Sikringsråd til erhverv

HVILKE GODE RÅD ØNSKER DU?

Sikringsråd til private

Sikringsråd til erhverv

Sikringsråd til private

Indbrudssikring råd 1 - Skræm tyven væk med alarmskilte

1. Skræm tyven væk med alarmskilte

Der er 3 gange så stor risiko for at få indbrud, hvis ikke du har skiltet med et alarmsystem. Spørg altid efter skilte og klistermærker med refleks - dem kan tyven spotte i mørket på lang afstand.

 

Indbrudssikring råd 2 - Drop nøglen under dørmåtten

2. Drop nøglen under dørmåtten

Alt for mange tror desværre stadig, de bare kan gemme nøglen under dørmåtten eller i en potteplante ved hoveddøren. Problemet er bare, at tyven også kender disse gemmesteder. Og forsikringen dækker ikke, hvis tyven kommer ind med nøgle.

 

Indbrudssikring råd 3 - Ringklokke med video

3. Ringklokke med video

Det første en indbrudstyv ofte vil gøre, er at ringe på dørklokken for at sikre, at ingen er hjemme. Hvis du har en af de nye smarte dørklokker, som optager video ved bevægelse, så har du allerede lige fanget tyven på video.

 

 Indbrudssikring råd 4 - Markér hvad der er dit!

4. Markér hvad der er dit!

Hos det lokale politi kan du få et gratis mærkningssæt, så du kan mærke dine værdigenstande. Tyve har nu svært ved at videresælge dine værdier og mister derfor hurtigt interessen. Kan også bestilles online - søg efter 'Operation Mærkning'.

 

Indbrudssikring råd 5 - Husk at klippe din hæk

5. Husk at klippe din hæk

Hvis din hæk har vokset sig høj, så giver du tyven god mulighed for at stå helt i fred, uden at naboerne eller forbigående kan opdage ham. Frem med hækklipperen og tag toppen af hækken.

 

Indbrudssikring råd 6 - Bliv medlem af nabohjælp

6. Bliv medlem af nabohjælp

Konceptet 'Nabohjælp' har vist sig at nedbringe indbrud flere steder i Danmark. Gå sammen med naboerne og hjælp hinanden med at bekæmpe indbrud. Start med at bestille skilte til jeres nabolag på Nabohjælps website.

 

Indbrudssikring råd 7 - Videoovervågning bliver mere udbredt

7. Videoovervågning bliver mere udbredt

Ingen tyv ønsker, at deres ansigt bliver fanget på video. Politiet eller bekendte kan nemmere genkende dem ved en efterlysning. Nye smarte overvågningsløsninger giver mulighed for, at du får en SMS, så snart der er bevægelse uden for din bolig.

 

 Indbrudssikring råd 8 – Husk synlige sirene

8. Husk en synlig sirene udenfor

Når en normal tyverialarm går, vil sirenelyden ikke kunne høres langt væk fra huset. Tilkøb derfor altid en ekstern sirene, som kan ophænges uden for huset. Så vil alle naboer kunne høre, hvis din alarm går.

 

Indbrudssikring råd 9 - Lad tyven kigge ind ad dine vinduer

9. Lad tyven kigge ind ad dine vinduer

Træk ikke gardinerne for – det giver tyven et indtryk af, at der er store værdier, og gør kun tyven mere nysgerrig. Lad tyven se, at der ikke er noget dyrt, de nemt kan stjæle, fordi det har du selvfølgelig gemt væk...

 

Indbrudssikring råd 10 – skjul værdierne fra tyven

10. Skjul dine værdier usædvanlige steder

Nu hvor tyven kan kigge ind, skal du ikke lade værdigenstande ligge fremme. Gem dem f.eks. på børneværelset, hvor tyven ikke typisk vil lede efter smykker, computere, kontanter og andre værdigenstande.

 

Indbrudssikring råd 11 - Luk og lås dørene I din bolig

11. Luk og lås dørene i din bolig

Luk og lås dørene indenfor, selvom det er fristende at lade luften cirkulere, mens du er væk. De åbne døre giver tyven et bedre indblik i, hvad du har, samt hvordan boligen er indrettet. Er dørene låst er det sværere for tyven at finde rundt hurtigt.

 

Indbrudssikring råd 12 - Lås døren når du er i haven

12. Lås altid døren, også selvom du bare er i haven

Tyven skal kun bruge ganske få minutter for at stjæle dine værdier. Husk derfor at få låst døren selvom du er i nærheden - forsikringen dækker nemlig ikke, hvis døren ikke var låst ved indbruddet.

 

Indbrudssikring råd 13 - Lås værktøjet inde og fastgør stigen

13. Lås værktøjet inde og fastgør stigen

Lås haveredskaber og værktøj inde i et skur eller værksted, så tyven ikke kan benytte disse til at bryde ind med. En udendørs stige skal naturligvis låses fast og evt. fastgøres bagerst i skuret.

 

Indbrudssikring råd 14 - Få lyset til at tænde og slukke automatik

14. Få lyset til at tænde og slukke automatisk

Et mørklagt hus er et signal til tyven om, at der ikke er nogen hjemme. Anskaf dig smarte lamper, som kan tænde og slukke automatisk i bestemte tidsintervaller. Husk sensor på lamperne udenfor og ekstra lys bag ved huset!

 

Indbrudssikring råd 15 - Har du tænkt på at sikre dine vinduer

15. Bedre låse på dine vinduer

Ligesom tyven kan komme ind ad din hoveddør eller terrassedør, så vælger langt de fleste tyve faktisk vinduet. Sørg derfor for at sikre dine vinduer med robuste vindueslåse eller beslag. Det nemmeste sted at bryde ind bliver nu det sværeste sted.

 

Indbrudssikring råd 16 - Giv dine låse og nøgler et eftersyn

16. Giv dine låse og nøgler et eftersyn

En god huskeregel er, at dine låse bør udskiftes, hvis de er mere end 10 år gamle. Hvis du samtidigt har nøgler med et rundt hoved (Ruko serie 500), så er det ret nemt for tyven at bruge en bankenøgle. Få skiftet låsen og gør det sværere for tyven.

 

Indbrudssikring råd 17 - Husk altid at tage billeder af dine værdier

17. Husk altid at tage billeder af dine værdier

Hvis du har meget værdifulde smykker, ure, malerier eller andre særlige værdier, så husk altid at tage billeder af dem. Hvis de bliver stjålet, så bliver billederne altafgørende for, om du kan få den fulde værdisum fra dit forsikringsselskab.

 

Gode sikringsråd før ferien - Undgå tyven

Hvis du skal på ferie, så har vi endnu 7 gode råd til dig!

Ingen ønsker at vende tilbage fra en dejlig ferie og opdage, at der har været indbrud i boligen. Vi har derfor samlet flere gode sikringsråd, som du bør huske før din afrejse, så du kan nyde ferien bedst muligt.

 

Indbrudssikring råd 18 - Viderestil fastnetelefonen til mobilen

18. Viderestil fastnettelefonen til mobilen

Ubesvarede telefonopkald er tegn på, at ingen er hjemme. Husk derfor at viderestille den til din mobiltelefon eller blot skrue helt ned for lyden. Har du ikke fastnettelefon, kan dette råd også bruges til ringklokken på døren.

 

Indbrudssikring råd 19 - Lån dit tørrestativ i haven ud

19. Lad vasketøjet hænge på tørrestativet i haven

Typisk vil du sørge for at tage vasketøjet ind, når du drager på rejse. Brug i stedet for noget gammelt tøj og et par slidte håndklæder, der ikke tager skade i dårligt vejr. Det snyder tyven til at tro, at du kan komme tilbage hvert øjeblik, det skal være.

 

Indbrudssikring råd 20 - Bed naboerne om at bruge din skraldespand

20. Bed naboerne om at bruge din skraldespand

En tømt skraldespand er et signal om, at der ikke er nogen hjemme - det kan tyven nemt tjekke. Spørg naboen, om de vil benytte den, så den ikke er helt tom. Hvis der er sne, så bed naboen om at lave fodspor ved indgangen, så det ligner, I er hjemme.

 

Indbrudssikring råd 21 - Husk at få slået græsset og ryddet sne

21. Husk at få slået græsset eller rydde sne

Eller få naboen til det, når han nu alligevel er forbi med skraldet. Vildtvoksende græs eller bunker med sne viser, at der ikke har været nogen hjemme i længere tid. Du må nok hellere huske at tage en gave med hjem fra ferien til din nabo som tak.

 

Indbrudssikring råd 22 - Hav en bil holdende i indkørslen

22. Hav en bil holdende i indkørslen

Har du ikke din bil med på ferie, kan du sørge for at parkere den i din indkørsel. Har du ikke selv bil eller tager den med på ferie, kan du bede dine naboer om at parkere i din indkørsel, da det signalerer, at der er nogen hjemme.

 

Indbrudssikring råd 23 - Lad være med at rydde op inden du tager på ferie

23. Lad være med at rydde op, inden du tager på ferie

Et perfekt opryddet hjem giver et tydeligt indtryk af, at ingen er hjemme. Lad lidt opvask stå og lad legetøjet rode – også i haven. Legetøj eller en haveslange, der flyder, viser aktivitet.

 

Indbrudssikring råd 24 - Lad de sociale medier blive hjemme

24. Lad de sociale medier blive hjemme

Vent med at uploade feriebillederne, indtil du er kommet hjem igen. Undgå derudover at tjekke ind på din feriedestination. Undersøgelser i 2019 bekræfter, at tyven følger med online.

 

Kontakt for flere råd om indbrudssikring

Gå ikke glip af nye sikringsråd

Vi tilføjer løbende flere gode råd til listen. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked så snart der kommer nye råd - nemt og hurtigt!

 

Flere gode råd mod indbrud!

På vores blog finder du flere gode råd om sikring.

BESØG VORES BLOG

Sikringsråd til erhverv

Skalsikrede døre og vinduer

1. Skalsikrede døre og vinduer

Ved mere end 25 % af alle indbrud brydes døren op - disse bør derfor sikres ekstra godt. Ekstra sikring af vinduer kan ligeledes styrke virksomhedens modstand over for ubudne gæster.

 

Erhvervsnabohjælp

2. Erhvervsnabohjælp

Ved erhvervsnabohjælp aftaler to eller flere virksomheder typisk at holde øje med hinandens virksomheder uden for almindelig kontortid. Et succesfuldt initiativ, der lige som almindelig Nabohjælp kan forebygge indbrud.

 

Frist ikke tyven

3. Frist ikke tyven

En indbrudstyv er let at friste, hvis han har udsigt til at stikke af sted med værdifulde genstande, produkter eller information. Hvis virksomheden har mange værdier - fx værktøj, designermøbler, IT udstyr - er det bedst, at de ikke kan ses udefra.

 

Gode råd om containersikring

4. Containersikring

Hvad enten du råder over lagercontainere, værkstedscontainere eller kontorcontainere, indeholder disse ofte værdifuldt materiale, der bør sikres effektivt. Specielt hvis containerne står på en byggeplads eller offentlige tilgængelige områder.

 

Gode råd om tyverialarm

5. Tyverialarm

Velfungerende alarmsystemer virker både præventivt, under indbrud og sommetider ved opklaringen. Ønskes der at opnå den maksimale sikkerhed, bør der vælges en alarminstallatør, som er dækket af 'Forsikring & Pension Brancheorganisation'.

 

Gode råd om videoovervågning

6. Video- og TV-overvågning

Videoovervågning handler ikke kun om at fange gerningsmanden på film, men ligeså meget om at opnå en bedre totalsikring af virksomhedens værdigenstande. Derudover er overvågning med til at afskrække indbrudstyven og hærværksmænd.

 

Gode råd om Tågesikring

7. Tågesikring

Stjæl tyvens orienteringsevne ved at fylde rummet med en kraftig tåge på ganske få sekunder. På den måde nedsættes sigtbarheden betydeligt, og tyven kan ikke finde rundt. Det virker!

 

Gode råd om videoovervågning

8. Adgangskontrol

Få styring over hvem der kommer og går i din virksomhed, hvornår og hvor. Og undgå samtidig bortkomne nøgler, der kan havne i de forkerte folks hænder. Med tilhørende nøglebrikker bliver styringen meget nemmere.

 

Ekstra sikring af serverrum

9. Ekstra sikring af serverrum

En af de største trusler mod virksomheder i dag er tyveri af data og databrud. For at minimere cyberkriminalitet er det derfor vigtigt at sikre sit serverum ordenligt mod adgang for uvedkommende.

 

Sæt timer på lyset

10. Sæt timer på lyset

En helt mørklagt virksomhed kan være et signal til tyven om, at stedet er forladt på indeværende tidspunkt. Sørg derfor for at lokaler og den udvendige facade er oplyst. De bedste arbejdsbetingelser for en indbrudstyv er, når han undgår at vække opsigt.

 

Brug DNA-mærkning

11. Brug DNA-mærkning

DNA-mærket tyvegods kan ikke sælges videre og er derfor ikke attraktivt. Samtidig er det let for politiet at identificere ejeren. HUSK at skilte med klistermærker, så tyven advares på forhånd.

 

Sidste mand lukker og slukker

12. Sidste mand lukker og slukker

Hav altid klare aftaler om, hvem der slår alarmsystemet til, aflåser værdiskabe og lignende samt låser de ydre døre og vinduer. Hvis sikkerhedsinstallationerne i orden, er virksomhedens sikkerhed i høj grad afhængig af lukkeaftalerne.

 

Skræm tyven væk med alarmskilte

13. Skræm tyven væk med alarmskilte

Der er tre gange så stor risiko for at få indbrud, hvis ikke du har skiltet med et alarmsystem. Spørg derfor altid efter skilte og klistermærker med refleks, da tyven kan spotte dem i mørket på lang afstand. Det afskrækker.

 

Få foretaget et professionelt sikkerhedtjek

Ønsker du flere gode sikringsråd til virksomheden, står vi til rådighed for en uforpligtende samtale om jeres behov. Vi tilbyder alle virksomheder et gratis sikkerhedstjek. Kontakt os på telefon 70 20 21 12 eller bagger@bagger-laase.dk.

Top

Ring op her - Døgnvagt service

Ring op her - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst