipper min røgalarm?

Røgalarmer bipper ofte, hvis de er batteridrevne og trænger til at få skiftet batteri.

Hvis du allerede har skiftet batteriet i røgalarmen med et nyt, og den stadig bipper, kan det være, at der er fejl i røgalarmen. Her kan du kontakte den butik som har solgt dig røgalarmen eller hvis det er en ældre røgalarm, så kan du overveje at købe en ny røgalarm.

At røgalarmen bipper kan dog skyldes andre ting, end at den blot ikke virker og skal udskiftes. Vi har samlet nogle punker som du kan tjekke i nedenstående link.

+ GUIDE: Derfor starter din røgalarm uden grund 

 

3. Hvor mange røgalarmer skal jeg bruge?

Det nødvendige antal af røgalarmer vil i høj grad afhænge af din boligs størrelse og opbygning. Røgalarmen skal gerne kunne høres i alle rum, uanset hvor du befinder dig, og derfor er det en god idé minimum at have én røgalarm på hver etage.

Ved større boliger bør der derfor heller ikke være alt for langt imellem røgalarmerne, både for at sikre, at du kan høre den, når den aktiveres, men lige såvel for at alarmen kan detektere røg, uanset hvor i boligen, der opstår brand.

Privat indbrudssikring

Hvilke artikler vil du læse?

62890

Sikkerhed & arbejdsmiljø på en byggeplads

Det er lovpligtigt at have en sikkerhedsplan på byggepladser. Vi guider dig godt igennem det omfattende emne.

Liste over mest brugte sikringsbegreber i 2023

Vi har samlet de mest udbredte begreb og forkortelser i sikringsbranchen på en overskuelig liste.

Sådan undgår du bedst muligt brand i el-installationer

Få fem gode råd til hvad du skal tjekke efter for at mindske chancen for brand

Sikring af butik eller kontor efter lukketid

Få inspiration til udarbejdelse af tjekliste efter fyraften, så tyveri bedre undgås

Overblik over brandklasser ved byggeri (BR18)

Letlæselig guide af de danske og europæiske brandklasser

Regler om ABA anlæg: Ofte stillede spørgsmål

Vi svarer på de mest spurgte spørgsmål om ABA-anlæg regler.

Sådan undgår du falsk alarm fra røgalarmen

Læs hvorfor din røgalarm giver falsk alarm, selvom den er placeret korrekt.

Indbrudssikring med smart home produkter

Sådan bruger du smart home til, at holde tyven væk fra din bolig.

Hvilken alarm skal jeg vælge til hjemmet?

Udvalget af alarmsystemer er mange - vi giver dig overblikket og de bedste råd til valg af alarm.

Indbrud mens man er hjemme?

Sådan bør du forholde dig, hvis tyven bryder ind mens du sover.

Udendørsbelysning kan modvirke indbrudsforsøg

Få god lys omkring boligen og gør det sværere for indbrudstyven.

Oversigt over certificeringer til sikringsskabe

Få kendskab til hvilke certificeringer er vigtige for dig.

Er det farlig at oplade elbilen via stikkontakten?

Gode råd før du sætter elbilen til opladning i f.eks. sommerhuset.

Problemer med at åbne dit sikringsskab?

Vi giver dig 5 gode råd til hvad du skal tjekke.

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem.

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde på byggepladser?

Få indblik i hvem har ansvaret og hent gratis aftaleblanket.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang.

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få overblikket over hvad du skal være opmærksom på.

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen.

Oversigt over alle sikringsniveauer

Få indblik i hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder.

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Mange er i tvivl om skalsikring, men det behøver du ikke være.

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Sådan undgår du indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger.

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab.

Kommer indbrudstyven igen?

Sandsynligheden for at han gør, er måske større end du tror.

Har du købt hælervarer før?

Måske har du købt hælervarer helt uden at vide det...

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv.

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Få styr på de rigtige papirer og dokumentation efter indbrud.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus med disse gode råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Opdag hvordan projektet Nabohjælp kan hjælpe dit nabolag.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Jeg har haft indbrud – hvad skal jeg gøre?

Få svar på dine spørgsmål efter et indbrud.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Hvis dine nøgler og låse er forældet har tyven for nemt spil.

Hvordan arbejder tyven?

Lær mere om tyven og rust dig bedre mod indbrud.

Liste over mest brugte sikringsbegreber i 2023

Vi har samlet de mest udbredte begreb og forkortelser i sikringsbranchen på en overskuelig liste.

Sådan undgår du falsk alarm fra røgalarmen

Læs hvorfor din røgalarm giver falsk alarm, selvom den er placeret korrekt.

Indbrudssikring med smart home produkter

Sådan bruger du smart home til, at holde tyven væk fra din bolig.

Hvilken alarm skal jeg vælge til hjemmet?

Udvalget af alarmsystemer er mange - vi giver dig overblikket og de bedste råd til valg af alarm.

Udendørsbelysning kan modvirke indbrudsforsøg

Få god lys omkring boligen og gør det sværere for indbrudstyven.

Oversigt over certificeringer til sikringsskabe

Få kendskab til hvilke certificeringer er vigtige for dig.

Er det farlig at oplade elbilen via stikkontakten?

Gode råd før du sætter elbilen til opladning i f.eks. sommerhuset.

Problemer med at åbne dit sikringsskab?

Vi giver dig 5 gode råd til hvad du skal tjekke.

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang.

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen.

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab.

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus med disse gode råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Opdag hvordan projektet Nabohjælp kan hjælpe dit nabolag.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Hvis dine nøgler og låse er forældet har tyven for nemt spil.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen
// Script fra forsiden

Kontakt os - Døgnvagt service