Udskift lås

Udskiftning af låsRUKO Låsesystem

 

Udskift låsen frem for omkodning, men hvornår?

I nogle tilfælde er det mere sikkert at udskifte låsen frem for at omkode låsen. For at opnå høj sikkerhed er der nogle typer af låsecylindre, hvor sikkerheden ikke længere er tidssvarende for det anbefalet sikringsniveau for en lås - specielt i dine yderdøre.

Det gælder altid hvis du har en låsecylinder med nøgler med et rundt cylinderhoved (f.eks. serie 500 fra RUKO) til yderdøren.

Nøglerne er kendetegnet ved det runde hoved og er et tegn på at dine yderlåse forholdsvis nemt kan åbnes med bankenøgler eller ved at bore låsen op. Her anbefales nyere RUKO låsecylindre serier som f.eks. RUKO Serie 1200 eller RUKO Garant Plus.

 

Udskiftning af Ruko lås

 

Vi anbefaler også at udskifte dine låse når:

  • Låsen er nedslidt og derved nemmere at bryde op
  • Låsen er mere end ti år gammel - få foretaget et tjek
  • Har cylinderlåsen 5 stifter bør den udskiftes med min. 10 stifter
  • Vi anbefaler at have min. 2 låse på alle yderdøre

Det anbefales af mange forsikringsselskaber, at man udskifter ældre låse, da de er nemmere at dirke op for indbrudstyve. Mange huse bygget i 1960'erne og 1970'erne har RUKO serier 500 eller 600 installeret og her er det bedre med en udskiftning af låsen frem for reparation af låsecylinderen eller omkodning af låsen

GUIDE: Derfor bør RUKO serie 500/600 nøglerne skiftes

 

Få én nøgle til alle indgange

Når du udskifter låsen, er det vigtigt, at du udskifter alle låse – inklusiv låsen til f.eks. kælderdøren og terrassedøren. Vi hjælper gerne med at gøre hverdagen endnu nemmere ved, at du får én nøgle til alle indgange og f.eks. samtidigt til skuret og postkassen. 

Det kan også anbefales at overveje en elektronisk dørlås til hoveddøren, så både familie eller ansatte kan få adgang med nøglebrikker. Sikkerheden er samtidigt højere og man slipper for udskiftning eller omkodning af nøgler i fremtiden.

 

+ Sådan monterer du en ekstra lås

 

Ekstra hensyn ved skift af låse i lejligheder

Hvis du bor i lejlighed, er der nogle andre hensyn du skal tage, hvis du vil udskifte låsen. For det første skal du være klar over, hvilke forpligtigelser du har.

Man kan f.eks. selv være ansvarlig for vedligeholdelse af låsen, som man naturligvis er ved ejerlejligheder og huse, men i nogle tilfælde gælder det også lejelejligheder.

Kontakt os gerne og få rådgivning om hvilke muligheder du har. Du kan træffe os på telefon 70 20 21 12 eller på mail bagger@bagger-laase.dk. Vi hjælper til dagligt rigtig mange kunder i bl.a. København området og har derfor stor erfaring med udskiftning af låse hos både private og erhverv.

god pris på udskiftning af låsen

Udskiftning af lås: Gør det selv guide

+ Sådan udskifter du en låsecylinder

 

Beskrivelse af 'gør-det-selv' guiden:

Cylinderlåsen er den mest velegnede og anvendte lås til yderdøre. De mere simple indfældede låse, som oftest bruges i inderdøre, er ikke sikre nok til brug udendørs.

Cylinderlåsen sættes fast i låsekassen, hvorfra den nemt kan udskiftes uden behov for yderligere udskiftning af låsemekanismen.

Vi beskriver i følgende afsnit ovenstående video, så du selv kan udskifte en låsecylinder i din yderdør. Vi guider dig igennem udskiftningen trin for trin, så du under hele processen kan føle dig tryg ved, at du gør det rigtigt.

Udskiftning af låsen behøver ikke at fremkalde panderynker, det er ganske ligetil, hvis du følger trinene fra start til slut:

 

Hvad skal du bruge?

  • Et skruetrækkersæt
  • En låsecylinder
  • En cylinderring

 

Trin 1: Afmontering

Til at starte med skrues vrider (den indre mekanisme, der låser døren indefra) og cylinderring (ydre ring, som sidder fast om låsecylinderen på ydersiden af døren) ud med skruetrækkeren. Disse gemmes og placeres i nærheden, da du skal bruge dem igen senere.

 

Trin 2: Løsning af skruer

Dernæst løsnes de to skruer på medbringeren, så den gamle cylinder kan tages ud. Dette skulle gerne være lige til ved brug af skruetrækkeren. Endnu engang skal skruer og medbringer gemmes, da de også skal benyttes igen. Sørg generelt altid for at holde styr på, hvor og hvad du fjerner og/eller udskifter i forbindelse med låsen, så essentielle dele ikke mangler senere i processen.

 

Trin 3: Korrekt vinkel på fallerør

Før montering af den nye cylinder skal du være opmærksom på fallerøret i låsekassen. Her er det vigtigt, at pilene peger nedad for at låsen skal kunne fungere korrekt. Dette er relativt nemt at se på formen. Hvis pilene ikke vender nedad, skal de justeres inden cylinderen skrues fast.

 

Trin 4: Montering af låsecylinder

Nu indsættes den nye låsecylinder. Låsen skrues fast til fallerøret ved hjælp af medbringeren og de to skruer fra tidligere. Husk at sæt det hele korrekt og ordentligt sammen, så låsen er fuldstændig fastholdt. Vær opmærksom på at indsætte både skruer og låsecylinder på samme måde som den udskiftede låsecylinder, da låsen ellers ikke vil fungere optimalt.

 

Trin 5: Montering af cylinderring

Herefter påsættes cylinderringen igen på forsiden af døren samtidig med, at vrideren skrues på bagsiden. Sørg i den forbindelse for, at cylinderringen passer til cylinderen. Cylinderen må max gå 2 mm ud over cylinderringen. Her kan man med fordel måle sin dørs tykkelse for at finde den cylinderring, der passer bedst.

Derudover er det også muligt at tilpasse med en eller flere cylinderforlængere, som monteres på cylinderen. Det er i forlængelse heraf altid vigtigt at huske, at cylinderlåsen er den vigtigste del af din lås på en eventuel yderdør, hvorfor det altid er den, som der bør tilpasses efter. Her er din dørs mål dog også ganske vigtige, men det skaber for det meste ingen problemer, da cylinderen kan forlænges.

 

Trin 6: Tjek at låsen kan låse

Tjek at låsen kan låse, inden døren smækkes. (Tjek både med og uden nøgle). Du er nu færdig og har udskiftet din lås. Den er både bore- og dirkesikker, hvilket sikrer dig yderligere mod indbrud. Godt arbejde!

 

Få gode råd mod indbrud!

Vi har samlet den bedste viden om hvordan du selv kan formindske tyvens chancer for indbrud i netop din bolig.

VIS MIG DE GODE RÅD

Husk disse ekstra gode råd

Pas på faldgrupper når du selv udskifter låsen

Hvis du vælger selv at udskifte låsen, så pas på de faldgrupper, som du uheldigvis kan havne i. Husk de følgende 3 råd, så du sikrer dig at ende med en tyverisikret hoveddørslås som virker!

 

1. RÅD: Selve cylinderen må f.eks. ikke stikke ud, fordi så er der fare for, at en potentiel tyv kan bryde ind ved brug af en tang.

Det betyder, at du skal have 100% styr på længden af cylinderen og placeringen af cylinderringen på ydersiden af hoveddøren ved en udskiftning.

 

2. RÅD: Cylinderringe kan fås i forskellige tykkelser, så du kan sikre sig, at ringen flugter med cylinderen. Hvis ringen og cylinderen har mere afstand end få millimeter, vil du være dårligere sikret mod indbrud. Det samme gælder, hvis du fejlplacerer de glatte skruer, der følger med hoveddørslåsen.

 

3. RÅD: Vi anbefaler altid, at du får monteret 2 låse på dine hoveddøre – uanset om det gælder dit private hjem eller dit erhverv. På den måde er du optimalt og effektivt sikret mod indbrud.

Vi anbefaler også at udskifte låsecylinderen i hoveddøren, terrassedøren, skuret og postkassen, så du kan bruge samme nøgle alle steder.

 

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service!

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst