Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud pr. indbygger. Der sker 3 indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Hvordan arbejder tyven?

Din bolig set med tyvens øjne

Det kan være svært at vide, hvordan en indbrudstyv tænker og hvordan han arbejder. I denne artikler har vi dog samlet information fra flere tidligere indbrudstyve og deres erfaringer efter de har forladt den kriminelle sti. Læs med og bliv klogere på hvordan en indbrudstyv tænker...

 

Tyvens valg af bolig

Indbrudstyve er interesserede i at stikke af med så meget værdi som muligt uden at blive opdaget - selvfølgelig. Derfor udvælger de nøje boliger, der har et eller flere af disse kendetegn:

 • Ingen beboere hjemme
 • Langt til nærmeste nabo
 • Afsides beliggenhed ved f.eks. skov
 • Høje træer eller buske omkring boligen
 • Gode flugtmuligheder
 • Ingen hund
 • Ingen tyverialarm eller videoovervågning
 • Tegn på dyre ejendele fremme i boligen

Du kan læse mere om erfaringerne fra tidligere indbrudstyve her. 

 

+ OPDAG TYVEN MED DISSE GODE RÅD FRA NABOHJÆLP.DK

 

Hvor kan tyven komme ind

Enhver indbrudstyv ønsker, at han ubesværet kan trænge ind i dit hus. Derfor udser han sig ofte en indgang, der ikke er synlig fra vejen, ligesom han forsøger at udgå at knuse ruder eller larme på anden vis, så han ikke bliver opdaget. De typiske steder tyven bryder ind er:

- VINDUER: Tyven brækker vinduet op eller fjerner glaslisten, så ruden kan tages ud.

- HOVEDDØRE: Udadgående døre er tit lette indbrudssteder, da de er nemme at brække op. Derudover kan tyven let dirke låsen op, hvis din ydredør har et gammelt låsesystem.

- TERRASSEDØRE: Underboring er en af metoderne tyven benytter sig af, når han bryder ind gennem terrassedøren.  

Hvordan kommer tyven ind

Når tyven bryder ind, bliver der ofte brugt en skruetrækker, et koben/brækjern eller andet håndværktøj. Garagen er ofte opbevaringssted for forskelligt værktøj, så husk derfor at låse garagen og skuret, så tyven ikke kan få adgang til værktøjet, som kan bruges til at bryde ind med.

Mange hjem er i dag udstyret med et forældet låsesystem. Indbrudstyven anvender i disse tilfælde en såkaldt bankenøgle - den med det runde hoved, som mange af os bruger som hovednøgle. Nøgler af denne type og den tilhørende cylinder, er i dag placeret på absolut laveste trin på sikkerhedsrangstigen, hvilket gør det let for tyven at dirke eller bryde op.

Læs mere om sikre låse og nøgler her.

 

Når tyven er kommet ind

Det første tyven gør, når han er inde i dit hus, er at udse sig en flugtvej. Han danner sig derfor et overblik over de udgange, der er i huset, eksempelvis terrassedøre eller havedøre.

De fleste indbrudstyve bruger ikke mere end 5-10 minutter inde i huset, og derfor har de heller ikke tid til at gennemrode alle rum. Soveværelset er ofte det første sted, tyven leder, da her ofte gemmer sig smykker og andre værdigenstande, mens køkkenet, børneværelser og kælderen ikke anses som at gemme på noget værdifuldt.

YouGov organisationen lavede en undersøgelse for Forsikring & Pension, hvor familier som havde oplevet indbrud de sidste 5 år blev spurgt om hvilke værdier de havde fået stjålet - dette er top 5:

 • Smykker og ure (42%)
 • Kontanter (42%)
 • Comutere eller tables (28%)
 • Mobiltelefoner (21%)
 • Foto- eller videokamera (21%)

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service