Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud pr. indbygger. Der sker 3 indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Sådan bør du forholde dig til indbrud i dit hjem

Danske hjem er desværre ofte udsat for indbrud - og hermed de efterfølgende gener. At miste genstande og værdier ved indbrud er yderst ubehageligt. Med de rette forsikringsforhold samt dokumentation af dine ejendele kan du dog gøre forsikringssagen lettere og hurtigere.

 

Få styr på din forsikring

Vent ikke til efter indbruddet - du bør dokumentere dine værdigenstande og bringe din forsikring i orden. Ved indbrud forholder det sig sådan, at indboforskringen dækker genstande, som er stjålet. Indboforsikringer dækker alt, hvad der kan flyttes uden værktøj. Er der derimod sket skader på boligen, er det ikke indboforsikringen men husforsikringen, der dækker skaderne. Det gælder eksempelvis, hvis vinduet eller døren er brækket op samt andre skader, indbrudstyven forårsager ved indbruddet. 

Du bør desuden undersøge forholdene hos dit eget forsikringsselskab i forbindelse med særligt indbo (f.eks. meget værdifulde genstande som dyre smykker eller ure) samt særligt private genstande (f.eks. kunstsamlinger eller værdier med affektionsværdi). Reglerne kan variere selskaberne imellem, så du bør undersøge dine egne forhold og behov. Det gælder også dine personlige forsikringsbetingelser og selvrisiko. Sker der ændringer i dine forhold, bør du kontakte dit forsikringsselskab.

 

Dokumenter dine ejendele med foto

Forsikringssager bliver nemmere, hvis du har konkrete beviser for hvilke genstande, som er stjålet. Eller beviser for, at du faktisk har ejet dem. Du kan lave effektiv dokumentation for dine ejendele og værdigenstande ved blot at fotografere dem. Billederne bør opbevares, hvor de ikke forsvinder i tilfælde af brand eller lignende - eksempelvis online, hos en ven eller i et brandskab.

Husk, fotografer gerne særlige kendetegn, serienumre eller andet relevant for at øge chancen for at finde dine genstande igen.

Det er også en fordel at mærke dine værdigenstande ved politiet. Er dine værdigenstande mærket, er det betydeligt sværere for tyven at videresælge dem. Desuden er mærkede genstande nemmere at finde efterfølgende. Det er også en mulighed at mærke genstande med DNA-mærkning, der består af en unik væske, der ikke ses med det blotte øje.

 

Når indbruddet er sket

Er indbruddet sket, bør du kontakte politiet øjeblikkeligt uanset indbruddets omfang. Undgå at rydde op i huset og rør ikke ved noget før politiet har taget deres egne billeder. Du må dog gerne gå huset igennem og skabe dig et overblik over omfanget af indbruddet. Det vil være meget vigtigt, at tjekke om dine betalingskort mangler, så du kan få spærret disse hurtigst muligt. Ofte kan politiet nemlig have travlt og ikke ankomme med det samme.

Når politiet har været i huset kan du kontakte dit forsikringsselskab. Har du indbo- og husforsikring hos to forskellige selskaber, skal du være opmærksom på at ringe til begge.

Et afsluttende men meget vigtigt råd som du altid skal huske er, at få låst din dør. Hvis du ikke har døren, vinduet eller anden indgang låst og der opstår indbrud, så vil indbruddet gå under “simpel  tyveri”, og forsikringen dækker ikke i samme omfang. Husk derfor altid dette - også selvom du kun lige skal i haven og arbejde....

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service