Låsekasse indvendig dør

Låsekasser til alle typer døreLåsekasse Ruko

 

Låsekasser til indvendige og udvendige døre

En robust og sikker låsekasse er afgørende, når det gælder forebyggelse af indbrud. Stort set alle udvendige døre i Danmark har låsekasser, men det er langt fra alle, der lever op til de anbefalede kriterier.

Slidte eller gamle låsekasser yder ikke optimal beskyttelse og kan desværre være ret nem for en indbrudstyv at bryde op.

Vi oplever til dagligt mange låsekasser, der er opsat af personer uden den rette faglige ekspertise, og som derfor langt fra yder boligen eller bygningen den nødvendige sikkerhed.

Vi tilbyder mange typer låsekasser, men de kan opdeles i følgende: 

 

Mekanisk låsekasse

 

Elektronisk låsekasse

 

Hybrid låsekasse

 

Er din låsekasse sikker nok? - Du skal spørge dig selv om:  

Er du i tvivl om, hvorvidt dine indvendige eller udvendige låsekasser er gode nok, så bør du tjekke disse standard sikkerhedsforanstaltninger:

 • Er låsecylinderen, den del du sætter din nøgle ind i, over 10 år gammel?
 • Kan du se noget af låsen udefra, når døren er helt lukket?
 • Er alle komponenterne af låsene, inklusiv den del af låsen, der går ind i dørkarmen (kaldet en slutbrik), fastgjort sikkert og korrekt?
 • Har mindst en af dine låse en del, hvor man kan indsætte en nøgle, både på indersiden og ydersiden af døren?
 • Har hver lås en metalstang, kaldet en rigel, som går ind i dørkarmen, når låsen er låst?

Dette er blot nogle af de spørgsmål, du bør stille dig selv for at få klarhed omkring, hvorvidt det er på tide at få installeret nye låsekasser eller låse. Du kan altid kontakte os på telefon 70 20 21 12 eller skrive til mailen bagger@bagger-laase.dk for nærmere afklaring.

 

Låsekasser til invendige døre og yderdøre

 

Stort udvalg af låsekasser til nye og gamle døre

Vi tilbyder låsekasser til nye indvendige og udvendige døre, men har også låsekasser til gamle døre.

Når det kommer til valg af låsekasser til gamle døre, er der nogle ekstra faktorer, som du bør være opmærksom på:

 • For det første er det vigtigt at overveje den specifikke type og størrelse af den gamle dør, da låsekassen skal være kompatibel og passe korrekt. Ældre døre kan have forskellige dimensioner og låsemekanismer, der kræver særlige hensyn.
 • Derudover er det værd at tage højde for sikkerhedsaspektet. Ældre døre kan have svagere eller mindre avancerede låsemekanismer sammenlignet med moderne døre. Det kan derfor være en fordel at vælge en låsekasse, der tilbyder højere sikkerhedsfunktioner som ekstra styrke.

Hvis din nuværende låsekasse f.eks. er en af de ældre RUKO låsekasse modeller, så kan vores eksperter stadig hjælpe dig med udskiftning. Vores udvalg rummer alt fra mekaniske låsekasser til de nyere elektroniske låsekasser (bl.a. elektromekaniske og hybride låsekasser).

Du er velkommen til at besøge vores fysiske butikker i Slagelse, Ballerup, Kalundborg, Holbæk, København og Ringsted, hvor vi har forskellige låsekasser udstillet.

Spørg vores eksperter om låsekasser

Hovedkategorier for låsekasser

Indvendige og udvendige låsekasser

 

Tre forskellige hovedkategorier for låsekasser:

Den rette låsekasse danner fundamentet for hele dit låsesystem, og det er derfor vigtigt, at du holder dig opdateret på tilstanden af dine egne låsekasser, så sikkerheden i boligen eller virksomheden ikke bliver kompromitteret.

I nedenstående afsnit vil vi præsentere dig for de tre forskellige typer låsekasser, så du kan tage en informeret beslutning om hvilken låsekasse opfylder dine behov.

 

Mekaniske låsekasse

 

Mekaniske: Enkle, pålidelige og prisvenlige

Mekaniske låsekasser er kort fortalt låsekasser, der fungerer ved hjælp af en mekanisk låsemekanisme, og som styres af en nøgle. Mekaniske låsekasser er enkle at installere og bruge, og de kræver hverken strøm eller elektronik for at fungere.

I stedet fungerer de således, at når nøglen indsættes i låsekassen og drejes, bevæger en metalstang (låsekilen) sig ud eller ind for at låse eller låse op. En mekanisk låsekasse er en yderst holdbar og pålidelig løsning for mange private og mindre virksomheder.

Derfor skal du vælge mekaniske låsekasser:

 • Velegnet til private og mindre virksomheder
 • De er nemme at vedligeholde, er robuste og har høj pålidelighed
 • Ingen afhængighed af strømforsyning eller elektronik
 • Lavere pris sammenlignet med elektroniske låsekasser

 

Elektromekaniske låsekasse

 

Elektromekaniske: Øget sikkerhed og fleksibilitet

Elektromekaniske låsekasser er en type låsekasse, der fungerer ved hjælp af en elektrisk strømkilde og en mekanisk låsemekanisme på samme tid. Elektromekaniske låsekasser kan – modsat den mekaniske låsekasse – låses og låses op ved hjælp af en elektronisk enhed som f.eks. nøglebrikker, tastatur eller fjernbetjening.

Det betyder også, at man med elektromekaniske låsekasser får et forøget sikkerhedsniveau og højere fleksibilitet. Elektromekaniske låsekasser kan nemlig integreres med andre sikkerhedsfunktioner og dermed skabe et fuldt adgangskontrolsystem.

Derfor skal du vælge elektromekaniske låsekasser:

 • Velegnet til mellemstore og store virksomheder
 • Behov for logning af adgang, tidsbegrænset adgang og fleksibilitet i forbindelse med tildeling af adgangsrettigheder
 • Behov for at integrere med andre sikkerhedssystemer som alarmsystemer og overvågningskameraer

 

Hybrid låsekasse

 

Hybrid: Helt ny standard inden for låsekasser

Den sidste type låsekasse er de såkaldte hybrid låsekasser. Hybrid låsekasser kombinerer mekaniske og elektroniske låsemekanismer, hvilket giver dig den fysiske sikkerheden fra mekaniske mekanismer og fleksibiliteten fra elektroniske adgangskontrolsystemer.

Denne kombination tilbyder en høj grad af sikkerhed, da det kræver en kombination af fysiske nøgler og elektroniske godkendelsesprocedurer for at låse eller låse op. Hybrid låsekasser findes i mange forskellige variationer, der gør det nemt for virksomheder med forskellige sikkerhedsniveauer at blive matchet med den helt rette model.

Derfor skal du vælge hybrid låsekasser:

 • Velegnet til virksomheder med forskellige adgangsbehov, som f.eks. ansatte, leverandører og gæster med forskellige niveauer af adgangsrettigheder
 • Hvis en bygning allerede har mekaniske låsekasser installeret, men der ønskes at opgradere til en mere avanceret adgangskontrol, kan hybrid låsekasser være en god løsning. Det tillader en gradvis overgang og udnytter den eksisterende infrastruktur.

 

Låsekasser hos Bagger

 

 

Låsekasse Ruko Connect

Vi anbefaler ofte Connect låsekasser fra RUKO

Connect låsekasser fra RUKO passer til stort set alle døre og udgange. Udviklingen af Connect låsekasserne er baseret på markedets højeste standard inden for låsekasser og er samtidigt F&P sikringsgodkendte.

Connect låsekasser er meget modstandsdygtige over for indbrud, da låsekasserne er anderledes fra andre låseløsninger ved at fallen griber ind, selvom døren og karmen har en mindre skævhed i forhold til hinanden.

Uanset hvilken type dør eller hvor låsekassen skal bruges, kan vores låsespecialister finde en løsning der passer til jeres behov. Vi står parat med professionel vejledning om brug af låsekasser, uanset om det er Ruko Connect låsekasser eller andre typer låsekasser.

Mest populære låsekasser

Rigellås låsekasse

 

Rigellås:

En rigellås anvendes oftest som hovedlås med dørgreb. Vi anbefaler låsetypen som suppleringslås til f.eks. kontorer, fabrikker og villaer.

Låsen findes i forskellige udgaver, alt efter ønske eller brandmyndighedernes krav til flugtveje i nødsituationer, f.eks. ved brandsikring. Den kan både være indstukket eller bruges som udenpåliggende kasselås. Uanset udgaven skal der bruges enten nøgle eller vridergreb til rigellåsen, da den er tvangslukkende.

 

Hagerigellås - Svingriglelås

 

Hagerigellås / Svingriglelås:

Mange dørkonstruktioner er meget bløde, hvilket betyder, at låserigel og slutblik kan gå fra hinanden, hvis man presser dør og karm fra hinanden. Dette er naturligvis et problem, og i den forbindelse anbefaler vi bl.a. en hagerigellås (som også er kendt som en svingriglelås).

Låsetypen forstærker slutblikket ved at sætte sig fast i karmkonstruktionen.

 

Kasselås låsekasse

 

Kasselåse:

Kasselåse er låsetyper der sidder udenpå døren, fremfor at være sat inde i selve døren. De kan både fungere som supplement til almindelige låse, f.eks. ved tynde døre, eller ved døre, hvor det ikke er muligt at montere en indstukken lås. Disse låsekasser ses ofte i mange ældre lejligheder eller ved kælderdøre.

Vi anbefaler udelukkende at kasselåse bruges som ekstra lås på døren.

 

Fallelås låsekasse

 

Fallelås:

Når låsen er indstukket i døren, anbefaler vi bl.a. fallelås, hvis din dør har en tykkelse på minimum 40 mm. Mange kender fallelås som en ’smæklås’. Det betyder at døren i de fleste tilfælde kan låses uden brug af nøgle (når den smækkes), som man f.eks. ser i mange lejligheder eller ved indgange i en ejendom med dørtelefonanlæg.

Fallelåsen findes i forskellige udgaver, bl.a. med låsecylinder eller vridergreb.

 

Flerpunktslås låsekasse

 

Flerpunktslåse & 2-punktlåse:

Flerpunktlåse til hoveddøre findes i forskellige udgaver, f.eks. som grebsbetjent eller cylinderbetjent.

Ved hjælp af rigler kan en låsekasse låses i én eller flere punkter. Det betyder, at flere punkter i karmsiden (evt. også i top og bund af døren) fastholder dørbladet. Med flerpunkts-låse bliver døren ikke utæt, idet dørbladet ikke skades.

Flerpunktslåse anvendes ofte ved bløde eller lette materialer til fremstilling af døre. Låsene anvendes hyppigt, og producenterne har ofte låsetypen som standardmonteret. Ved adgangskontrolsystemer er 3-punktslåse ofte vanskelige at bruge.

 

Motorlås låsekasse

 

Motorlås:

En motorlås er en optimal løsning, hvis du har brug for elektromekanisk sikring af døren. Det vil sige, at låsen via motorkraft åbner og lukker døren. På den måde kan du med fordel kombinere motorlåsen med f.eks. tænd/sluk-ure, adgangskontrolanlæg og lignende, så du får en højsikkerheds aflåsningen af din virksomhed eller din private bolig.

 

Magnetlås låsekasse

 

Magnetlås:

Magnetlåse bruges især ved erhverv, hvor der dagligt er meget persontrafik. Det kan f.eks. være i store virksomheder, på fabrikker, i institutioner eller lignende. Magnetlåsen er en god løsning, hvis du kræver, at låsen hurtigt reagerer. Låsen kan du også med fordel kombinere med andre sikkerhedsløsninger som f.eks. ADK-systemer eller ABA-anlæg.

 

El-slutbrik låsekasse

 

El-slutblik:

El-slutblik sikrer, at døren holdes lukket pga. den elektriske styring af faller i døren. Det betyder, at når døren lukkes, sikrer el-slutblikket, at fallerne får bedst muligt fat i karmen – og at døren på den måde lukker så tæt som muligt. Med adgangskontrol til en dør med el-slutblik kan du nemmere kontrollere adgangen i f.eks. en boligforeningsopgang, i din virksomhed eller i en institution.

 

Låsekasser hos Bagger

 

FAQ om låsekasser

🤖 Er elektroniske låsekasser sikrere end mekaniske?

Sikkerhed afhænger i høj grad af den specifikke model og installation. Elektroniske låsekasser har fordele som adgangslogning, midlertidig adgangsgivning og fjernstyring, der kan øge sikkerheden. Men de er også potentielt mere sårbare over for hacking eller elektroniske fejl.

Mekaniske låsekasser er stadig meget sikre, især hvis de er af høj kvalitet og korrekt installeret.

 

🧰 Skal man vedligeholde en låsekasse?

Ja, vedligeholdelse af låsekasser anbefales for at sikre deres langvarige funktion. Dette inkluderer smøring af låsen med passende smøremiddel og regelmæssig rengøring for at fjerne snavs og skidt, og sikring af, at alle dele fungerer korrekt. Vedligeholdelse hjælper bestemt med at forhindre fejl og forlænger levetiden af din låsekasse.

 

🤷‍♂️ Hvordan vælger jeg den rigtige låsekasse til mit behov?

Valget af den rigtige låsekasse afhænger af flere faktorer. Start med at vurdere dine sikkerhedsbehov.

Er det til en indvendig dør, en yderdør eller en speciel type dør som en skydedør? - Dette har meget at sige angående kravet til sikkerhedsniveauet.

Overvej også din ønsker til låsekassen - mekaniske låsekasser kræver som udgangspunkt nøgler, mens elektroniske kan have adgangskoder eller smarte funktioner. Kontakt gerne vores låseeksperter for at få vejledning til det korrekte valg.

📜 Hvilke lovkrav eller standarder gælder for låsekasser?

Der findes en del forskellige lovgivningsmæssige krav og standarder, der gælder for låsekasser. Disse varierer fra land til land og omfatter:

 • ANSI/BHMA: Disse standarder fastsætter krav til låsekassens holdbarhed og funktion i USA.
 • EN (European Norms): Europa har sine egne standarder for låse og låsemekanismer. F.eks. er CE-mærkning en europæisk godkendelse, der indikerer, at en låsekasse opfylder visse sikkerhedsstandarder i EU-lande.
 • UL (Underwriters Laboratories): UL-certificering bruges ofte til at vurdere elektroniske låsekasser for sikkerhed og brandbestandighed.

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service!

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst