DNA-mærkning

DNA-Mærkning / DNA-SprayHvad er DNA-spray?

DNA-spray (også kendt som DNA-mærkning) er et højteknologisk og nyere mærkningsmetode, som påføres med en syntetisk DNA-væske. 

 

Hvordan virker DNA-spray?

Den usynlige DNA-væske laves som en unik kode til den enkelte husstand, forretning eller virksomhed, så man har sin helt eget DNA-kode. Politiet kan derved lyse med en UV-lampe på enten tyven eller den stjålet genstand og aflæse DNA-koden. DNA-sprayen kan være på huden i 4 til 6 uger, flere måneder på tøj og fem år på værdier.

 

Hvor udbredt er DNA-spray?

Politiet i over 40 lande på verdensplan  anvender DNA-mærkning, men specielt lande som England og Sverige har haft meget stor succes med DNA-spray, så konceptet er testet og klar til brug.

I Danmark er det dog forholdsvis nyt at kunne registrere sine værdigenstande, så det bliver sværere for tyvene at beholde eller videresælge tyvekosterne.

Eftersom Danmark er blandt de lande i EU med flest indbrud pr. indbygger, er det bestemt en smart og sikker måde at gøre virksomheden eller værdier hos private mindre attraktivt under et indbrud. 

 

+ Se videoen om DNA-mærkning i Coop

 

DNA-spray kan spores på tøj og hud

Ved forretninger, banker, tankstationer eller virksomheder kan DNA-sprayen installeres ved indgangen, så der skydes DNA-væske ud på tyvene. Når tyvene bliver ramt af den usynlige DNA-væske, vil det sætte sig på deres tøj og huden, og det kan derfor spores tilbage til den enkelte forretning eller virksomhed. 

Den teknologi som DNA-mærkningen består af, er usynlig og kan udelukkende ses under ultraviolet lys. På den måde undgår man at skulle sætte en søger, eller lignende, på alle firmaets genstande. Med DNA-mærkning kan du være med til at skræmme tyvene langt væk, hvis der bliver opsat udstyr og tydelig skiltning omkring DNA-spray. 

 

DNA-mærkning pris

 

Undersøgelser fra Justitsministeriets Forskningskontor bekræfter at tydelig skiltning med DNA-mærkning fører til færre indbrud.

 

Eftersom tyvene til enhver tid vil gøre deres arbejde så nemt som muligt, vil de meget nødigt skulle forcere tyverisikringer. Hvis tyven samtidig ikke kan videresælge tyvekosterne nemt, eftersom de er mærket med DNA-væske, og politiet derfor hurtigt kan identificere den rigtige ejer, er det en dårlig forretning for tyven at stjæle fra netop jeres firma.

Indbrudstyve er i mange tilfælde organiserede og DNA-mærkningen kan være med til at mindske truslen fra organiserede indbrudstyve, da genstande med DNA-mærkning har begrænset markedsværdi.

 

DNA spray væske

 

Kontakt os for mere rådgivning

Hvis du ønsker at høre mere omkring usynlig mærkning eller har spørgsmål til andet tyverimærkning, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 20 21 12, ellers skriv til os på bagger@bagger-laase.dk.

Spørg vores ekspert Thomas

Skal vi tage en snak om DNA-mærkning?

Thomas Bagger

Salgsdirektør hos Bagger Låse

70 20 21 12

Thomas Bagger Profilbillede

FAQ om DNA-Spray

✅ Er DNA-spray sikkert at anvende?

DNA-spray er generelt sikkert at anvende, da den kun indeholder en lille mængde kunstig DNA-kode og et konserveringsmiddel. Der er ingen beviser for, at DNA-sprayen kan skade mennesker eller dyr.

 

🧐 Kan DNA-spray anvendes af alle?

DNA-spray kan anvendes af alle, der har brug for at beskytte deres ejendom eller værdier mod kriminalitet. Det er dog mest detailbutikker, tankstationer og guldsmykke forretninger som investerer i DNA-spray.

 

🧬 Hvad sker der, hvis man bliver ramt af DNA-spray?

Hvis du uhensigtsmæssigt bliver ramt af DNA-spray, skal du ikke være bekymret. DNA-væsken kan fjernes med vand og sæbe. Du skal dog være opmærksom på, at selve DNA-mærket kan identificeres af politiet i 4-6 uger efterfølgende på kroppen, da væsken sætter sig på fibre og folder i huden. Væsken kan spores i mindst 5 år på ting som ikke bliver vasket.

 

⚖️ Er DNA-spray anerkendt af det danske politi?

Hvis du begår en kriminel handling og får DNA-spray på kroppen eller tøjet, kan politiet bruge DNA-mærket i efterforskningen sagen og identificere dig som den mistænkte person i sagen. Dette kan medføre at du bliver tiltalt for den kriminelle handling.

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service HELE vejen igennem.

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst