Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud pr. indbygger. Der sker 3 indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Hvilke regler gælder ved opbevaring af våben

Hvis du har et våben i dit hjem på grund af hobbyer som f.eks. jagt eller skydning, er der en række regler, du skal være opmærksom på for en sikker opbevaring af dine våben.

Til trods for at Danmark har en stram våbenlov, er der en del, som ikke er klar over, hvilke regler der gælder for opbevaring af våben i hjemmet. Det er essentielt, at våbnene opbevares korrekt, da de fleste stjålne våben fra private hjem skyldtes fejlopbevaring af våben.

Der er forholdsvist få og simple regler for opbevaring af våben i hjemmet, så derfor bør man tage sig tiden til at sikre sig, at opbevaringen håndhæver våbenlovens krav.  

 

+ DE FEM GRUNDLÆGGENDE HUSKEREGLER

 

Antal våben bestemmer sikkerhedsgraden

Overordnet kræver alle skydevåben, at man opbevarer dem i et sikringsskab som f.eks. et våbenskab. Våbenskabet skal være boltet fast, hvis det vejer under 1000 kg. Derudover kræver våbenbekendtgørelsen, at våbenskabet har en bestemt grad af sikkerhedsniveau. Her er antallet af våben afgørende for, hvor høj sikringsgrad dine våben kræver.

Grænsen skiller ved, om du har mere eller mindre end 25 almindelige våben eller 10 særligt farlige våben. Særligt farlige våben dækker blandt andet over fuld- eller halvautomatiske skydevåben samt halvautomatiske rifler, pistoler og revolvere.

 

Hvis du ejer mindre end de 25 almindelige våben eller 10 særligt farlige våben, skal du have et våbenskab i sikkerhedsgraden EN 1143-1 grade 0, eller det der svarer hertil. Ejer du flere våben end dette, skal du gå et sikkerhedsniveau op, som er EN 1143-1 grade 1. I dette tilfælde skal du desuden forsyne dit våbenskab eller sikringsboks med en alarm.

Uanset antallet af våben bør du placere dit våbenskab samt nøglerne hertil forsvarligt, hvilket vil sige, at våbenskabet ikke skal stå til frit skue for uvedkommende, og at nøglerne bedst opbevares et sted, som ikke er indlysende for indbrudstyven.

Derudover skal ammunitionen opbevares sikkerhedsmæssigt forsvarligt i et andet våbenskab, eller i det samme våbenskab som dine våben.

 

Få styr på forsikringsdetaljerne

Sikker opbevaring af våben beskytter dig bedre mod indbrud, og hvis uheldet skulle være ude, er det vigtigt, at du kender til detaljerne i henhold til din forsikring. For at være bedst sikret skal du rådføre dig med dit forsikringsselskab i forhold til de specifikke regler, der gælder for lige netop din forsikring.

Dog er det altafgørende, at du har overholdt de bestemmelser, der fremgår af våbenloven, som er beskrevet i videoen. Dernæst skal du være opmærksom på, at du skal opgive opbevaringsadressen på din våbentilladelse. Overholder du ikke kravene for en sikker opbevaring af våben, er du nemlig ikke garanteret erstatning ved indbrud.

Derfor skal du prioritere en sikker opbevaring af dine våben både for din egen – men også for andres skyld. Det Kriminalpræventive Råd har netop sat fokus på emnet ved en ny våben kampagne, da det har vist sig, at de danske våbenejere er for dårlige til at sætte sig ind i de gældende regler for våbenopbevaring...

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service