Beredskabsplan (PLOV)

BeredskabsplanHvad er en beredskabsplan?

Beredskabsplaner er med til at forhindre panik og minimere skader ved en ulykke eller krisesituation, og skal indeholde en konkret beskrivelse af hvem der har ansvaret for at håndtere hvad, på korrekt vis.

I Danmark er der ikke et generelt krav om, at alle virksomheder skal have en beredskabsplan, men det anbefales altid, at virksomheder har en form for planlægning for at kunne håndtere nødsituationer.

En beredskabsplan er dog lovpligtig for virksomheder inden for eksempel kemisk industri, energisektoren, transport og institutioner som f.eks. skoler og universiteter. Endvidere anbefales beredskabsplan for PLOV (Påbegyndt Livsfarlige Og Voldelige Handlinger) på skoler og universiteter for at minimere omfanget af eventuelle voldelige handlinger ved f.eks. 'forced entry' situationer eller skoleskyderier.

 

Beredskabsstyrelsen

 

Hvordan giver beredskabsplaner bedre overblik?

En krisesituation kan skyldes mange ting og behøver ikke dreje sig om intentionelle voldelige handlinger, men kan lige såvel skyldes en arbejdsulykke, et brandtilfælde ved varmt arbejde eller en miljøulykke.

Så snart der er mange mennesker samlet ét sted, hvad end det er til en koncert, en sportsbegivenhed eller blot et stort antal mennesker på større offentlige institutioner eller arbejdspladser, er det vigtigt med en beredskabsplan, der fungerer som en effektiv handlingsplan, der igangsættes ved en krisesituation.

En konkret handlingsplan sikrer hurtig personevakuering og fungerer derved som sikkerhed for de personer, der befinder sig i bygningen. Samtidig kan den bidrage til at minimere skader på konstruktionen, da den effektive evakuering tillader hurtig adgang for redningsberedskabet i tilfælde af brand.

 

+ Sådan arbejder vi med brandsikring:

 

Brandbrochure

 

Kontakt os vores eksperter

Det er Beredskabsstyrelsen som tilbyder gratis vejledninger og skabeloner til udarbejdelsen af selve beredskabsplanen. Det er dog jeres virksomhed selv, som skal udfylde skabelonen.

Vores fokus er at hjælpe, når beredskabsplanen er udarbejdet og der skal rådgives om de rette foranstaltninger, f.eks. med professionel brandsikring af byggeri. Vi kan for eksempel installere ABA-anlæg med varslingsanlæg, der melder ud til de tilstedeværende i bygningen, hvis der opstår brand.

Book rådgivningsmøde med Thomas

Skal vi tage en snak om jeres beredskabsplan?

Thomas Bagger

Salgsdirektør hos Bagger Låse

70 20 21 12

Thomas Bagger Profilbillede

Beredskabsplan lovkrav for PLOV

Forebyggelse af skoleskyderier

På grund af skoleskyderier i Finland og Tyskland er det blevet lovmæssigt bestemt, at alle bl.a. danske læringsinstitutioner skal have en beredskabsplan i tilfælde af et skoleskyderi. 

Under navnet PLOV (Påbegyndt Livsfarlige Og Voldelige Handlinger) skal alle skoler yde en forebyggende indsats mod sådanne tragiske handlinger.  

 

Beredskabsstyrelsens anbefalinger

Hvis en offentlig institution står overfor en 'Påbegyndt Livsfarlig Og Voldelig' (PLOV) handling, er det vigtigt, at beredskabsplanen er gennemarbejdet og videreformidlet til alle. 

Beredskabsstyrelsen har lavet følgende anbefalinger:

 

1. Straks handling

  • I situationen anbefales det, at man som det første advarer alle omkring sig, og derefter finder et sted tæt på, hvor man allerede befinder sig, og placerer sig i sikkerhed her.
  • Når man er i sikkerhed, skal man ringe 1-1-2.
  • Efterfølgende bør man give kontor og ledelse besked, så de kan videregive, at der er en konkret krisesituation. Sæt telefonen på lydløs, så snart opkaldet er foretaget.

 

2. Når hændelsen forløber

  • Det er vigtigt, at man sørger for at låse alt, der kan låses. Luk vinduerne og træk gardinerne for, så man ikke kan se ind, og sørg derefter for at holde dig væk fra åbne arealer som f.eks. vinduer, store gange og aulaer.
  • Det er vigtigt, at man forholder sig så stille som muligt.
  • Man bør hjælpe dem omkring sig og yde førstehjælp til de sårede.
  • Hold dig fra skydevåben, så du ikke bliver set som gerningsmand af politiet. Det er uhyre vigtigt, at man følger politiets instrukser nøje.

 

3. Efter situationen er afværget

  • Her bør man yde førstehjælp og på anden vis hjælpe de tilskadekomne, hvilket også omfatter psykisk krisehjælp.
  • Efterfølgende bør alle samles til fælles orientering, hvor alle involverede skal informeres om hændelsen.
  • I tiden efter skal man følge op på alle, der har været involveret.

 

Rådgivning baseret på beredskabsplan

Vi får flere henvendelser om hvilke sikringsløsninger der anbefales, når beredskabsplanen er udført og behovet for at vælge de korrekte sikringsløsninger skal træffes.

En nyere løsning som vi ofte rådgiver om, er 'SALTO Amok'. Produktet er udviklet af SALTO Systems og velegnet til lokaler, hvor man ønsker at låse sig inde og væk fra en mulig gerningsmand.

Lokalet bliver en slags ”beskyttet-celle”, hvor alle i lokalet er i tryghed. Selv hvis gerningsmanden faktisk skulle have en nøglebrik eller nøgler til at komme ind i lokalet, gør låsningen indefra det umuligt at trænge igennem.

Vi kan også rådgive om varslingsanlæg, som er en alarmeringsmetode, der sikrer, at alle involveret hurtigt bliver opmærksomme på, hvis der foregår skyderi eller en anden nødsituation. Med talevarsling kommer alarmlyden til at adskille sig fra den alarmlyd, der ringer ved eksempelvis brand. Det betyder, at folk ved nøjagtigt, hvilke forholdsregler de skal tage. 

Har du spørgsmål til hvordan vi kan hjælpe med at forstærke jeres systemlåse eller forklaring omkring opbygningen i en beredskabsplan, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 70 20 21 12 eller skrive til bagger@bagger-laase.dk

 

Beredskabsplan ved terrorsikring (PLOV)

Anbefalet sikring i beredskabsplan

Perimetersikring

Perimetersikring skal forhindre uønskede adgang fra ydre kilder. Dette kan gøres med flere forskellige tiltag og teknologier.

Den mest kendte form for perimetersikring er den fysiske præventive form, hvor hegn, porte og sikring af facade gør, at uvedkommende i mindre grad kan bryde de fysiske begrænsninger (kendes også som 'klatresikring').

Den anden form for perimetersikring er den elektroniske del, hvor den fysiske del suppleres med f.eks. elektronisk overvågning, laserscannere til facader og sirener.

Når man både har tilknyttet fysisk og elektronisk perimetersikring, øges sikkerheden markant - derfor er det en optimal investering som led i beredskabsplanen.

 

Passagesikring med speed gates

Passagesikring er bedst kendt som speedgates, men de to ting dækker over det samme. Det gælder nemlig passagesikkerhed, hvor man med adgangsluser eller personsluser øger sikkerheden markant.

Det kan være en låge, sluse, personkarrusel eller et vendekors, som gør, at man kan få en bedre indsigt i, hvem der kommer og går via et tildelt adgangskort.

Passagesikringen kan nemlig suppleres med adgangskontrol, hvis behovet er en ekstra høj grad af sikkerhed. På den måde kan man kontrollere persongennemstrømning bedre, hvilket tydeligt smitter af på sikkerhedsniveauet.

 

Køretøjshindringer

Køretøjshindringer som f.eks. opsætning af chikaner eller installation af pullerter er en meget effektiv udendørs sikring.

Alle produkter skal være 'IWA 14' eller 'PAS 68' godkendte, hvilket er standarderne for køretøjhindringens ydeevne. 

Pullerter stopper køretøjer, der kommer med høj fart, hvilket især er en effektiv sikring mod eksempelvis terror fra biler og varevogne.

Imens køretøjer ikke kan passere, kan fodgængere blot fortsætte forbi køretøjshindringen uden problemer. Det er især en fordel for steder, hvor der færdes rigtig mange mennesker på store offentlige pladser eller butiksstrøg. Dette er f.eks. meget udbredt i København midtby.

 

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service!

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst