Danmark er et af de lande i
Europa, der oplever flest indbrud

- ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på at sikre dig selv og dit hjem.

Vi giver dig de bedste råd.

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter eller tale med installatøren om, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig.

Derfor har vi i denne sektion forsøgt at give dig et indblik i, hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores viden og erfaring.

Vidste du at...

Soveværelset er ofte det første sted, en indbrudstyv leder, da folk her gemmer smykker og andre værdigenstande.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Lovgivning om videoovervågning

Hvilken lovgivning gælder for videoovervågning?

Videoovervågning er en effektiv tyverisikring, da det ikke blot virker på opklaringen af indbruddet men også præventivt. Ønsker du at sikre dit hjem eller virksomhed ved brug af videoovervågning, bør du dog være opmærksom på den pågældende lovgivning.

 

Videoovervågning af private hjem

Placeringen af kameraer er altid vigtigt, når man installerer et videoovervågningssystem. Det er vigtigt i forhold til den private sikkerhed, men også den pågældende lovgivning. Specielt §1 i loven om tv-overvågning bør man være opmærksom på i forhold til opsætning af overvågningskameraer i private hjem;

”Private må ikke foretage tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel”

Det betyder, at private overvågningsoptagelser eksempelvis ikke må indeholde regelmæssige eller gentagende optagelser af nærtliggende fortove eller veje. Dog må private gerne foretage overvågning af egne indkørsler, terrasser eller lignende. Du bør i denne forbindelse altid sørge for at overholde den pågældende lovgivning ved opsætning af et videoovervågningssystem i hjemmet. Overvej derfor inden påbegyndelse af opsætningen, hvorhenne videoovervågningen bør foretages.

 

Videoovervågning af virksomheder

Den samme lovgivning gælder også for erhverv. Hertil kommer ligeledes en række ekstra forhold, der påvirker måden hvorpå virksomheder skal og må foretage tv-overvågning. Dette indebærer bl.a. nogle undtagelser.

Eksempelvis er videoovervågning af tankstationer, overdækkede butikscentre eller fabriksområder ikke omfattet af ovenstående lovgivning §1. De er undtaget for at give de enkelte virksomheder mulighed for at beskytte sig selv uden at påvirke kundernes muligheder. Desuden gælder særregler for overvågning af pengeautomater, kasinoer og pengeinstitutter.

Fælles gælder det, at restriktioner af videoovervågning undtages, hvis det er nødvendigt i forhold til bekæmpelse af kriminalitet. Det gælder også, at overvågning af 'ikke offentligt tilgængelige steder', eksempelvist i baglokaler og lagerrum, som udgangspunkt ikke er lovligt.

 

Vær på den sikre side

De ovennævnte råd er en samling af generelle forhold, som gælder på området. Husk at det kan lade sig gøre at installere videoovervågningen selv, men du bør i dette tilfælde være opmærksom på mere specifikke forhold ved din bolig eller virksomhed.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til Bagger Låse & Alarm A/S
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen