Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Danmark er det land i EU, der har flest indbrud. Der sker fem indbrud i timen, hvilket er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Hvordan arbejder tyven?

Din bolig set med tyvens øjne

Det kan være svært at vide, hvordan en indbrudstyv tænker og hvordan han arbejder. Flere tidligere indbrudstyve vælger dog at dele ud af deres erfaringer efter de har forladt den kriminelle sti, der hvert fald kan gøre private boligejere lidt klogere på indbrudstyvens færden.

 

Tyvens valg af bolig

Indbrudstyve er interesserede i at stikke af med så meget værdi som muligt uden at blive opdaget. Selvfølgelig. Derfor udvælger de også nøje boliger, der har et eller flere af disse kendetegn:

  • Ingen beboere hjemme
  • Langt til nærmeste nabo
  • Afsides beliggenhed
  • Høje træer eller buske omkring boligen
  • Gode flugtmuligheder
  • Ingen hund
  • Ingen tyverialarm
  • Tegn på dyre ejendele

 

Hvor kan tyven komme ind

Enhver indbrudstyv ønsker, at han ubesværet kan trænge ind i dit hus. Derfor udser han sig ofte en indgang, der ikke er synlig fra vejen, ligesom han forsøger at udgå at knuse ruder eller larme på anden vis, så han ikke bliver opdaget. De typiske steder tyven bryder ind er:

- VINDUER: Tyven brækker vinduet op eller fjerner glaslisten, så ruden kan tages ud.

- HOVEDDØRE: Udadgående døre er tit lette indbrudssteder, da de er nemme at brække op. Derudover kan tyven let dirke låsen op, hvis din ydredør har et gammelt låsesystem.

- TERRASSEDØRE: Underboring er en af metoderne tyven benytter sig af, når han bryder ind gennem terrassedøren.  

Hvordan kommer tyven ind

Når tyven bryder ind, bliver der ofte brugt en skruetrækker, et koben/brækjern eller andet håndværktøj. Garagen er ofte opbevaringssted for forskelligt værktøj, så husk derfor at låse garagen, så tyven ikke kan få adgang til værktøjet, som kan bruges til at bryde ind med.

Mange hjem er i dag udstyret med et forældet låsesystem. Indbrudstyven anvender i disse tilfælde en såkaldt slagnøgle - den med det runde hoved, som mange af os bruger som hovednøgle. Nøgler af denne type og den tilhørende cylinder, er i dag placeret på absolut laveste trin på sikkerhedsrangstigen, hvilket gør det let for tyven at dirke eller bryde op.

 

Når tyven er kommet ind

Det første tyven gør, når han er inde i dit hus, er at udse sig en flugtvej. Han danner sig derfor et overblik over de udgange, der er i huset, eksempelvis terrassedøre eller havedøre.

De fleste indbrudstyve bruger ikke mere end 5-10 minutter inde i huset, og derfor har de heller ikke tid til at gennemrode alle rum. Soveværelset er ofte det første sted, tyven leder, da her ofte gemmer sig smykker og andre værdigenstande, mens køkkenet, børneværelser og kælderen ikke anses som at gemme på noget værdifuldt.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen