Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Hver 4. indbrud i private hjem sker mellem kl. 18-24, da mange har travlt med at købe ind, dyrke interesser eller besøge venner & familie.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Kommer indbrudstyven igen?

Kommer indbrudstyven igen?

Hvis du er så uheldig at have haft uvelkomment besøg af en indbrudstyv, så er der stor sandsynlighed for, at de vil prøve igen. Problemets kerne handler om, at indbrudstyven efter et besøg har opnået stor viden om dit hus både udvendigt og indvendigt.

 

En trist statistik

Danmark ligger i toppen på en meget trist statistik, nemlig at vi har flest indbrud per indbyggere. Faktisk er risikoen for at få indbrud 2. gang fem gange så stor, som hvis man ikke har haft indbrud.  Indbrudstyve har tendens til at vende tilbage til huse, hvor de havde succes med at stjæle værdigenstande af enhver art. Derudover har indbrudstyven opnået kendskab til boligen og det omkringliggende boligområde. Dette inkluderer nyttig viden for indbrudstyven såsom flugtveje, hjemmets rytmer, og hvor det er lettest at bryde ind.

 

Grunde til indbrudstyvens tilbagevenden

En af grundende til, at indbrudstyven ofte vender tilbage til ’en gammel kending’ er, at man i Danmark generelt har gode forsikringer. Dette betyder, at hvis produkter bliver stjålet, og man får udbetalt en sum penge af sin forsikring, så har vi en tendens til at investere i nyere og bedre produkter.

Udover at erhvervelsen af nye produkter er til gavn for os, så øjner tyven det som en yderst attraktiv indtjeningsmulighed. Ydermere kender indbrudstyven nu til boligens indre indretning, hvormed det er lettere for denne at navigere i værelserne samt stjæle udsete ting, som indbrudstyven ikke fik med første gang. Indbrudstyvens besøg nummer to er altså en oplagt opgave, da en masse tidskrævende forarbejde allerede er gjort.

 

Tyven går efter lettilgængelige nabolag

Danmark bliver generelt betegnet som et meget trygt land at bo og vokse op i. Dette kan til dels tilskrives byplanlægningen, hvor villaveje og villakvarterer er en fast del af det danske landskab. Trygheden ved de små veje og husenes tætte placering kan dog give en falsk tryghed. Et skræmmende faktum er, at der begås et indbrud i et dansk hjem hvert 20. minut. 

Faktisk anskuer indbrudstyve ofte villakvarterer som oplagte mål, da det er belejligt at gennemsøge flere huse ad gangen grundet den korte afstand. Hvis ens nabolag er lettilgængeligt og dårligt sikret imod indbrud, så kan det tiltrække indbrudstyve. 

Kend dine naboer og hold tyven på afstand

Fortæl dine naboer, hvis du skal ud at rejse eller er væk i længere tid. Hermed er de mere opmærksomme på, hvis der er mistænksomme fremmede, som beser dit hus.

  • Parkér i naboernes tomme indkørsler, hvis disse er bortrejst.
  • Tøm skraldespande
  • Tøm postkasser
  • Få naboen til at vande blomster

Ved at hilse på sine naboer og etablere kontakt signalerer man naboskab, sammenhold og kendskab til hinandens liv udadtil. Dette kan bidrage til at afskrække tyve, da de bestemt ikke bryder sig om, at naboerne holder et vågent øje med hinandens boliger.

 

Forebyg indbrud med apparater

Der findes mange metoder hvorpå man kan forsøge at sikre sin bolig. Nogle af de mest populære er indbrudssikre låse, bevægelsessensorer og alarmsystemer. Førstnævnte er en ekstra god sikring af din hoveddør eller en anden yderdør, som gør det besværligt for tyven at få adgang til dit hjem. 

Bevægelsessensorer kan tænde lys, når den opfatter bevægelser. Dette kan være en hæmsko for indbrudstyvens arbejde, da lyset kan skabe uønsket opmærksomhed. Hvis man vælger et alarmsystem til sit hus, så sørger det for at alarmere med lyd, så tyven stresses eller naboerne kommer frem.

+ Læs alle vores 24 gode råd mod indbrud her.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service