Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Lidt over hver 4. indbrud i private hjem sker mellem kl. 18 - 24, da mange er optaget af at købe ind, dyrke interesser eller besøge venner & familie.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Hvilke regler gælder ved opbevaring af våben

Hvis du har et våben i dit hjem på grund af hobbyer som f.eks. jagt eller skydning, er der en række ting, du skal være opmærksom på for en sikker opbevaring af dine våben.

Til trods for at Danmark har en stram våbenlov, er der en del, som ikke er klar over, hvilke regler der gælder for opbevaring af våben i hjemmet. Det er essentielt, at våbnene opbevares korrekt, da de fleste stjålne våben fra private hjem skyldtes fejlopbevaring af våben.

Der er forholdsvist få og simple regler for opbevaring af våben i hjemmet, så derfor bør man tage sig tiden til at sikre sig, at opbevaringen håndhæver våbenlovens krav.  

 

Antal våben bestemmer sikkerhedsgraden

Overordnet kræver alle skydevåben, at man opbevarer dem i et sikringsskab som f.eks. et våbenskab. Våbenskabet skal være boltet fast, hvis det vejer under 1 ton. Derudover kræver våbenbekendtgørelsen, at våbenskabet har en bestemt grad af sikkerhedsniveau. Her er antallet af våben afgørende for, hvor høj sikringsgrad dine våben kræver.

Grænsen skiller ved, om du har mere eller mindre end 25 almindelige våben eller 10 særligt farlige våben. Særligt farlige våben dækker blandt andet over fuld- eller halvautomatiske skydevåben samt halvautomatiske rifler, pistoler og revolvere.

Hvis du ejer mindre end de 25 almindelige våben eller 10 særligt farlige våben, skal du have et våbenskab i sikkerhedsgraden EN 1143-1 grade 0, eller det der svarer hertil. Ejer du flere våben end dette, skal du gå et sikkerhedsniveau op, som er EN 1143-1 grade 1. I dette tilfælde skal du desuden forsyne dit våbenskab eller sikringsboks med en alarm.

Uanset antallet af våben bør du placere dit våbenskab samt nøglerne hertil forsvarligt, hvilket vil sige, at våbenskabet ikke skal stå til frit skue for uvedkommende, og at nøglerne bedst opbevares et sted, som ikke er indlysende for indbrudstyven. Derudover skal ammunitionen opbevares sikkerhedsmæssigt forsvarligt i et andet våbenskab, eller i det samme våbenskab som dine våben.

Få styr på forsikringsdetaljerne

Sikker opbevaring af våben beskytter dig bedre mod indbrud, og hvis uheldet skulle være ude, er det vigtigt, at du kender til detaljerne i henhold til din forsikring. For at være bedst sikret skal du rådføre dig med dit forsikringsselskab i forhold til de specifikke regler, der gælder for lige netop din forsikring.

Dog er det altafgørende, at du har overholdt de bestemmelser, der fremgår af våbenloven, som er beskrevet i ovenstående afsnit. Dernæst skal du være opmærksom på, at du skal opgive opbevaringsadressen på din våbentilladelse. Overholder du ikke kravene for en sikker opbevaring af våben, er du nemlig ikke garanteret erstatning ved indbrud.

Derfor skal du prioritere en sikker opbevaring af dine våben både for din egen – men også for andres skyld. Det Kriminalpræventive Råd har netop sat fokus på emnet ved en ny våben kampagne, da det har vist sig, at de danske våbenejere er for dårlige til at sætte sig ind i de gældende regler for våbenopbevaring.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen