Branddetekteringsanlæg

Branddetekteringsanlæg til få områderHvad er et branddetekteringsanlæg?

Som mindre erhverv kan et omfattende automatisk brandalarmanlæg (ABA-anlæg) være en tung økonomisk udgift.

Derfor findes muligheden med et branddetekteringsanlæg, hvor der stadig er mulighed for at opdage brande meget hurtigt og dermed også evakuere omgående.

Forskellen på et ABA-anlæg og et branddetekteringsanlæg er, at man med branddetektering har mere fokus på de enkelte områder med høj risiko i virksomheden.

Sammen med ens forsikringsselskab indgår man en aftale om, hvilke krav der stilles til branddetektering, og hvordan anlægget dermed skal tilpasses.

 

+ Sådan arbejder vi med brandsikring:

Branddetektering - DBI Godkendt

 

Krav fra myndigheder og forsikringsselskab

Ved nogle typer erhverv er det dog et myndighedskrav, at der installeres et større ABA-anlæg. Branddetekteringsanlæg er altså en alternativ løsning, der ikke er fulddækkende af hele bygningen. Man kan derfor sige, at man højner sikkerheden i risikoområderne med branddetektering, hvor man med et ABA-anlæg derimod øger sikkerheden i hele virksomheden.

Hvis du ikke er underlagt krav om et ABA-anlæg, så kan der være en økonomisk fordel hos dit forsikringsselskab ved at få installeret et branddetekteringsanlæg.

 

Branddetektering Service

 

Hvorfor er et branddetekteringsanlæg billigere?

I et branddetekteringsanlæg er nogle af de omkostningstunge elementer skåret fra, som f.eks. driftsudgifter til inspektion og beredskab, samt alarmlinje, så mindre erhverv stadig har råd til at højne sikkerheden i forbindelse med brand og evakuering.

Detektorerne i branddetekteringsanlægget slår stadig alarm ved røg i bygningen, men detekteringsanlægget skal dog ikke automatisk kunne alarmere beredskabet. Det skal kun alarmere ejeren af bygningen, som efterfølgende selv skal slå alarm.

I nogle tilfælde kan man koble intelligent temperaturanalyse i ens tv-overvågning til løsningen, så man kan identificere branden, inden der slås alarm.

 

Brandbrochure

 

Større brandsikkerhed – også for mindre erhverv

Alarmering med branddetekteringsanlæg er som nævnt et godt alternativ til store ABA-anlæg. Anlægget og kravene hertil udarbejdes mellem virksomhedsejer, forsikring og sikringsvirksomhed. Med et detekteringsanlæg kan du forbedre brandsikkerheden – uden at betale en uoverskuelig pris.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at drøfte hvordan din virksomhed sikres bedst muligt i tilfælde af brand og evakuering. Vi er DBI-godkendt installatør.

Ring på telefon 70 20 21 12 eller skriv til bagger@bagger-laase.dk.

 

Spørg vores brandekspert Jesper

Jeg er DBI-godkendt installatør og kan rådgive dig

Jesper Rasmussen

Leder af brandafdeling

70 20 21 12

Jesper Rasmussen Profilbillede

Populære valg i branddetekteringsanlæg

Trådløs brandalarm til byggeplads

Trådløse brandenheder giver større fleksibilitet

I forbindelse med de fleste branddetekteringsanlæg er trådløse brandenheder fast inventar - og det er der gode grunde til.

Eftersom brandenhederne er trådløse, er man garanteret mindre økonomisk slid ved installation, en stor fleksibilitet i forhold til positionering og re-positionering, og så tillader den nyeste teknologi, at de trådløse brandenheder kommunikerer med hinanden med en hidtil uset tidseffektivitet.

Specielt løsninger fra vores leverandør WES, har stor fokus på trådløse brandalarmer. Disse systemer har vi haft stor succes med på byggepladser i København.

 

Miljødetektorer til BTA-anlæg

 

Undgå fejlalarmer med miljødetektorer 

Den teknologiske udvikling på brandsikring er nået dertil, at man nu effektivt, og uden frygt for fejlalarmer, også kan udvikle branddetekteringsanlæg til f.eks. stålværk og andre typer virksomheder, der arbejder med bl.a. gnister, høje temperaturer og ild i produktionen. Alle miljøer som normalt ikke vil kunne anvende klassiske branddetekteringsenheder.

Miljødetektorer er med andre ord den perfekte kombination mellem et system, der er sensitivt nok til at opfange reel brandfare og robuste nok til at modstå produktionsfare af f.eks. gnister under den daglige arbejdsgang.

 

Varslingsanlæg

 

Tydelig kommunikation i krisesituationer 

Talevarsling er et af de vigtigste elementer i et branddetekteringsanlæg, særligt til større bygninger.

Her har man mulighed for klart og tydeligt at kommunikere brandfare til samtlige involverede på én gang. Talevarslingsanlæg giver samtidig en mulighed for at placere en rolig stemme midt i stormen, der kan vejlede folk i forbindelse med evakuering og bidrage med overblik i en ellers panisk situation.

Man kan også specificere, hvilke rum, der modtager hvilken information, hvilket kan være altafgørende i en beredskabsplan.

 

FAQ om branddetekteringsanlæg

🧐 Hvad betyder ’inspektion, vedligehold og service’ af anlæg ?

Helt generelt refererer 'inspektion, vedligeholde og service' til aftaler, der indgås med henblik på at sikre, at branddetekteringsanlægget fungerer efter forskrifterne.

Branddetekteringsanlægget skal komme med en aftale om inspektion ved en virksomhed, der er certificeret til at foretage dette arbejde. Derudover skal anlægget services årligt i henhold til leverandørens anbefalinger.

 

🔥 Hvorfor er kombinationsdetektorer smarte?

En kombinationsdetektor er en god udvidelse til et branddetekteringsanlæg, da den både evaluerer brandfare på baggrund af røg, men også temperaturer.

Det er derfor en detektor, der effektivt kan opdage begyndende brand meget tidligt i processen. Det gør den ved at have både to termosensorer og to røgsensorer, og det er derfor en effektiv detektor at tilføje til sit branddetekteringsanlæg.

 

✅ Hvem kan installere et branddetekteringsanlæg?

Et branddetekteringsanlæg skal altid installeres af en ABA-installatørvirksomhed eller en el-installatørvirksomhed, der er uddannet som ABA-systemleverandør.

Disse virksomheder kan leverer og installerer branddetekteringsanlæg, der opfylder kravene sat af myndighederne på området.

 

📝 Hvilken dokumentation kræves til branddetekteringsanlæg?

Ved implementering af et branddetekteringsanlæg skal dokumentationen omfatte en plantegning, der viser placeringen af diverse detektorer.

I forbindelse hermed skal installatøren underskrive en installationserklæring, der også indeholder dokumentation af branddetekteringsanlæggets egenskaber.

 

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service!

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst