Aspirationsanlæg pris

AspirationsanlægHvad er et aspirationsanlæg?

Et aspirationsanlæg (ASP) er en meget følsom branddetektor som konstant suger luft igennem rørene for, at opdage en potentiel brand eller gas meget hurtigere end en normal brandalarm.

 

Fem årsager til at aspirationsanlæg er smart:

  • Næsten 1000 gange mere følsomt end et normalt brandanlæg
  • Opfanger en potentiel brand på få minutter
  • Ingen falske eller binde alarmkald
  • Er lettere at vedligeholde end normale detektorer
  • Kan sættes til at detektere gas

 

Aspirationsanlæg Brochure

 

Hvem har behov for et aspirationsanlæg?

I virksomheder, hvor der kræves en meget præcis og følsom detektering af brand, er et aspirationsanlæg velegnet.

Et aspirationsanlæg detekterer potentielle brande i samarbejde med ens ABA-anlæg. Du kobler derfor dit aspirationsanlæg op med ABA-anlægget for at sikre, at der bliver slået alarm i krævende miljøer, hvor der kræves skarpere detektering.

Aspirationsanlægget er nemlig designet til at kunne reagere hurtigt i miljøer, hvor andre løsninger ikke er tilstrækkelige. Dette kunne f.eks. være i en virksomhed med en lagerhal, hvor der ofte er meget støv eller varme fra maskiner og lastbiler. Normalt vil dette være en udfordring for en normal brandalarm, men her vil aspirationsanlægget indstilles netop efter det miljø.

I andre typer krævende miljøer som serverrum eller motorrum, bør der også installere et aspirationsanlæg sammen med sit eksisterende ABA-anlæg. På den måde bliver en potentiel brand hurtigt detekteret, så man kan minimere brandskaden mest muligt.

Brug af aspirationsanlæg anbefales specielt også i haller, hvor der er højt til loftet. Her ville et almindeligt brandanlæg først reagere, når røgen er steget op til loftet. Aspirationsanlægget sørger derimod for at slå alarm, før en stor del af dine værdier er skadet pga. branden.

  

Aspirationsanlæg DBI godkendt Installatør

 

Hvordan fungerer et aspirationsanlæg?

ASP-anlægget virker på den måde, at systemet hele tiden suger luft ind i et kammer gennem nogle rør. Inde i kammeret er der detektorer, der via laser analyserer, hvorvidt luften indeholder udsving. Hvis der bliver fundet røgpartikler i luften inde i kammeret, vil anlægget slå alarm.

Hvis din virksomhed i forvejen har et kommunikationsanlæg til tilfælde af brand, kan aspirationsanlægget nemt kobles op til dette. Aspirationsanlægget er derfor essentielt til effektiv brandkommunikation og spiller desuden tæt sammen med brandventilation.

 

Få professionel rådgivning om aspirationsanlæg

Vi hjælper gerne med at finde den helt rigtige branddetektering til din virksomhed. Vi tilbyder aspirationsanlæg specialdesignet til udvalgte rum eller hele bygningen, så du kan være tryg ved din brandsikring.

Kontakt os i dag på telefon 70 20 21 12 eller skriv til bagger@bagger-laase.dk for yderligere rådgivning om aspirationsanlæg.

god rådgivning om aspirationsanlæg
Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst