Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Lidt over hver 4. indbrud i private hjem sker mellem kl. 18 - 24, da mange er optaget af at købe ind, dyrke interesser eller besøge venner & familie.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Tyverisikring af både

Få bugt med tyvene

Det er vigtigt at din båd er sikret hele året rundt og her er nøgleordet forebyggelse. Hvad enten det er med hjælp fra et alarmsystem, gode huskeregler eller begge dele, finder du her en kyndig vejledning og gennemgang. 

Vi anbefaler altid at tegne en bådforsikring, men den er altså ikke en garanti for, at tyvene holder sig væk fra din båd.

 

Forebyggende handlinger med tyverisikring

Ved at installere alarmsikring, bliver det besværliggjort for tyvene at stjæle din båd. Denne kan både gå af ved indbrud eller sabotage.

På markedet for tyverialarmer findes der specialiserede udgaver i form af startspærre, der umuliggør start af motor. En af fordelene ved den digitale tidsalder er, at det er blevet muligt at anskaffe sig et alarmsystem, der arbejder sammen med dine smartphoneenheder. Dette sikre dig, at du konstant er oplyst om potentiel uønsket færden og aktivitet på din båd og kan handle derfra.

Det mest hensigtsmæssige vil ydermere være at installere en kvalitetssikret sporingsenhed på båden. Med en indlejret GPS kan du tracke din stjålne båd i de fleste områder, men det er påkrævet at have sporingssystemerne GSM eller UHF, hvis båden skal kunne lokaliseres på gemte steder, som dermed bliver lokationer uden for den almindelige GPS’ rækkevidde.

Det er essentielt at vælge udstyr med høj batterilevetid, idet det kan være tungen på vægtskålen i forhold til at spotte båden flere uger efter. 

 

Stil store krav til din egen forsvarlighed

I sidste ende falder sabotagen, tyveri af inventar eller båd tilbage på manglende sikkerhedsforanstaltninger. Du må derfor arbejde proaktivt og have visse ting på plads. 

Aflås altid båden forsvarligt og sørg for at anvend godkendte låse, da det ellers kan blive en hæmsko for forsikringen.

Dertil kommer huskereglen, at der som udgangspunkt aldrig skal ligge veste eller lignende inventar tilgængeligt på båden. Der er ingen grund til at lokke tyven ombord. Hvis båden tages i land om vinteren, kan det anbefales at dække den til med presenning og opbevare den et sted, hvor der løbende holdes øje med den.

 

Hellere være proaktiv end reaktiv

For at mindske muligheden for indbrud på din båd, kan bådnummeret indgraveres flere steder for at øge genkendeligheden, hvis den bliver stjålet. Sørg for at hærdede stålkabler anvendes til fortøjning, at roret er drejet i borde og aflåst og hvis båden forlades over længere tid, så fjern alt af værdi fra båden.

Derudover kan du bruge dit netværk. Nabohjælp kan til syvende og sidst medvirke til, at båden ikke udsættes for tyveri eller hærværk.

 

Hvis uheldet er ude…

Sker det at båden bliver stjålet, må man efter bedste evne mane til besindighed og derefter reagere. Start med at tage kontakt til politiet og få båden efterlyst.

Herefter skal havnekontoret og forsikringsselskabet kontaktes. Har du gjort alt, hvad du kunne for at forhindre tyveri (indgravering og billeder), er det lettere for politiet at identificere og finde frem til båden.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen