Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Op imod hver tredje af alle danskere har haft indbrud i deres nuværende bolig eller har oplevet forsøg på indbrud.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Sikre låse og nøgler

Er dine låse og nøgler sikre nok?

Har du nogensinde overvejet, hvorvidt dine låse og nøgler var tilstrækkeligt sikre? - Mange private hjem har forældede og sårbare låsesystemer, som gør det nemt for indbrudstyve at tvinge sig adgang uden synlige spor.

En nøgle kan klassificeres efter forskellige sikringsniveauer, alt efter hvor sikker den er. For at en nøgle kan klassificeres i øverste sikringsniveau, kræver det, at nøglen er sikret via et patent og er forbundet med høj kopisikkerhed.

 

Indbrudstyvens favorit

Har din nøgle et rundt hoved, er det tegn på, at dit låsesystem er forældet. Nøglen med det runde hoved er indbrudstyvens favoritnøgle, fordi han meget nemt kan bryde døre med sådan en lås op.

Den rundhoved nøgle er af laveste sikkerhed og kategoriseres som en bankenøgle, der betegner almindelige nøgler, som er filet ned, så de passer i de traditionelle cylindre med 5 stifter, som mange boliger er udstyret med.

Dermed kan tyvene hurtigt åbne døren og tømme hjemmet for værdier. Grundet manglen på takker, egner de sig bedst til at være nøgler til postkassen og lignende, da de ikke er kopieringssikrede og alle dermed i realiteten har mulighed for at anskaffe sig ekstranøgler.

Undgå bankenøgler

Bankenøgler er meget udbredte blandt indbrudstyve, og du er derfor særligt udsat for indbrud, hvis du har en gammeldagscylinderlås med kun fem stifter. Det kan derfor være værd at overveje, om du skal have udskiftet dit låsesystem til et nyere. Nye låse er mere dirke- og boresikre, da de typisk laves med 6 eller 12 stifter.

 

Tjek dit låsesystem

Er du tvivl om, hvorvidt dine nuværende låse er sikre, kan du hos en professionel låsesmed bestille et sikringstjek, hvor det vurderes, om låsene med fordel kan udskiftes. Du bør som minimum få efterset dine låse hvert tiende år. Derudover er udskiftning af låse oplagt i tilfælde af renovering, nybyggeri og flytning.

Skift låse ved nyt huskøb

Har du lige købt nyt hus, som er af ældre dato, er det ikke altid til at vide, hvor mange der har ejet huset før dig, og hvor mange ekstra nøgler, der eventuelt kunne være i omløb. Føler du dig usikker på det, kan det være en god ide at skifte låsen i yderdørene, så ingen andre end dig har en nøgle, der passer til dit hus.

Du skal altid have in mente, at alle yderdøre er lige vigtige i forhold til låsesikring og kvalitet. Det tager nemlig ikke tyven lang tid at finde en dør, der er mindre sikret end andre.

 

Generelle huskeregler

Du bør som udgangspunkt altid låse dit værktøj og dine haveredskaber inde, så du ikke tilbyder den potentielle indbrudstyv endnu flere remedier.

Derudover er det en god klassisk skik, at sørge for at lade naboen eller nogen fra familien besøge huset og eventuelt lade sin bil parkere der, hvis i er taget på ferie eller lignende. Dette sender et signal til tyven om, at huset ikke er efterladt.

Det kan også være en fordel at lade lyset stå tændt i nogle rum, og dermed potentielt undgå at tyven begynder at bryde ind, da han simpelthen bliver usikker på hvor vidt der er nogen hjemme eller ej.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen