Beredskabsplan (PLOV)

Udarbejdelse af beredskabsplanHvad er en beredskabsplan?

Beredskabsplaner er med til at forhindre panik og minimere skader ved en ulykke eller krisesituation, og skal indeholde en konkret beskrivelse af hvem der har ansvaret for at håndtere hvad, på korrekt vis.

I Danmark er beredskabsplaner blevet lovpligtige på institutioner som f.eks. skoler og universiteter for at minimere omfanget af eventuelle voldelige handlinger ved f.eks. 'forced entry' situationer eller skoleskyderier, der også kaldes PLOV (Påbegyndt Livsfarlige Og Voldelige Handlinger).

 

Beredskabsstyrelsen

 

Beredskabsplaner giver overblik i en kaotisk situation

En krisesituation kan dog skyldes mange ting og behøver ikke dreje sig om intentionelle voldelige handlinger, men kan lige såvel skyldes en arbejdsulykke, et brandtilfælde eller en miljøulykke.

Så snart der er mange mennesker samlet ét sted, hvad end det er til en koncert, en sportsbegivenhed eller blot et stort antal på store offentlige institutioner eller arbejdspladser, er det vigtigt med en beredskabsplan, der fungerer som en effektiv handlingsplan, der igangsættes ved en krisesituation.

En konkret handlingsplan sikrer hurtig personevakuering og fungerer derved som sikkerhed for de personer, der befinder sig i bygningen. Samtidig kan den bidrage til at minimere skader på konstruktionen, da den effektive evakuering tillader hurtig adgang for redningsberedskabet i tilfælde af brand.

 

Referencer til erhvervskunder

 

Kontakt os for professionel rådgivning

Vi er specialiseret i udarbejdelse af beredskabsplaner og har hjulpet mange offentlige virksomheder med at minimere omfanget af skader i forbindelse med en nødsituation.

 

Bagger Profilbrochure

 

Vores kompetente og erfarne specialister kan rådgive og hjælpe med de rette foranstaltninger, f.eks. med professionel brandsikring. Vi kan for eksempel installere ABA-anlæg med kaldeanlæg, der melder ud til de tilstedeværende i bygningen, hvis der opstår brand.

Dette fungerer ved at der sendes en særlig alarmlyd, så man ved, at alarmen skyldes en brand. Ved at gøre lydene forskellige bliver folk opmærksom på, at de skal følge forholdsreglerne, og alarmen kan derfor hjælpe med at undgå panik i situationen.

Book rådgivningsmøde med Thomas

Skal vi tage en snak om jeres beredskabsplan?

Thomas Bagger

Salgsdirektør hos Bagger Låse

70 20 21 12

Thomas Bagger Profilbillede

Beredskabsplan for PLOV

Beredskabsstyrelsens anbefalinger

Hvis en offentlig institution står overfor en 'Påbegyndt Livsfarlig Og Voldelig' (PLOV) handling, er det vigtigt, at beredskabsplanen er gennemarbejdet og videreformidlet til alle. 

Beredskabsstyrelsen har lavet følgende anbefalinger:

 

1. Straks handling

  • I situationen anbefales det, at man som det første advarer alle omkring sig, og derefter finder et sted tæt på, hvor man allerede befinder sig, og placerer sig i sikkerhed her.
  • Når man er i sikkerhed, skal man ringe 1-1-2.
  • Efterfølgende bør man give kontor og ledelse besked, så de kan give videre, at I står i en krisesituation. Sæt telefonen på lydløs, så snart opkaldet er foretaget.

 

2. Når hændelsen forløber

  • Det er vigtigt, at man sørger for at låse alt, der kan låses. Luk vinduerne og træk gardinerne for, så man ikke kan se ind, og sørg derefter for at holde dig væk fra åbne arealer som f.eks. vinduer, store gange og aulaer.
  • Det er vigtigt, at man forholder sig så stille som muligt.
  • Man bør hjælpe dem omkring sig og yde førstehjælp til de sårede.
  • Hold dig fra skydevåben, så du ikke bliver set som gerningsmand af politiet. Det er uhyre vigtigt, at man følger politiets instrukser nøje.

 

3. Efter situationen er afværget

  • Her bør man yde førstehjælp og på anden vis hjælpe de tilskadekomne, hvilket også omfatter psykisk krisehjælp.
  • Efterfølgende bør alle samles til fælles orientering, hvor alle involverede skal informeres om hændelsen.
  • I tiden efter skal man følge op på alle, der har været involveret.

 

Rådgivning og vejledning

Vi får flere og flere henvendelser om rådgivning til den lovbestemt beredskabsplan og hvilke løsninger der anbefales i denne sammenhæng.

En nyere løsning som vi ofte rådgiver om, er SALTO Amok. Produktet er udviklet af SALTO Systems og velegnet til skoler og lokaler, hvor man ønsker at låse sig inde og væk fra en mulig gerningsmand.

Lokalet bliver en slags ”beskyttet-celle”, hvor alle i lokalet er i tryghed. Selv hvis gerningsmanden faktisk skulle have en nøglebrik eller nøgler til at komme ind i lokalet, gør låsningen indefra det umuligt at trænge igennem.

Har du spørgsmål til hvordan vi kan hjælpe med at forstærke jeres låsesystemer eller forklaring omkring opbygningen i en beredskabsplan, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 70 20 21 12 eller skrive til bagger@bagger-laase.dk.

 

Beredskabsplan ved terrorsikring (PLOV)

Anbefalet sikring i beredskabsplan

Perimetersikring

Perimetersikring er sikring af hegn, porte og facader, hvilket kan gøres på 2 forskellige måder.

Eksempelvis findes den meget præventive form for perimetersikring, hvor hegn, porte m.v. gør, at uvedkommende i mindre grad bryder de fysiske begrænsninger (kendes også som 'klatresikring').

Denne form for sikring kan suppleres med elektronisk overvågning af perimetersikringen, så man øger sikkerheden omkring bygningen.

Når man fysisk både har hegn og TV-overvågning, øges sikkerheden markant, derfor er det en god investering som led i beredskabsplanen.

 

Passagesikring med speed gates

Passagesikring er også kaldet speedgates, men de to ting dækker over det samme. Det gælder nemlig passagesikkerhed, hvor man med adgangsluser og personsluser øger sikkerheden markant.

Det kan være en låge, sluse, personkarrusel eller et vendekors, som gør, at man kan få en bedre indsigt i, hvem der kommer og går via adgangskort.

Passagesikringen kan nemlig suppleres med adgangskontrol, hvis behovet er en ekstra høj grad af sikkerhed. På den måde kan man kontrollere persongennemstrømning bedre, hvilket tydeligt smitter af på sikkerhedsniveauet.

 

Køretøjshindringer

Køretøjshindringer som f.eks. opsætning af chikaner eller installation af pullerter er en meget effektiv udendørs sikring.

Alle produkter skal være 'IWA 14' eller 'PAS 68' godkendte, hvilket er standarderne for køretøjhindringens ydeevne. 

Pullerter stopper køretøjer, der kommer med høj fart, hvilket især er en effektiv sikring mod eksempelvis terror.

Imens køretøjer ikke kan passere, kan fodgængere blot fortsætte forbi køretøjshindringen uden problemer. Det er især en fordel for steder, hvor der færdes rigtig mange mennesker. 

 

Spørg vores eksperter ➜

Nyeste anmeldelser
fra vores kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super service, svarer og kommer omgående, dygtige montører der har svar og lyst til at løse alle låseopgaver med et smil og faglig dygtighed.

Anders Elgen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service og høflige medarbejdere. Det gik dejlig hurtigt og de ryddede pænt op efter sig, intet skidt at sige herfra.

Nanna Hvitfeldt Appel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vil til hver en tid bruge Bagger låse og alarm. Bedre håndværk finder man ikke. Produkterne er i top og af bedste kvalitet. Kan varmt anbefale firmaet til både private og erhverv.

Frederik Postborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tak til jer for hurtig udrykning, da vi ikke kunne komme ind til en borger - 10 minutter udrykningstid er der ikke mange der kan prale med!

Sorø Ældrepleje

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Og de kan virkelig deres håndværk.

Palle Bjerrisgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Har benyttet dem som firma, behagelig konsulent, kompetent, fin rådgivning.

Søren Skovgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fik opdateret mit tyverisikringsanlæg af Bagger Låse & Alarm. Hurtigt og effektivt og god service.

Steen Enrico Andersen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super professionelt firma med faglig og ledelsesmæssig høj kompentence.

Irene Diget

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fremragende service, de kom og leverende varen, var super flinke og smilende. Havde sådan en god oplevelse og mit hjem var atter sikkert igen. Kan klart anbefales.

Ole Høj

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan varmt anbefales. Handlet med Bagger i 20 år. Høj kvalitet og høj service.

Hilmer Juhl Christiensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger Låse kan kun anbefales - Meget tilfreds!

Frank Ditmar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bagger er lige blevet færdig med vores nye bygning - jeg kan på det varmeste anbefale dem :)

Vending Automater ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan godt anbefale at bruge dem, hurtig respons og forståelse for ens situation.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

Responsum anbefaler - både til alarm og SALTO KS adgangskontrol.

Responsum

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dygtig, hurtig og meget professionelt arbejde af Ricki Andersen fra Bagger Låse. Kan varmt anbefale dette firma.

Tina Rosendhahl

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi har brugt Bagger flere gange i firmaet til låsesystemer og nøgler, vi er yderst tilfredse med servicen og ydelserne.

Jonas Vignal-Olsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hurtig og effektiv montering af alarm. Supergodt tilfreds.

Vinylbaronen Slagelse

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi står og skal på ferie i dag og jeres gode folk greb opgaven og fik den løst på under 2 timer. Tak for en super oplevelse og mega god service HELE vejen igennem.

Mette Bech Elsgaard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kan desværre kun give 5 stjerner, Bagger Låse & Alarm har helt klart fortjent 10 store stjerner.

Niklas Pandell

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Havde en episode natten til søndag, hvor jeg havde mistet mine nøgler. Mødte en glad og smilende låsesmed og er fuldt ud tilfreds med servicen.

Kristian Girstø Bay

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Forrige søndag havde jeg haft indbrud og i løbet af en halv time stod der en låsesmed fra Bagger. Det var super service i en dårlig situation og I må rose dem der var her for godt arbejde.

Lisbet Nielsen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Professionelt firma med gode produkter af høj kvalitet. Enormt serviceorienteret og altid klar med en løsning på problemerne. Det er en fornøjelse at samarbejde med Bagger Låse.

Naboskab ApS

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lynhurtigt service 👍

Renè Sørensen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super god service. Jeg er meget tilfreds.

Jens Lykkedal Olsen

Top

Kontakt os - Døgnvagt service

Kontakt os - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst