Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Lidt over hver 4. indbrud i private hjem sker mellem kl. 18 - 24, da mange er optaget af at købe ind, dyrke interesser eller besøge venner & familie.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Sikring af vinduer

Danske tyve kommer ind ad vinduet

I en tidligere omtalt rapport fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden fremgår det, at danske hjem ikke har tilstrækkeligt stærke ydre sikkerhedsforhold. Det gælder både for døre, låse og vinduer. Især vinduessikring kan styrke husets modtand over for ubudne gæster. I en tidligere undersøgelse fandt man, at mere end fire ud af ti indbrud sker via vinduet – f.eks ved at knuse ruden eller fjerne glaslisterne.

 

Sådan sikrer du dine vinduer

Husets ydre sikkerhed måles i den tid, indbrudstyven skal bruge på at komme ind. De fleste indbrud, der sker gennem vinduet, foregår ved brug af ganske simple værktøjer - eksempelvis skruetrækkere og brækjern.

Du kan sænke tyven effektivt ved vinduessikring via vindueslås, montering med sikringsskruer af glaslisterne eller ved at udskifte gamle hasper. Sådanne tiltag er ofte nok til at skræmme eller holde tyven væk.

 

Effektive vindueslåse

En lås er en yderst effektiv måde at øge styrken af dit vindue på. De findes både som mindre udgaver, der er enkle at montere, men der findes også særdeles stærke kodelåse.

Låsene fås i alverdens æstetiske udtryk og er ofte ganske anonyme. Vindueslåsene fungerer således, at de låser rammen mod karmen, og vinduet kan derfor ikke lirkes op.

Har du gamle hasper i dine vinduer, er disse desuden oplagte at udskifte med moderne hasper, der også fungerer som låse. Gamle hasper kan nemlig brydes med hårde slag på rammen, og vinduerne er derfor lette at åbne.

Sikringsglas og sikringsskruer

Vil du undgå at tyven fjerner glaslisterne, kan du montere listerne med sikringsskruer. Et specialdesignet gevind gør, at skruerne kan skrues i og ikke ud. Det gør listerne yderst besværlige at fjerne. Desværre sikrer det ikke vinduerne mod at blive knust af tyven. Der findes dog sikringsglas, der gør, at glasset ikke kan knuses eller splintre som almindelige vinduer.

 

Vinduessikring for erhverv

Vil du sikre vinduerne i din butik eller anden virksomhed, kan du med fordel overveje rullegitre. Disse har stærke præventive effekter, da synet er ganske kompakt. De findes desuden i forskellige indbrudsklasser. 

Desværre er vinduessikring ingen garanti mod indbrud, men kan med garanti forhindre lydløse indbrud gennem vinduet. Det har effektive præventive effekter i forhold til indbrud om natten, men er også yderst effektivt i forbindelse med nabohjælp eller lignende, da lyden ofte afslører tyven. Moderne vindueslåse og rullegitre har desuden mulighed for at interagere med apps eller systemer, så brugerne har mulighed for at låse vinduerne, når de ikke er hjemme.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen