ABDL-Anlæg

Automatisk branddørslukning (ABDL-Anlæg)ABDL døre til bedre brandsikring af erhverv

Et ABDL anlæg anvendes i forskellige typer af virksomheder til, at stoppe røgudviklingen. ABDL står nemlig for 'Automatisk Branddørlukning'.

Anlægget fungerer ved, at røgdetektorer opfanger røgen og slipper branddørene, så de lukker i. Det kan være lovpligtigt at installere et ABDL-anlæg steder, hvor f.eks. en flugtvej eller lignende skal kunne beskyttes. På den måde kan ejendommen beskyttes bedst muligt mod brand.

I tilfælde af brand er hvert et sekund vigtigt, og derfor er det hensigtsmæssigt med en brandløsning, der sørger for, at brandudviklingen mindskes bedst muligt.

Det er lovpligtigt, at branddøren altid er lukket, og derfor ser mange erhverv fordele ved et ABDL anlæg. Med anlægget kan du nemlig holde dørene åbne uden at bryde med de lovmæssige krav – og dermed også uden at gå på kompromis med sikkerheden.

 

DBI godkendt ABDL-Anlæg

 

Sådan stopper ABDL anlægget branden

Et ABDL anlæg er udstyret med en central, dørlukker, røgdetektorer og holdemagneter.

Anlægget fungerer sådan, at røgdetektorerne signalerer til centralen ved røg i rummet. Herefter aktiveres anlægget, hvor strømmen til holderne bliver afbrudt, og dørene lukker derfor i. Med automatisk dørlukning har du derfor mulighed for at holde dine branddøre åbne og stadig sikre høje sikkerhedsforanstaltninger.

Har du allerede et ABDL anlæg, skal du være opmærksom på at få udført serviceeftersyn af anlægget jævnligt eller efter behov.

 

Brandbrochure

 

Valg af døre ved ABDL anlæg

Ved montering af et 'Automatisk branddørslukningsanlæg' spiller valget af branddøre naturligvis en rolle.

Her er der overordnet to forskellige slags;

En BS-dør er en brandsikker dør, som ikke kan brænde. Den er derfor lavet i stål, beton eller lignende materiale, der ikke brænder i modsætning til en BD-dør.

Du kan derfor kvalitetssikre dit ABDL anlæg ved at vælge en BS-dør. Under serviceeftersyn og montering af anlægget sørger vi desuden for, at din branddør kan godkendes, og at hele anlægget fungerer efter hensigten.

Kontakt os på telefon 70 20 21 12 eller skriv til bagger@bagger-laase.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker mere rådgivning om ABDL-anlæg eller andre løsninger inden for brandsikring af byggeri.

Spørg vores brandekspert Jesper

Jeg er DBI-godkendt installatør og kan rådgive dig om brandsikring

Jesper Rasmussen

Leder af brandafdeling

70 20 21 12

Jesper Rasmussen Profilbillede

BD-Døre & BS-Døre

Branddør til ABDL anlæg

 

Hvad er en branddør?

Der findes forskellige former for branddøre, som betegnes enten 'BS-døre' eller 'BD-døre'. I betegnelsen BD-døre, står BD for branddrøjhed. Det betyder, at dørene godt kan bestå af brandbare materialer. BD vil have et tal bagefter, f.eks. BD60, hvilket indikerer hvor brandhæmmende døren er. Ved BD60 vil det være 60 minutter.

En BD-dør bliver ofte omtalt som en branddør i daglig tale, der som regel er tykkere og tungere end almindelige døre - dette kunne f.eks. være en sikkerhedsdør. Både BD-døre og BS-døre kan fås som røgdøre, hvilket vil sige, at de er modstandsdygtige i brandtilfælde og er røgtætte.

 

 

Brandsikker dør

 

Hvad er en brandsikker dør?

En brandsikker dør (omtalt BS-dør) er en dør, som består af materialer, som ikke er brandbare. BS-døre er derfor ofte døre i materialer som beton, gips, glas eller stål. BS-døre har i mange år været standarden for branddøre i byggereglementet.

+ GUIDE: Du kan læse mere om byggereglementet her.

BS-døren er testet i tilfælde af brand, hvor de enkelte døre angives efter, hvor længe det tager ilden at sprede sig ved den enkelte dør. Derfor angiver man et tal efter BS som f.eks. BS30, som angiver, at det vil tage min. 30 minutter for ilden at bryde igennem. Efter 1. november 2019 skal alle brandsikre døre som benyttes have CE-mærket, hvilket betyder at brandøren er testet og lever op til alle EU krav.

 

FAQ om ABDL-anlæg

⚖️ Hvordan spiller et ABDL-anlæg og ABA-anlæg sammen?

Et ABDL-anlæg er et automatisk branddørslukningsanlæg, der installeres for at sikre, at dine brandsikredøre automatisk lukker ved brand. Et ABDL-anlæg er i langt de fleste tilfælde tilkoblet et ABA-anlæg, der er et automatisk brandalarmanlæg.

ABA-anlægget kan derfor betragtes som ”hovedenheden”, hvortil man kan tilkoble andre brandsikkerhedsenheder som f.eks. et ABDL-anlæg.

 

📝 Hvad er ’drift, kontrol og vedligeholdelse’ af ABDL?

Drift, kontrol og vedligeholdelse (også omtalt DKV) er en sikringsordning, der skal foretages på brandtekniske installationer og bygningsdele.

Ifølge de nyeste regler forventes det som minimum, at en intern driftsansvarlig hver 3. måned laver en funktionsafprøvning af bygningens ABDL-anlæg for at sikre, at brandsikkerheden er i orden. Derudover skal der udføres et serviceeftersyn cirka hvert andet år af et certificeret firma.

 

✅ Hvilke krav stilles der i bygningsreglementet til ABDL?

Hvilke krav, der stilles i bygningsreglementet til et ABDL-anlæg, afhænger delvist af bestemmelsen af brandfaren i jeres virksomhed. Generelt er det dog et krav i bygningsreglementet, at der skal være et ABDL-anlæg på branddøre- eller porte, der er placeret mellem visse ”brandmæssige enheder”.

Det kan f.eks. være flugtvejsgange eller trapperum i soverumsafsnit, så man er sikker på, at disse døre lukkes automatisk ved brand. Hvis din virksomhed er kategoriseret som brandfarlig, er der direkte krav om, hvordan branddøre må holdes åbne i dagligdagen.

 

🧐 Hvad er forskellen på en BS-dør og en BD-dør?

En BS-dør og en BD-dør hedder sådan i kraft af det danske brandklassificeringssystem. Det refererer derfor til to forskellige brandklasser for bygningsdele:

  • En BS-dør (brandsikre bygningsdele) skal være fremstillet udelukkende af ubrændbare materialer.
  • En BD-dør (branddrøje bygningsdele) skal kunne modstå brand, men må godt være helt eller delvist fremstillet af brændbare materialer, der dog skal kunne holde sig branddrøje i længere tid.

 

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service HELE vejen igennem.

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst