Beredskabsplan (PLOV)

BeredskabsplanSkoler og universiteter skal have beredskabsplaner

Beredskabsplaner er med til at forhindre panik og minimere skader ved en ulykke eller krisesituation, og de indeholder en beskrivelse af, hvordan man skal agere, og hvem der har ansvaret i en krisesituation.

I Danmark er beredskabsplaner blevet lovpligtige på institutioner som skoler og universiteter for at minimere omfanget af eventuelle voldelige handlinger som f.eks. skoleskyderier, der også kaldes PLOV (Påbegyndt Livsfarlige Og Voldelige Handlinger).

Det skyldes blandt andet, at der i de senere år har været skoleskyderier i både Finland og Tyskland, som er i Danmarks nærområder. Institutionerne er derfor blevet pålagt at sikre et forsvarligt undervisnings- og læringsmiljø for at forebygge lignende hændelser og for at fremme den bedst mulige håndtering af en eventuel krisesituation.

 

 

Særlig alarmlyd til skoleskyderier

Vi er specialiseret i at sikre institutioner for at minimere omfanget af skader i forbindelse med f.eks. et skoleskyderi. Vores kompetente og erfarne specialister inden for såvel mekanisk som elektronisk sikring kan effektivt hjælpe din skole med de rette foranstaltninger. Vi kan for eksempel installere alarmer, der melder ud til de tilstedeværende rundt omkring på den udsatte skole, hvis et skoleskyderi er undervejs.

Alarmen fungerer som en almindelig brandalarm, men med en såkaldt talevarsling kan man installere en særlig alarmlyd i klasseværelser og lærerværelset, så man ved, at alarmen skyldes et skoleskyderi. Ved at gøre lydene forskellige bliver elever såvel som lærere hurtigt opmærksomme på, at de skal følge forholdsreglerne i beredskabsplanen, og alarmen kan derfor hjælpe med at undgå panik i situationen.

Kontakt os og få udarbejdet en beredskabsplan

PLOV

Blokér adgang til klasseværelse indefra

For det andet kan vi med produktet SALTO-Amok sikre, at gerningsmanden ikke får adgang til klasseværelser og læreværelset. Produktet – som også er velegnet i butikker og jobcentre – gør det muligt for læreren at blokere døren med et adgangskort, så gerningsmanden ikke kan trænge ind.

Sagt på en anden måde bliver klasseværelserne og læreværelset en slags ”beskyttelses-celler”, hvor både elever og lærere er i tryghed. Selv hvis gerningsmanden faktisk skulle have et nøglekort eller nøgler til at komme ind i klasseværelserne, gør låsningen indefra det umuligt.

Undgå at skoleskyderiet tiltager med et effektivt system

Fælles for disse forhold er, at de tilvejebringer et system, som forstærker den enkelte skoles PLOV-indsats. Systemet tjener til at mindske risikoen for, at skoleskyderiet tiltager og udvikler sig til flere dele af skolen.

 

Rådgivning og vejledning – kontakt os i dag

Har I spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe med at forstærke jeres skoles PLOV, er I altid velkommen til at ringe til os på telefon 70 20 21 12 eller skrive til bagger@bagger-laase.dk. Vi tilbyder at skræddersy en løsning med udgangspunkt i jeres konkrete ønsker og behov.

Top

Ring op her - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst