Udskift lås

Udskiftning af låseRUKO Låsesystem

 

Udskift låsen frem for omkodning, men hvornår?

I nogle tilfælde er det mere sikkert, at udskifte låsen frem for at omkode låsen. For at opnå høj sikkerhed er der nogle typer af låse, hvor sikkerheden ikke længere er tidssvarende for det anbefalet sikringsniveau for en låse - specielt i din hoveddør.

Det gælder altid hvis du har et låsesystem med nøgler med et rundt cylinderhoved (f.eks. serie 500 fra RUKO). Nøglerne er kendetegnet ved det runde hoved og er et tegn på at dine yderlåse forholdsvis nemt kan åbnes med bankenøgler.

 

Udskiftning af Ruko lås

 

Vi anbefaler også at udskifte dine låse når:

  • Låsen er nedslidt og nem at bryde op
  • Låsen er mere end ti år gammel
  • Har cylinderlåsen 5 stifter bør det udskiftes med gerne 10 stifter
  • Vi anbefaler at have min. 2 låse på alle yderdøre

Det anbefales af mange forsikringsselskaber, at man udskifter ældre låse, da de er nemmere at dirke op for indbrudstyve. Mange huse bygget i 1960'erne og 1970'erne har RUKO serier 500 eller 600 installeret og her er det bedre med en udskiftning af låsen frem for reparation af låsen eller omkodning af låsen.

 

Få tjekket om dine nøgler er RUKO serie 500 eller 600 - de bør straks udskiftes

 

Når du udskifter låsen, er det vigtigt, at du udskifter alle låse – inklusiv låsen til f.eks. kælderdøren eller terrassedøren. Vi hjælper gerne med at gøre hverdagen endnu nemmere ved, at du får én nøgle til alle indgange og f.eks. samtidigt til skuret og postkassen.

Det kan også anbefales at se nærmere på en elektronisk dørlås til hoveddøren, så både familie eller ansatte kan gå adgang med smarte nøglebrikker. Sikkerheden er samtidigt helt i top og man slipper helt for omkodning eller udskiftning af låse fremover - dette gøres hurtigt og nemt via en mobil app.

 

+ Vores låsesmed Jesper anbefaler...

 

Udskiftning af låsecylinder i lejlighed

Hvis du bor i lejlighed, er der nogle andre hensyn du skal tage, hvis du vil udskifte låsen. For det første skal du være klar over, hvilke forpligtigelser du har.

Man kan f.eks. selv være ansvarlig for vedligeholdelse af låsen, som man naturligvis er ved ejerlejligheder og huse, men i nogle tilfælde gælder det også lejelejligheder.

Kontakt os gerne og få rådgivning om hvilke muligheder du har. Du kan træffe os på telefon 70 20 21 12 eller på mail bagger@bagger-laase.dk.

god pris på udskiftning af låsen

Gode råd ved udskiftning af hoveddørlås

Vi guider dig på rette vej

Hvis din hoveddør i boligen eller virksomheden trænger til en udskiftning, så er der desværre mange faldgrupper, som du uheldigvis kan havne i, hvis du forsøger at skifte låsen selv.

Vi guider dig derfor på rette vej med nedenstående 3 råd, så du sikrer dig at ende med en tyverisikret hoveddørslås: 

1. RÅD: Selve cylinderen må f.eks. ikke stikke ud, fordi så er der fare for, at en potentiel tyv kan bryde ind ved brug af en tang. Det betyder, at du skal have 100% styr på længden af cylinderen og placeringen af cylinderringen på ydersiden af hoveddøren ved en udskiftning.

2. RÅD: Cylinderringe kan fås i forskellige tykkelser, så du kan sikre sig, at ringen flugter med cylinderen. Hvis ringen og cylinderen har mere afstand end få millimeter, vil du være dårligere sikret mod indbrud. Det samme gælder, hvis du fejlplacerer de glatte skruer, der følger med hoveddørslåsen.

3. RÅD: Vi anbefaler altid, at du får monteret 2 låse på dine hoveddøre – uanset om det gælder dit private hjem eller dit erhverv. På den måde er du optimalt og effektivt sikret mod indbrud. Vi anbefaler også at udskifte låsecylinderen i hoveddøren, terrassedøren, skuret og postkassen, så du kan bruge samme nøgle alle steder.

+ Sådan udskifter du en låsecylinder

 

Udskiftning af lås - Anmeldelser

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst