Content watched by Whocopied.me
DNA-mærkning

DNA-MÆRKNING / DNA-SPRAYKENDER DU TIL DNA-MÆRKNING?

I Danmark er det forholdsvis nyt at kunne registrere dine værdigenstande, så det bliver sværere for tyvene at beholde eller videresælge tyvekosterne. DNA-mærkning (også kendt som DNA-spray) er et højteknologisk og nyt mærkningssystem, som gøres med en syntetisk DNA-væske. 

Eftersom at Danmark er blandt de lande i EU med absolut flest indbrud pr. indbygger, er det en smart og sikker måde at gøre virksomheden eller værdier hos private mindre attraktivt på i forhold til indbrud.

Den usynlige DNA-væske laves som en unik kode til den enkelte husstand, forretning eller virksomhed, så I har jeres helt eget DNA-kode. Lande som England og Sverige har allerede haft stor succes med DNA-spray, så konceptet er testet og klar til brug.

 

 + SE VIDEOEN OM DNA-MÆRKNING I COOP

 

DNA-SPRAY KAN SPORES PÅ TØJ OG HUD

Ved forretninger, banker, tankstationer eller virksomheder kan det installeres ved indgangen, så der skydes DNA-væske ud på tyvene. Når tyvene bliver ramt af det usynlige DNA-væske, vil det sætte sig på deres tøj og huden, og det kan derfor spores tilbage til den enkelte forretning eller virksomhed. 

Den teknologi som DNA-mærkningen består af, er usynlig og kan udelukkende ses under ultraviolet lys. På den måde undgår man at skulle sætte en søger, eller lignende, på alle firmaets genstande. Med DNA-mærkning kan du være med til at skræmme tyvene langt væk, hvis der bliver opsat udstyr og tydelig skiltning omkring DNA-spray. 

Eftersom tyvene til enhver tid vil gøre deres arbejde så nemt som muligt, vil de meget nødigt skulle forcere tyverisikringer. Hvis tyven samtidig ikke kan videresælge tyvekosterne nemt, eftersom de er mærket med DNA-væske, og politiet derfor hurtigt kan identificere den rigtige ejer, er det en dårlig forretning for tyven at stjæle fra netop jeres firma.

Indbrudstyve er i mange tilfælde organiserede og DNA-mærkningen kan være med til at mindske truslen fra organiserede indbrudstyve, da genstande med DNA-mærkning har begrænset markedsværdi.

 

KONTAKT OS HVIS DU VIL VIDE MERE

Hvis du ønsker at høre mere omkring DNA-mærkning eller har spørgsmål til konceptet, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 20 21 12, ellers skriv til os på bagger@bagger-laase.dk.

Modtag et uforpligtende tilbud på DNA-mærkning
Top

Ring op her - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst