Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud pr. indbygger. Der sker 3 indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Sikre låse og nøgler

Er dine låse og nøgler sikre nok?

Mange private hjem og virksomheder har forældede og sårbare låsesystemer, som gør det nemt for indbrudstyve at tvinge sig adgang uden synlige spor. Det er nemlig de færreste der ved, at låse som er mere end 10 år gamle ofte er forældet og bør blive udskiftet hurtigst muligt.

Hvis du vil sikre dig, at din forsikring dækker ved et eventuelt indbrud, er det vigtigt, at dine låse og nøgler er tilpas sikre. Læs med her, hvis du vil vide mere om, hvordan du kan sikre dit hjem ved brug af de rigtige låse og nøgler.

 

Nem adgang for indbrudstyven

En nøgle kan klassificeres efter forskellige sikringsniveauer alt efter, hvor sikker den er. For at en nøgle kan klassificeres i øverste sikringsniveau, kræver det, at nøglen er sikret via et patent og er forbundet med høj kopisikkerhed. 

Et godt sted at starte er at undersøge om du har forældede nøgler og låse, som er lette af dirke op. Nogle låse er lette at dirke op, hvorimod andre kan være lette at bore ud. Derfor kan man ikke sige, at der er et bestemt mærke, som man bør undgå. Der er dog en indikator for, hvornår du bør udskifte din lås.

 

Undgå runde nøglehoveder og under 6 stifter

Har din nøgle et rundt hoved, er det tegn på, at dit låsesystem er forældet. Nøglen med det runde hoved er indbrudstyvens favoritnøgle, fordi han meget nemt kan bryde døre med sådan en lås op.

Den rundhovedede nøgle er af laveste sikkerhed og er kategoriseret som en bankenøgle, der betegner almindelige nøgler, som er filet ned, så de passer i de traditionelle cylindre med 5 stifter, som mange boliger er udstyret med.

Undgå bankenøgler

Hvis låsen har under 6 stifter, er den også let at dirke op. Grundet manglen på stifter egner denne slags låse sig bedst til postkassen, fordi nøglerne ikke er kopieringssikrede, og alle dermed i realiteten har mulighed for at kopiere nøglen, hvis den havner i de forkerte hænder.

Derfor bør du som hovedregel udskifte låsesystemet, hvis du har en rundhovedet nøgle med 5 stifter. Bankenøgler er meget udbredte blandt indbrudstyve, og du er derfor særligt udsat for indbrud, hvis du har en gammeldags cylinderlås med kun 5 stifter. Nyere låse er mere dirke- og boresikre, da de typisk er udstyret med 6 eller 12 stifter.

Sådan vælger du en sikker lås

Det er vigtigt, at du udskifter låsen, hvis der er tegn på slid. Vi har samlet et par gode råd, hvis du skal vælge en ny lås. Din nye lås bør have:

  • Høj grad af sikkerhed mod dirkning
  • Et tilhørende sæt nøgler, som er kopieringssikret
  • Høj borebeskyttelse i cylinderhuset

Når du bestiller et nyt låsesystem så nævn ovenstående 3 krav, så er du sikret et sikkerhedsforsvarligt låsesystem. 

 

Husk at skifte låsen når du flytter i ny bolig

Har du lige købt nyt bolig, som er af ældre dato, er det ikke altid til at vide, hvor mange der har ejet huset før dig, og hvor mange ekstra nøgler, der eventuelt kunne være i omløb. Føler du dig usikker på det, kan det være en god ide at skifte låsen i yderdørene, så ingen andre end dig har en nøgle, der passer til dit hus.

Du skal altid have in mente, at alle yderdøre er lige vigtige i forhold til låsesikring og kvalitet. Det tager nemlig ikke tyven lang tid at finde en dør, der er mindre sikret end andre.

Husk også at hvis der begås indbrud i din bolig med en nøgle som tilhører boligen, så er det ikke sikkert din forsikring dækker i ligeså høj grad, da der så er tale om 'simpelt tyveri' og ikke indbrud. Der skal være tegn på at noget er brudt op som f.eks. en døre eller et smadret vindue, hvis forsikring skal dække 100%.

Ved et 'simpelt tyveri' bliver f.eks. stjålne smykker, penge eller sølvtøj ikke dækket. Andre værdier som TV, computere og musikanlæg bliver også ofte kun dækket af et mindre erstatningssum.

Hvad venter du på? - Tjek om du har en rundhoved nøgle med det samme....

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service