Mød Låsesmeden RuneVi elsker at fortælle historierne om vores ansatte og sætte fokus på de enestående mennesker, der udgør vores stærke team. Denne gang er det Rune Vitrup Nielsen, en passioneret låsesmed hos Bagger Låse & Alarm, der træder i rampelyset. 

Husk at du kan læse mere om låsesmedeuddannelsen og optagelse på TECs hjemmeside her.

 

Låsesmeden der aldrig keder sig

For Rune Vitrup Nielsen er det givende at kunne hjælpe andre mennesker og stå med et ansvar for at kunne levere en god sikringsløsning. Som låsesmed hos Bagger Låse & Alarm er Runes dage aldrig ens, når han hver dag er med til at sikre både private og virksomheder.

Der er gang i firmabilen og værktøjet, når Rune er på farten. Hans opgaveportføjle spænder bredt, og består af et væld forskellige opgaver inden for primært mekanisk sikring, adgangskontrol og automatik. Og det kan være alt fra små, mindre krævende opgaver til mere komplicerede sikringsløsninger, der skal spille sammen. 

 

Meget mere end mange folk tror

"Jeg møder ofte folk, der tror, at det eneste, en låsesmed laver, er at skære en nøgle eller skifte en lås. Men det er bare så meget mere end det. Jeg kan være involveret i alt fra at etablere store adgangskontrolløsninger for virksomheder, der ønsker at beskytte deres medarbejdere og værdier, til at løse akutopståede problemer for kommunen."

// Rune Vitrup, Låsesmed hos Bagger Låse.

 

Galleri

Fra TEC til uddannet låsesmed

Sikringsløsninger skal spille sammen

Netop fordi Bagger Låse & Alarm kan tilbyde kunderne en totalløsning inden for sikring, er det også nærliggende, at man som låsesmed kommer i berøring med forskellige facetter af sikring.

Det er for eksempel ikke fremmed for Rune at lave integrering mellem de forskellige sikringsanlæg, så tingene snakker sammen – for eksempel en integrering af dørautomatikken med tyverialarmen. For som Rune selv siger: 

”Som låsesmed er du jo med til at sikre mennesker og værdier – hvad end det forgår gennem låsen på døren, videoovervågningen, tyverialarmen eller ved at sikre en database. Og hos Bagger kan vi levere hele pakken”.  

 

 

Drivkraften er at få tingene til at lykkes

Det var egentlig lidt et tilfælde, at en læreplads hos Bagger Låse & Alarm skulle blive Runes karrierevej - dog var det et valg, han ikke har fortrudt lige siden. For når arbejdet omhandler sikkerhed, så bliver det lige pludselig meget personligt – og at kunne levere denne tryghed til kunden gør Rune tilfreds. 

”Jeg er lidt perfektionistisk, og jeg kan godt lide at få tingene til at lykkes. Det gør, at jeg kan sidde og smile, og føle, at det har været en god dag. Derfor er det enormt givende for mig at kunne hjælpe kunden til bedre sikkerhed”.

Bagger Academy

 

Fra lærling til svend

Læretiden hos Bagger Låse & Alarm bød på forskellige udfordringer, og Rune sætter pris på de opgaver og redskaber, han har fået, gennem uddannelseskonceptet, Bagger Academy. 

”Der har hele vejen været klarhed omkring min uddannelsesplan, så både virksomheden og jeg vidste, hvor vi arbejdede os hen imod – så man bliver mest muligt dygtig. Der har altid været god fokus på, at man som lærling kommer ud og rører ved alt under sin læretid”.

Efter endt læretid fik Rune tilbudt en fastansættelse som svend hos Bagger Låse & Alarm, hvilket han naturligvis takkede ja til. Han føler sig nemlig godt tilpas i virksomheden, samt kan lide de arbejdsopgaver, han bliver stillet.

 

Det bedste råd til kommende låsesmede

Rune husker tydeligt sin egen forvirring dengang han selv skulle træffe en beslutning om sin kommende uddannelse. Den dag i dag har han dog kun én ting at sige til dem, der overvejer at søge ind på låsesmedeuddannelsen på TEC: 

 

”Jeg kan kun sige, at man skal gøre det! Hvis man kan lide at både bruge hænderne og hovedet, går op i de fine detaljer, og vil have muligheden for at kombinere arbejde i både træ, jern og el, så er det det helt rette uddannelsesvalg”

 

Link til TEC låsesmeduddannelsen

Top

Din besked sendes - vent venligst