Kaldeanlæg (AVA anlæg)

Tydelig evakuering med talevarsling (AVA)Tilknyt talevarsling til brandalarmen

I forlængelse til brandalarmanlæg kan et varslingsanlæg (også kendt som AVA-anlæg eller kaldeanlæg) være med til at redde liv. Over et talevarslingsanlæg kan du forebygge panik og frygt hos de personer, der er involveret i en nødsituation. 

 

Talevarsling DBI godkendt Installatør

 

Et bestemt område eller hele bygninger kan evakueres på en mere effektiv, hurtig og sikker måde, hvis der bliver givet en overordnet kommando gennem kaldeanlægget.

Talevarsling er meget anvendeligt i f.eks. indkøbscentre, stationer, lufthavne, universiteter eller skoler, hvor der opholder sig mange mennesker.

Fordele ved talevarsling er blandt andet:

  • Klar besked over højtalere når brand eller nødsituation opdages
  • Lyde og meddelelser er foruddefineret, så evakuering sker automatisk
  • Udvalgte personer/lokaler kan få bestemte beskeder
  • Brandvæsen kender situationen før ankomst

 

+ Mulige enheder i et varslingsanlæg:

Talevarsling Anlæg

 

Hvordan virker et kaldeanlæg?

Kaldeanlæg giver mulighed for at udsende en særegen alarmlyd i bygningen, der er forskellig fra eksempelvis lyden ved brand. På den måde bliver alle opmærksomme på, hvad der foregår og dermed ved man, hvilke konkrete forholdsregler der skal tages.

Eksemplet er godt til at illustrere, hvordan talevarsling medvirker til at mindske panik ved at fremme vished. Visheden kan have afgørende betydning for omfanget af skader i en nødsituation. 

Udover at bruge kaldeanlægget i nødsituationer med alarmlyde, så kan systemet også bruges til baggrundsmusik, reklameannoncering og andre beskeder som skal nå ud til alle i bygningen.

 

Talevarsling krav og råd

 

Krav om talevarsling i nybyggeri?

Der er krav om installation af talevarsling i nybyggeri, der er egnet til at huse mange mennesker. Kravet gælder, at man som en del af brandsikringen skal implementere et talevarslingsanlæg.

Det har nemlig vist sig, at en brandalarm i sig selv kan virke forvirrende for personer, der ikke kender til de omgivelser, de befinder sig i. Her fungerer talevarsling bedre, fordi anlægget guider personer i krisesituationer.

Kravet om installation af talevarsling gælder både nybyggede bygninger, men også nye brandsikringer af ældre bygninger. Læs mere i bygningsreglementet for at blive klogere på de specifikke krav, der gælder nybyggeri og talevarsling.

 

 

 

Lovpligtig serviceaftale på talevarslingsanlæg

Det er også lovpligtigt, at dit talevarslingsanlæg skal serviceres minimum 1 gang om året. Serviceeftersynet skal naturligvis udføres af godkendte installatører. Det er afgørende, at anlægget bliver efterset, så du sikrer, at det fungerer efter hensigten - og kan benyttes i nødsituationer.

Vi tilbyder gerne at stå for det årlige eftersyn. Vi tilbyder også at hjælpe med at indsende brandattest til brandmyndighederne, som er et lovpligtigt at indsende hvert tredje år. Ved et serviceeftersyn gennemgår vi alle dele af talevarslingsanlægget, så du er garanteret et velfungerende anlæg.

 

Brandbrochure

 

Spørg vores eksperter om talevarsling

Vil du høre om, hvordan varslingsanlæg kan optimere sikkerheden hos jer, kan du kontakte os på telefon 70 20 21 12 eller skrive til bagger@bagger-laase.dk

Vi giver også professionel vejledning i forbindelse med udarbejdelse af en beredskabsplan, som er lovpligtig i Danmark, samt andre nyttige informationer omkring flugtveje og nødudgange.

Spørg vores ekspert Jesper

Jeg er DBI-godkendt installatør og kan rådgive dig om talevarsling

Jesper Rasmussen

Afdelingsleder, Brandsikring

70 20 21 12

Jesper Rasmussen Profilbillede

Flere fordele ved talevarsling

Baggrundsmusik med talevarsling

 

Baggrundsmusik og vigtige beskeder

I butikscentre og lignende store virksomheder kan talevarsling bruges til at afspille baggrundsmusik og til at give informationer i hele bygningen.

Hvis I ønsker at bruge talevarslingsanlæg til baggrundsmusik, skal I dog være opmærksom på at der gælder specifikke regler i forbindelse med afgifter på musik der spilles.

Ellers kan talevarslingsanlægget nemt bruges til musikafspilning, videregivelse af information eller til markedsføring af bestemte tilbud.

 

Computervirus ved talevarsling

 

Talevarsling i forbindelse med virusangreb

Erhverv der er meget afhængige af computere og lignende IT-systemer, kan med fordel bruge talevarsling i specielle IT-nødsituationer.

Hvis f.eks. en IT-afdeling i et kontormiljø opdager et virusangreb, kan de reagere hurtigt ved at kommunikere til hele virksomheden via anlægget, hvordan medarbejderne skal forholde sig. Ved at holde så få linjer i gang som muligt kan man minimere skadeomfanget via talevarsling.

 

Kaldeanlæg til skoleskyderi (PLOV)

 

PLOV (Påbegyndt Livsfarlige Og Voldelige Handlinger)

Ved krisesituationer som skoleskyderier er tiden afgørende, og derfor er det vigtigt at kunne give beskeder hurtigt og effektivt. Med talevarsling kan alle høre den pågældende besked, uanset om de befinder sig i et klasselokale, i omklædningsrummet eller på toilettet. Vigtig information kan sendes ud i løbet af kort tid.

Til uddannelsesteder kan vi også anbefale SALTO AMOK, som er en elektronisk løsning, der nødlukker dørene indefra. Med SALTO AMOK er det muligt at hindre uønskede personer i at opnå adgang til lokalerne.

 

Talevarsling fra Honeywell

Honeywell

Vi sammensætter den rigtige løsning til jeres erhverv

'Honeywell Life Safety' er en af vores støre leverandør af effektive og sikre talevarslingssystemer. Talevarslingsløsninger fra Honeywell er let at betjene, hvilket spiller en stor rolle for effektiviteten af systemet hos vores kunder.

Alle produkter fra Honeywell er kendetegnet som værende af ekstrem høj kvalitet og nemme at vedligeholde. Alle sikkerhedsløsninger lever selvfølgelig også op til 'DBI retningslinje 024' vedrørende projektering, installation og vedligeholdelse. Dette sikrer alle erhvervskunder en professionel og sikker løsning, som bidrager til en effektiv evakuering.

Med talevarsling fra Honeywell kan systemet tilpasses dit erhverv, så du får mest muligt ud af systemet. Steder, hvor der færdes mange mennesker, gælder forskellige krav til talevarsling. Kravene varierer alt efter, hvor mange mennesker der er plads til i f.eks. et auditorium, en kantine eller en sportshal. Vi leverer skræddersyede talevarslingsløsninger, der matcher dit erhverv og dine krav.

Honeywell er et verdenskendt brand, som anerkendes for deres løsninger, der både kan bruges til små såvel som meget store virksomheder.

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service HELE vejen igennem.

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst