Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Der sker 5 indbrud hver time, hver dag, året rundt. De fleste af disse indbrud sker i ferier og omkring jul og nytår. 

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Undgå indbrud i sommerhuset

Pas godt på din sommerbolig

Tyven er glad, når et hus står tomt. Af samme årsag er sommerhuse ekstra udsatte for indbrud. Det skyldes bl.a. også at sommerhuse ofte er afsides beliggende, og der kan være langt til nærmeste nabo. Det giver gode arbejdsbetingelser for tyven. Du kan dog imødekomme truslen ved at bringe sikkerheden i orden. Her kommer en række gode råd til at holde tyven væk fra dit sommerhus.

 

Sørg for at alarmen er på plads

Et tydeligt skiltet alarmsystem er en yderst effektiv måde at advare tyven på. Hvis dit sommerhus står tomt i lange perioder, kan en effektiv alarm give dig tryghed. Alarmen kan opsættes således, at der automatisk sendes besked til din telefon. Så får du øjeblikkelig advarsel om indbrud. Beskeden kan også gå til en kontrolcentral, der kan tilkalde en vagt. Så reageres der øjeblikkeligt på indbruddet.  

 

Udskift dine svage vinduer og døre

Gamle vinduer og døre er tyvens favorit-indgang. Er dine døre og vinduer af ældre dato, bør du gennemgå dørlåse, vindueslåse, beslag og hasper. Sørg for at disse punkter lever op til moderne sikkerhedskrav. Det stiller dig også bedre i forhold til eventuelle forsikringssager.

 

Vis, at der ikke er nogen værdigenstande

Når du forlader dit sommerhus, bør du tømme det for alle værdigenstande. Du bør desuden gøre det helt tydeligt for tyven, at der ingenting er at komme efter. Det gør du ved at trække alle gardiner fra og åbne dine skabe. Ved at gøre dette, fjerner du tyvens incitament til at bryde ind i dit sommerhus - der er simpelthen ingenting at komme efter.

Lad ikke sommerhuset stå urørt

Langt græs, ingen rod og en tom indkørsel er tydelige tegn på, at ingen er hjemme. Sørg for at græsset er slået - og gør det ofte. En uplejet græsplæne vidner i høj grad om et tomt sommerhus, så tag selv dertil eller lav en aftale med en nabo. Det gælder også din indkørsel, hvor du med fordel kan tilbyde en parkeringsplads væk.

Lad også naboen bruge din udendørs skraldespand. Desuden bør du ikke efterlade et fuldstændig rengjort og opryddet sommerhus, men lad f.eks. en kaffekop eller to stå i køkkenet. Det signalerer til tyven, at du kan komme igen når som helst. Du kan desuden vælge at installere tænd/sluk-ure til indendørs lys og sensorer til udendørs lys. Tyven bryder sig aldrig om at arbejde i lyse omgivelser.

I nedenstående 'hemmelig artikel' finder du 17 gode råd til, hvordan du kan sikre dit hjem mod indbrudstyve bedst muligt.

 

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen