ABDL-Anlæg

ABDL-AnlægABDL til sikring af erhverv

Et ABDL anlæg anvendes i forskellige typer af virksomheder til, at stoppe røgudviklingen. ABDL står nemlig for 'Automatisk Branddørlukning'.

Anlægget fungerer ved, at røgdetektorer opfanger røgen og slipper branddørene, så de lukker i. Det kan være lovpligtigt at installere et ABDL-anlæg steder, hvor f.eks. en flugtvej eller lignende skal kunne beskyttes. På den måde kan ejendommen beskyttes bedst muligt mod brand.

I tilfælde af brand er hvert et sekund vigtigt, og derfor er det hensigtsmæssigt med en brandløsning, der sørger for, at brandudviklingen mindskes bedst muligt.

Det er lovpligtigt, at branddøren altid er lukket, og derfor ser mange erhverv fordele ved et ABDL anlæg. Med anlægget kan du nemlig holde dørene åbne uden at bryde med de lovmæssige krav – og dermed også uden at gå på kompromis med sikkerheden.

 

DBI godkendt ABDL-Anlæg

 

Sådan stopper ABDL anlægget branden

Et ABDL anlæg er udstyret med en central, dørlukker, røgdetektorer og holdemagneter.

Anlægget fungerer sådan, at røgdetektorerne signalerer til centralen ved røg i rummet. Herefter aktiveres anlægget, hvor strømmen til holderne bliver afbrudt, og dørene lukker derfor i. Med automatisk dørlukning har du derfor mulighed for at holde dine branddøre åbne og stadig sikre høje sikkerhedsforanstaltninger.

Har du allerede et ABDL anlæg, skal du være opmærksom på at få udført serviceeftersyn af anlægget jævnligt eller efter behov.

 

ABDL-Anlæg Borchure

 

Valg af døre ved ABDL anlæg

Ved montering af et 'Automatisk branddørslukningsanlæg' spiller valget af branddøre naturligvis en rolle.

Her er der overordnet to forskellige slags;

En BS-dør er en brandsikker dør, som ikke kan brænde. Den er derfor lavet i stål, beton eller lignende materiale, der ikke brænder i modsætning til en BD-dør.

Du kan derfor kvalitetssikre dit ABDL anlæg ved at vælge en BS-dør. Under serviceeftersyn og montering af anlægget sørger vi desuden for, at din branddør kan godkendes, og at hele anlægget fungerer efter hensigten.

Kontakt os på telefon 70 20 21 12 eller skriv til bagger@bagger-laase.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker mere rådgivning om ABDL-anlæg eller andre løsninger inden for brandsikring.

Få mere god rådgivning om ABDL-Anlæg

BD-Døre & BS-Døre

Branddør til ABDL anlæg

Branddøre (BD-dør)

Der findes forskellige former for branddøre, som betegnes enten 'BS-døre' eller 'BD-døre'. I betegnelsen BD-døre, står BD for branddrøjhed. Det betyder, at dørene godt kan bestå af brandbare materialer. BD vil have et tal bagefter, f.eks. BD60, hvilket indikerer hvor brandhæmmende døren er. Ved BD60 vil det være 60 minutter.

En BD-dør bliver ofte omtalt som en branddør i daglig tale, der som regel er tykkere og tungere end almindelige døre - dette kunne f.eks. være en sikkerhedsdør. Både BD-døre og BS-døre kan fås som røgdøre, hvilket vil sige, at de er modstandsdygtige i brandtilfælde og er røgtætte.

 

 

Brandsikker dør

Brandsikre dør (BS-dør)

En BS-dør er en brandsikker dør, som består af materialer, som ikke er brandbare. BS-døre er derfor ofte døre i materialer som beton, gips, glas eller stål. BS-døre har i mange år været standarden for branddøre i byggereglementet.

BS-døren er testet i tilfælde af brand, hvor de enkelte døre angives efter, hvor længe det tager ilden at sprede sig ved den enkelte dør. Derfor angiver man et tal efter BS som f.eks. BS30, som angiver, at det vil tage min. 30 minutter for ilden at bryde igennem. Efter 1. november 2019 skal alle brandsikre døre som benyttes have CE-mærket, hvilket betyder at brandøren er testet og lever op til alle EU krav.

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst