Dørlåse og låsekasser

Dørlåse og låsekasserRUKO Låsesystem

 

LÅSEKASSER TIL ALLE TYPE DØRE

En god og sikker dørlås eller låsekasse er altafgørende, når det gælder forebyggelse af indbrud. Stort set alle udvendige og indvendige døre i Danmark har låse, men det er langt fra alle, der lever op til de anbefalede kriterier. Gamle eller slidte låse yder ikke optimal beskyttelse og kan være nemmere at bryde op.

Vi oplever til dagligt mange låsekasser, der er opsat af personer uden den rette faglige ekspertise og som derfor langt fra yder boligen eller bygningen den fornødne sikkerhed.

Er du i tvivl om, hvorvidt din egen dørlås eller låsekasse er god nok, så bør du tjekke en række standard sikkerhedsforanstaltninger som:  

  • Er cylinderen i selve låsen forældet, altså mere end 10 år gammel?
  • Er rigelstykket på din lås skjult udefra, når døren er lukket?
  • Er der en stålrigel på hver lås?
  • Har mindst en af dine låse en cylinder både indvendig og udvendig?
  • Er der 2 låse på alle yderdøre?
  • Er låse og slutbrik korrekt og sikkert fastgjort?

Dette er blot nogle af de spørgsmål, du bør stille dig selv for at få klarhed omkring, hvorvidt det er på tide at få installeret nogle nye låse.

Er du i tvivl om overstående spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os og få en gennemgang af punkterne.

 

+ Vores låsesmed Jesper viser dig....

 

VI ANBEFALER RUKO CONNECT LÅSEKASSER

RUKO Connect låsekasser passer til alle døre og udgange. Udviklingen af låsekasserne er baseret på markedets bedste teknologi, og vi anbefaler varmt denne tyverisikring. RUKO Connect låsekasser er meget modstandsdygtige over for indbrud, da låsekasserne er anderledes fra andre låseløsninger ved at fallen griber ind, selvom døren og karmen har en mindre skævhed i forhold til hinanden.

Uanset hvilken type dør eller hvor låsekassen skal bruges, kan vores låsespecialister finde en løsning der passer til jeres behov. Vi står parat med professionel vejledning om brug af låsekasser, uanset om det er RUKO Connect låsekasser, andre RUKO produkter eller en elektronisk dørlås.

Ring til os på telefon 70 20 21 12 eller skriv til os på mail bagger@bagger-laase.dk for rådgivning og et uforpligtende tilbud.

 

Ruko Connect Låsekasse

MODTAG ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ DØRLÅSE

FORSKELLIGE TYPE LÅSEKASSER

 

RIGELLÅS:

En rigellås anvendes oftest som hovedlås med dørgreb. Vi anbefaler låsetypen som suppleringslås til f.eks. kontorer, fabrikker og villaer. 

Låsen findes i forskellige udgaver, alt efter ønske eller brandmyndighedernes krav til flugtveje i nødsituationer, f.eks. ved brand. Den kan både være indstukket eller bruges som udenpåliggende kasselås. Uanset udgaven skal der bruges enten nøgle eller vridergreb til rigellåsen, da den er tvangslukkende.

 

 

HAGERIGELLÅS / SVINGRIGELLÅS:

Mange dørkonstruktioner er meget bløde, hvilket betyder, at låserigel og slutblik kan gå fra hinanden, hvis man presser dør og karm fra hinanden. Dette er naturligvis et problem, og i den forbindelse anbefaler vi bl.a. hagerigellås / svingerigellås.

Låsetypen forstærker slutblikket ved at sætte sig fast i karmkonstruktionen.

 

 

KASSELÅSE:

Kasselåse er låsetyper der sidder udenpå, fremfor at være sat i døren. De kan både fungere som supplement til almindelige låse, f.eks. ved tynde døre, eller ved døre, hvor det ikke er muligt at montere en indstukken lås. 

 

 

FALLELÅS:

Når låsen er indstukket i døren, anbefaler vi bl.a. fallelås, hvis din dør har en tykkelse på minimum 40 mm. Mange kender fallelås som ’smæklås’. Det betyder at døren i de fleste tilfælde kan låses uden brug af nøgle (når den smækkes), som man f.eks. ser i mange lejligheder eller ved indgange med dørtelefonanlæg.

Fallelåsen findes i forskellige udgaver, bl.a. med låsecylinder eller vridergreb.

 

Flerpunktslås

FLERPUNKTSLÅSE OG 2-PUNKTLÅSE:

Flerpunktlåse til hoveddøre findes i forskellige udgaver, f.eks. som grebsbetjent eller cylinderbetjent. 

Ved hjælp af rig-ler kan en låsekasse låses i én eller flere punkter. Det betyder, at flere punkter i karmsiden (evt. også i top og bund af døren) fastholder dørbladet. Med flerpunkts-låse bliver døren ikke utæt, idet dørbladet ikke skades.

Flerpunktslåse anvendes ofte ved bløde eller lette materialer til fremstilling af døre. Låsene anvendes hyppigt, og producenterne har ofte låsetypen som standardmonteret. Ved adgangskontrol er 3-punktslåse ofte vanskelige at bruge.

 

Motorlås

MOTORLÅS

En motorlås er en optimal løsning, hvis du har brug for elektromekanisk sikring af døren. Det vil sige, at låsen via motorkraft åbner og lukker døren. På den måde kan du med fordel kombinere motorlåsen med f.eks. tænd/sluk-ure, adgangskontrolanlæg og lignende, så du får en højsikkerheds aflåsningen af din virksomhed eller din private bolig.

 

Magnetlås

MAGNETLÅS

Magnetlåse bruges især ved erhverv, hvor der dagligt er meget persontrafik. Det kan f.eks. være i store virksomheder, på fabrikker, i institutioner eller lignende. Magnetlåsen er en god løsning, hvis du kræver, at låsen hurtigt reagerer. Låsen kan du også med fordel kombinere med andre sikkerhedsløsninger som f.eks. ADK-systemer eller ABA-anlæg.

 

El-slutbrik

EL-SLUTBLIK

El-slutblik sikrer, at døren holdes lukket pga. den elektriske styring af faller i døren. Det betyder, at når døren lukkes, sikrer el-slutblikket, at fallerne får bedst muligt fat i karmen – og at døren på den måde lukker så tæt som muligt. Med adgangskontrol til en dør med el-slutblik kan du nemmere kontrollere adgangen i f.eks. en boligforeningsopgang, i din virksomhed eller i en institution.

 

SPØRG VORES EKSPERTER OM LÅSEKASSER ➜ 

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst