Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Op imod hver tredje af alle danskere har haft indbrud i deres nuværende bolig eller har oplevet forsøg på indbrud.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Sådan bør du forholde dig til indbrud i dit hjem

Danske hjem er desværre ofte udsat for indbrud - og hermed de efterfølgende gener. At miste genstande og værdier ved indbrud er yderst ubehageligt. Med de rette forsikringsforhold samt dokumentation af dine ejendele kan du dog gøre forsikringssagen lettere og hurtigere.

 

Få styr på forsikring

Vent ikke til efter indbruddet - du bør dokumentere dine værdigenstande og bringe din forsikring i orden. Ved indbrud forholder det sig sådan, at indboforskringen dækker genstande, som er stjålet. Indboforsikringer dækker alt, hvad der kan flyttes uden værktøj. Er der derimod sket skader på boligen, er det ikke indboforsikringen men husforsikringen, der dækker skaderne. Det gælder eksempelvis, hvis vinduet eller døren er brækket op samt andre skader, indbrudstyven forårsager ved indbruddet. 

Du bør desuden undersøge forholdene hos dit eget forsikringsselskab i forbindelse med særligt indbo (f.eks. kameraer, computere og særligt værdifulde genstande) samt særligt private genstande (f.eks. samlinger, smykker og andre værdier med affektionsværdi). Reglerne kan variere selskaberne imellem, så du bør undersøge dine egne forhold og behov. Det gælder også dine personlige forsikringsbetingelser og selvrisiko. Sker der ændringer i dine forhold, bør du kontakte dit forsikringsselskab.

 

Dokumenter dine ejendele

Forsikringssager bliver nemmere, hvis du har konkrete beviser for hvilke genstande, som er stjålet. Eller beviser for, at du faktisk har ejet dem. Du kan lave effektiv dokumentation for dine ejendele og værdigenstande ved blot at fotografere dem. Billederne bør opbevares, hvor de ikke forsvinder i tilfælde af brand eller lignende - eksempelvis online, hos en ven eller i et brandskab.

Husk, fotografer gerne særlige kendetegn, serienumre eller andet relevant for at øge chancen for at finde dine genstande igen.

Det er også en fordel at mærke dine værdigenstande ved politiet. Er dine værdigenstande mærket, er det betydeligt sværere for tyven at videresælge dem. Desuden er mærkede genstande nemmere at finde efterfølgende. Det er også en mulighed at mærke genstande med DNA-mærkning, der består af en unik væske, der ikke ses med det blotte øje.

 

Når indbruddet er sket

Er indbruddet sket, bør du kontakte politiet øjeblikkeligt uanset indbruddets omfang. Undgå at rydde op i huset og fotografer gerne overalt. Gå også hele huset igennem, og skab dig et overblik. Tjek alle skuffer og skabe, og undersøg først om dine betalingskort mangler. Ring til din bank øjeblikkeligt, hvis de skal spærres. Dernæst skal du kontakte dit forsikringsselskab. Har du indbo- og husforsikring hos to forskellige selskaber, skal du være opmærksom på at ringe til begge.

Indbrud er ubehagelige, men du kan slippe for efterfølgende, irriterende kontakt og sagsbehandling med politiet og din forsikring. Ved at følge ovenstående råd, danne dig et overblik over dine forsikringer og dokumentere dine ejendele kan du undgå en del gener. Efter indbruddet bør du handle hurtigt og kontakte politiet og forsikringsselskabet. Husk desuden altid at låse døren - ellers vil indbruddet gå under “simpel  tyveri”, og forsikringen dækker ikke i samme omfang.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen