Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 18.000 indbrud i 2020 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 2 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Soveværelset er ofte det første sted, en indbrudstyv leder, da folk ofte gemmer smykker og andre dyre værdigenstande her.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Tyverisikring af både

Få bugt med tyvene

Når du ejer en båd er det vigtigt, at den er sikret hele året rundt. Her er nøgleordet forebyggelse, og det kan både være forebyggelse med hjælp fra f.eks. en alarm, gode huskeregler eller begge dele. Læs med her og få kyndig vejledning samt grundig gennemgang, så du kan få den optimale sikring af din båd. 

Husk at det altid anbefales, at du tegner en bådforsikring, men den er altså ikke en garanti for, at tyvene holder sig væk fra din båd.

 

Tyverisikring af selve båden?

For at undgå at tyve slipper afsted med din båd, er det helt grundlæggende at du får installeret en alarm. En alarm kan både gå af, hvis nogen forsøger at komme ind i båden, men også hvis nogen forsøger at sabotere båden.

På markedet for alarmer findes der mange forskellige slags, heriblandt specialiserede alarmer til netop både. Du kan eksempelvis få en alarm med startspærre, som giver dig besked på mobilen, hvis en uvedkommende person forsøger at starte motoren. Husk også altid at få påsat et mærkat på din båd, hvor der står, at der er installeret alarm. Mærkatet gør tyven opmærksom på at de ikke vil kunne komme ubemærket afsted med din båd, og derfor vil han med stor sandsynlighed ikke forsøge. 

Det mest hensigtsmæssige vil ydermere være at installere en kvalitetssikret sporingsenhed på båden. Med en indlejret GPS kan du spore din stjålne båd i de fleste områder, men det er påkrævet at have sporingssystemerne GSM eller UHF, hvis båden skal kunne lokaliseres på gemte steder, som dermed bliver lokationer uden for den almindelige GPS’ rækkevidde. Det er essentielt at vælge udstyr med høj batterilevetid, idet det kan være tungen på vægtskålen i forhold til at spotte båden flere uger efter. 

Har du ikke en stor båd, men derimod en lille jolle, er det sværere at undgå tyveri. Joller er nemlig desværre nemmere at stjæle. Der er dog alligevel noget, du kan gøre for at undgå det. Lås den fast til en trailer med stålkabler og godkendte hængelåse. Sørg altid for at tage masten af og opbevar den et andet sted end selve jollen. Derudover kan du lægge en presenning over båden, så den er mindre synlig for tyve på jagt.

 

Tyverisikring af udstyret på din båd?

Udover risikoen for, at selve din båd bliver stjålet, er der også en potentiel risiko for, at noget af det udstyr og lignende, du har liggende på din båd, vil blive stjålet. Derfor er det også vigtigt, at du sikrer dig mod dette. 

 

Igen handler det om, at du skal have et alarmsystem, som ikke giver indbrudstyven nem mulighed for at komme ubemærket ind i din båd. Dertil kommer huskereglen om, at du som udgangspunkt aldrig skal veste eller lignende inventar liggende tilgængeligt på båden. Det vil lokke tyven ombord. Tøm altid båden før tyven. Det gælder både, når du har din båd liggende vandet, men også hvis du tager den op på land i løbet af vinteren.  

Har du en påhængsmotor på din båd, er det en god ide, at du tager motoren med dig hjem, når du ikke skal være på båden i en længere periode. Skal du blot hurtigt hjem, eller har du anden grund til at lade motoren blive siddende, er det vigtigt, at du låser den rigtig godt fast. Der findes flere forskellige godkendte hængelåse til netop påhængsmotorer, som vil kunne give din motor den optimale beskyttelse. 

 

Stil store krav til din egen forsvarlighed 

I sidste ende falder sabotage, tyveri af inventar og af selve båden tilbage på manglende sikkerhedsforanstaltninger. Derfor er det vigtigt, at du arbejder proaktivt, og sørger for at tage flere af de nævnte forbyggende tiltag.

Er uheldet ude, og er din båd blevet stjålet, må du efter bedste evne mane til besindighed og derefter reagere. Start altid med at tage kontakt til politiet hurtigst muligt, hvor du kan få båden efterlyst.

Herefter skal havnekontoret og forsikringsselskabet kontaktes. Har du på forhånd indgraveret bådnummeret flere steder på båden samt taget billeder, vil det lette arbejdet for politiet, da det vil gøre det nemmere for dem at identificere og finde frem til båden.

Hvilke artikler vil du læse?

29911

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs med om hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde?

Få indblik hvem har ansvaret og hvilke aftaleblanket

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang!

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få indsigt i hvad du skal være opmærksom på

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen

Oversigt over alle sikringsniveauer

En oversigt over hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Mange er i tvivl om skalsikring, men det behøver du ikke være.

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Undgå indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab

Kommer indbrudstyven igen?

Sandsynligheden for at han gør, er måske større end du tror

Har du købt hælervarer før?

Måske har du købt hælervarer helt uden at vide det...

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Få styr på de rigtige papirer og dokumentation efter indbrud.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus ved at følge disse råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Find ud af hvordan projektet nabohjælp kan hjælpe dit nabolag

Lovgivning om videoovervågning

Sådan undgår du at overtræde lovgivningen.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Jeg har haft indbrud – hvad skal jeg gøre?

Få svar på dine spørgsmål efter et indbrud.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Hvis dine nøgler og låse er forældet har tyven bestemt let spil.

Hvordan arbejder tyven?

Lær mere om tyven og rust dig bedre mod indbrud.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen
// Script fra forsiden

Kontakt os - Døgnvagt service