Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Op imod hver tredje af alle danskere har haft indbrud i deres nuværende bolig eller har oplevet forsøg på indbrud.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Jeg har haft indbrud – hvad skal jeg gøre?

Anmeld indbrud til politiet

Har du haft indbrud, skal det anmeldes til politiet. Hvis gerningsmanden er til stede, skal du omgående ringe 112, og politiet vil i de fleste tilfælde rykke ud så hurtigt som muligt. Det er vigtigt, at du forholder dig helt roligt indtil politiet kommer frem.

Hvis gerningsmanden ikke er til stede, skal du ringe 114. Vagtcentralen vil i telefonen fortælle dig, hvordan du skal forholde dig indtil politiet når frem, da det ikke er i alle tilfælde, at politiet ankommer med det samme.

 

Rør ikke ved noget på gerningsstedet

Selvom indbrudstyven med al sandsynlighed har gennemrodet skabe og skuffer, og din ejendele er smidt ud over det hele, er det vigtigt, at du så vidt muligt undgår at røre ved noget før politiet når frem, så de har mulighed for sikre sig beviser og indsamle eventuelle spor.

 

+ GØR LIVET SURT FOR TYVEN

 

Tjek for stjålne kreditkort

Ret hurtigt efter, at du har opdaget, at der har været indbrud i din bolig, skal du undersøge, om der er stjålet kreditkort eller andre betalingskort. Er der det, skal du sørge for at stjålne kort bliver spærret med det samme. Du kan spærre kortene ved at ringe til dit pengeinstitut eller til NETS på telefon 44 89 29 29 (Dankort, Visa/Dankort) eller på telefon 44 89 27 50 (MasterCard og Visa).

Oplysninger til politiet

I forbindelse med indbruddet skal politiet bruge en række oplysninger som dit navn, personnummer, forsikringsselskab, policenummer og gerningstidspunkt. Derudover skal du udfylde en blanket med oplysninger om, hvad der er stjålet ved indbruddet. Politiet vil give dig blanketten, når de er på din adresse.

 

Anmeld indbrud til forsikringsselskabet

Når politiet har undersøgt huset for spor, får du en kvittering for, at de har været på gerningsstedet. Kvitteringen skal du bruge som dokumentation til dit forsikringsselskab. Det kan også være en god idé selv at tage nogle billeder af gerningsstedet, som kan være relevante for dokumentation til forsikringen.

Du skal selv anmelde indbruddet til dit forsikringsselskab. Typisk gør du det via deres online kundecenter eller ved at ringe til dem. Forsikringsselskabet skal bruge en udførlig liste over alle de ting, du har fået stjålet og de ting, der måtte være gået i stykker under indbruddet. I nogle tilfælde vil forsikringsselskabet bede dig om at fremvise en kvittering.

Læs vores artikel om dokumentation til forsikringsselskabet her.

 

Oprydning og reparation

Hvor uoverskueligt det end måtte være, skal du i gang med oprydningen, efter politiet har sikret sig spor og igen forladt gerningsstedet. Ved de fleste forsikringsselskaber er det sådan, at de betaler for rengøring og eventuelle reparationer.

Du bør derfor kontakte forsikringen først, da mange selskaber allerede har indgået aftale med håndværkere og skadeservicefirmaer.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service