DNA-mærkning

DNA-Mærkning / DNA-SprayHVAD ER DNA-SPRAY?

DNA-spray (også kendt som DNA-mærkning) er et højteknologisk og nyere mærkningsmetode, som påføres med en syntetisk DNA-væske. 

 

HVORDAN VIRKER DNA-SPRAY?

Den usynlige DNA-væske laves som en unik kode til den enkelte husstand, forretning eller virksomhed, så man har sin helt eget DNA-kode. Politiet kan derved lyse med en UV-lampe på enten tyven eller den stjålet genstand og aflæse DNA-koden. DNA-sprayen kan være på huden i 4 til 6 uger og flere måneder på tøj.

 

HVOR UDBREDT ER DNA-SPRAY?

Lande som England og Sverige har allerede haft stor succes med DNA-spray, så konceptet er testet og klar til brug.

I Danmark er det dog forholdsvis nyt at kunne registrere sine værdigenstande, så det bliver sværere for tyvene at beholde eller videresælge tyvekosterne.

Eftersom at Danmark er blandt de lande i EU med absolut flest indbrud pr. indbygger, er det bestemt en smart og sikker måde at gøre virksomheden eller værdier hos private mindre attraktivt under et indbrud. 

 

 + SE VIDEOEN OM DNA-MÆRKNING I COOP

 

DNA-SPRAY KAN SPORES PÅ TØJ OG HUD

Ved forretninger, banker, tankstationer eller virksomheder kan DNA-sprayen installeres ved indgangen, så der skydes DNA-væske ud på tyvene. Når tyvene bliver ramt af det usynlige DNA-væske, vil det sætte sig på deres tøj og huden, og det kan derfor spores tilbage til den enkelte forretning eller virksomhed. 

Den teknologi som DNA-mærkningen består af, er usynlig og kan udelukkende ses under ultraviolet lys. På den måde undgår man at skulle sætte en søger, eller lignende, på alle firmaets genstande. Med DNA-mærkning kan du være med til at skræmme tyvene langt væk, hvis der bliver opsat udstyr og tydelig skiltning omkring DNA-spray. 

 

Undersøgelser fra Justitsministeriets Forskningskontor bekræfter at tydelig skiltning med DNA-mærkning fører til færre indbrud

 

Eftersom tyvene til enhver tid vil gøre deres arbejde så nemt som muligt, vil de meget nødigt skulle forcere tyverisikringer. Hvis tyven samtidig ikke kan videresælge tyvekosterne nemt, eftersom de er mærket med DNA-væske, og politiet derfor hurtigt kan identificere den rigtige ejer, er det en dårlig forretning for tyven at stjæle fra netop jeres firma.

Indbrudstyve er i mange tilfælde organiserede og DNA-mærkningen kan være med til at mindske truslen fra organiserede indbrudstyve, da genstande med DNA-mærkning har begrænset markedsværdi.

 

DNA spray væske

 

Kontakt os for mere rådgivning

Hvis du ønsker at høre mere omkring usynlig mærkning eller har spørgsmål til andet tyverimærkning, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 20 21 12, ellers skriv til os på bagger@bagger-laase.dk.

Modtag et uforpligtende tilbud på DNA-mærkning
Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst