Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Er det tid til at skifte dine RUKO nøgler?

Bruger du nøgler fra RUKO serierne 500 eller 600 til yderdøre i din bolig eller virksomhed, så bør du kraftigt overveje, om det ikke er blevet tid til at skifte nøglerne ud med mere tidssvarende nøgleserier, så du kan i stor grad kan forhøje sikkerheden.

Serie 500 nøglen er letgenkendelige med det velkendte runde nøglehoved, imens serie 600 er nøglen med det trapezformede hoved. RUKO nøglerne fra disse serier har efterhånden været brugt i Danmark i flere årtier, og derfor er der rigtig mange af disse nøgler i omløb.

RUKO har selv for flere år siden meldt ud, at nøglerne fra serie 500 og 600 samt den teknologi, der ligger bag, ikke længere lever op til de krav, som vi i dag bør stille til sikkerhedsniveauet i vores yderdøre.

Nøgler fra disse serier har dog været så udbredt i så mange år, at du sagtens kan komme ud for, at du er flyttet i hus, lejlighed eller firmalokaler, hvor det er denne type af nøgle, der bruges til en yderdør.  

 

Udskift Ruko 500 og Ruko 600

 

Indbrudstyvens favoritnøgler

Den vigtigste grund til, at du skal skifte din RUKO serie 500 eller 600 nøgle ud er, at det er den nøgle, som indbrudstyvene foretrækker. Grunden er simpel: begge serier er i det lave sikkerhedsniveau, og derfor er det desværre ret nemt at bryde en dør med disse låse op.

Grunden til at døre med disse RUKO låse er lettere at bryde op er, at nøglen passer i den traditionelle cylinder med fem stifter, og når en cylinder har så få stifter, er den lettere at lirke op. 

RUKO serie 500 og 600 kan dog sagtens stadig bruges i tilfælde, hvor det ikke er lige så nødvendigt, at sikkerheden er i top. Det kan eksempelvis være til f.eks. indendørs brug, til postkasser eller haveskuret.

 

Hvilke låse anbefales i stedet for?

Hvis du har RUKO 500 eller 600 serierne i dine yderdøre og ønsker at få disse udskiftet, så tænker du sikkert; hvad skal jeg skifte den forældede lås ud med for at få optimal sikkerhed? 

Derfor har vi listet de andre nøgleserier fra RUKO som kan overvejes i stedet for:

 

+ RUKO 1200

Blandt de sikreste udskiftninger til din RUKO 500 eller 600 serie er RUKO 1200-serien. Nøglerne i denne serie har en cylinder med 6 stifter og 12 koder.

Det vil sige, at 1200-serien har dobbelt så mange skæringer som RUKO 600. Derudover har denne nøgle en række egenskaber, der bidrager til dens kompleksitet, og en kompleks lås er i sidste ende din garanti for høj sikkerhed.

Når du modtager din RUKO 1200-nøgle medfølger en kodebrik, som du skal opbevare et sikkert sted. Denne kodebrik vil du få brug for, når du ønsker at få lavet nye, originale nøgler eller ekstra låsecylindre.

 

 

+ RUKO Garant Plus

RUKO Garant Plus er også en af de sikreste låse på markedet til boliger og ejendomme. Denne nøgletype gør det ligesom 1200-serien muligt at få samme nøgle til alle låse i boligen.

Men i sammenligning med RUKO 1200 har RUKO Garant Plus hele 16 stifter. Dette er også en af grundene til, at RUKO Garant Plus er placeret øverste på det sikkerhedsbarometer, som ASSAY ABLOY (tidligere RUKO) bruger som standard måleenhed.

Antallet af stifter og sidekoder på denne nøgletype garanterer dig en kompleks lås med et lige så komplekst låsesystem.

 

 

+ RUKO 600RB

Hvis du er på udkig efter et alternativ til din RUKO 600, så er du måske stødt på RUKO 600RB. Det er nemlig en prisvenlig og patenteret opdatering af RUKO 600-serien med både dirke- og boresikring.

Hvis du derfor har en gammel RUKO 600-lås monteret, men du ønsker flere og bedre låsecylindre med den samme nøgle, kan du let udvide med RUKO 600RB.

Din nye RUKO 600RB-nøgle vil nemlig kunne åbne gamle RUKO 600-låse med samme nøglekode. Det er en fleksibel, prisvenlig og nem løsning til dig, der søger at udskifte din forældede RUKO 600-lås.

 

 

+ RUKO Merkur 401

Blandt RUKO's mest populære mekaniske låsesystemer finder man RUKO Merkur 401. Det er et patenteret låsesystem, der garanterer fuld fleksibilitet og nøglekontrol.

Hvad der er særligt ved RUKO Merkur 401 er, at dette system giver dig muligheden for at designe og opbygge låsesystemet, så det matcher dine sikkerhedsbehov én-til-én. Det er derfor også et låsesystem, der egner sig særligt til f.eks. boligforeninger og sportsklubber, og dertil er det en anbefalet erstatning til netop RUKO 500 og RUKO 600.

Merkur 401 nøgler har en helt særlig udformning, der giver den en særligt høj dirke-sikring, og derudover kan systemet anvendes sammen med andre sikkerhedslåse- og beslag, så den samlede løsning kan opnå endnu højere sikkerhed.

 

 

+ RUKO CLIQ (Primært til erhverv)

RUKO CLIQ-systemet er særligt egnet til erhvervsdrivende, der har forskellige afdelinger landet over. Det er et unikt låsesystem, der kombinerer fordelene ved adgangskontrol og mekaniske låsesystemer, og resultatet er derfor smarte, programmerbare nøgler og hængelåse.

RUKO CLIQ tilbyder elektroniskmekaniske og trådløse dørlåse, der øger sikkerheden på tværs af dine afdelinger og gør nøgleadministration nem og fleksibel. Derudover gør RUKO CLIQ det muligt at etablere forskellige sikkerhedsniveauer på forskellige døre og bygninger, hvilket gør dette låsesystem særligt omkostningseffektivt.

Her kan du prioritere højere standarder i kritiske rum såsom server- og arkivrum, mens du bruger færre kræfter på rengøringsrummet.

 

 

+ RUKO Triton 501 (Primært til erhverv)

'RUKO Triton 501' er et patenteret låsesystem, der er kendetegnet ved enkel nøglekontrol, høj fleksibilitet og derudover placerer den sig på det højeste sikkerhedsniveau på RUKO-barometret.

Det er et låsesystem, der egner sig til alt fra offentlige institutioner til mindre erhvervsbyggerier, og systemet kan både bruges til sikring af udvendige og indvendige døre. Med 'RUKO Trition 501' får i et softwareprogram, hvorfra I kan administrere udlån af nøgler, hvor de bruges, hvornår de afleveres og så videre.

Derudover udvikles nøglerne i 'RUKO Triton 501' med sin egen unikke nøglekode, hvilket betyder, at hver bruger eller medarbejder kun behøver én nøgle for at få adgang til de steder, de er autoriserede til. Hvis I er klar til at opgradere jeres RUKO 500 eller 600-serie, er 'RUKO Triton 501' altså et yderst sikkert og bekvemt valg for mange typer virksomheder. 

 

 

Det ideelle alternativ: elektroniske dørlåse

Mekaniske låsesystemer bliver fortsat videreudviklet og nye patenter kommer til i takt med, at de teknologiske opdagelser bliver større. Der er derfor rig mulighed for at få dækket samtlige af sine sikkerhedsbehov med det rette mekaniske låsesystem, men det er ingen hemmelighed, at der også er mange fordele at finde ved elektroniske låsesystemer.

Her er der ikke kun fokus på sikkerhed, men særligt også fokus på øget bekvemmelighed og fleksibilitet, hvilket er attraktivt for mange familier og erhvervsdrivende såvel som i boligforeninger, hvor en let administration er en nødvendighed.

Derfor er elektroniske dørlåse med nøglebrikker eller adgangskort isoleret set det ideelle alternativ til dig, der er klar til at opdatere dit låsesystem. Elektroniske låsesystemer er uden tvivl fremtiden, og det er derfor værd at overveje helt at skifte fra mekaniske låsesystemer ved din næste sikkerhedsopdatering.

 

Kontakt os for mere rådgivning

Selvom RUKO 500 og 600 serierne stadig kan være installeret i yderdøre i lejligheder, boliger eller sommerhuse, som du køber, og derfor kan være fristende at fortsætte med at bruge, så bør du huske på, at disse nøgler ikke længere lever op til de høje krav til sikkerhed, som vi i dag bør stille til vores yderdøre - dette er en anbefaling fra RUKO selv.

Vi vil fortsat rådgive om andre og bedre løsninger, der kan forhøje sikkerheden i din bolig eller virksomhed. Vores eksperter står klar til at rådgive og hjælpe dig med at finde det bedste låsesystem alt efter dine ønsker og budget.

 

Privat indbrudssikring

Hvilke artikler vil du læse?

62932

Derfor er brandsikring ved ombygning en udfordring

Sikkerhedsbelysning: Regler & vigtige produkter

Kend de lovgivningsmæssige krav og nødvendigheden af vedligeholdelse af nødbelysning

Brandsikring af stråtag - 5 gode huskeregler

Undgå brandrisici ved stråtaget med forståelse for lovgivningen og de bedste huskeregler

Det skal du vide om passiv brandsikring

Kend forskellen på passiv og aktiv brandsikring, og hvordan du sikrer dit byggeri med de rette materialer

Sikkerhed & arbejdsmiljø på en byggeplads

Kend de vigtigste regler og nødvendigheden af en grundig sikkerhedsplan på byggepladsen.

Liste over mest brugte sikringsbegreber i 2024

Vi har samlet de mest udbredte begreb og forkortelser i sikringsbranchen på en overskuelig liste.

Sådan undgår du bedst muligt brand i el-installationer

Få fem gode råd til hvad du skal tjekke efter for at mindske chancen for brand

Sikring af butik eller kontor efter lukketid

Få inspiration til udarbejdelse af tjekliste efter fyraften, så tyveri bedre undgås

Overblik over brandklasser ved byggeri (BR18)

Letlæselig guide af de danske og europæiske brandklasser

Regler om ABA anlæg: Ofte stillede spørgsmål

Vi svarer på de mest spurgte spørgsmål om ABA-anlæg regler.

Sådan undgår du falsk alarm fra røgalarmen

Læs hvorfor din røgalarm giver falsk alarm, selvom den er placeret korrekt.

Indbrudssikring med smart home produkter

Sådan bruger du smart home til, at holde tyven væk fra din bolig.

Hvilken alarm skal jeg vælge til hjemmet?

Udvalget af alarmsystemer er mange - vi giver dig overblikket og de bedste råd til valg af alarm.

Indbrud mens man er hjemme?

Sådan bør du forholde dig, hvis tyven bryder ind mens du sover.

Udendørsbelysning kan modvirke indbrudsforsøg

Få god lys omkring boligen og gør det sværere for indbrudstyven.

Oversigt over certificeringer til sikringsskabe

Få kendskab til hvilke certificeringer er vigtige for dig.

Er det farlig at oplade elbilen via stikkontakten?

Gode råd før du sætter elbilen til opladning i f.eks. sommerhuset.

Problemer med at åbne dit sikringsskab?

Vi giver dig 5 gode råd til hvad du skal tjekke.

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem.

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde på byggepladser?

Få indblik i hvem har ansvaret og hent gratis aftaleblanket.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang.

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få overblikket over hvad du skal være opmærksom på.

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen.

Oversigt over alle sikringsniveauer hos F&P

Få indblik i hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder.

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Se forskellen på skalsikring, cellesikring & objektsikring

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Sådan undgår du indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger.

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab.

Kommer indbrudstyven igen?

Sandsynligheden for at han gør, er måske større end du tror.

Har du købt hælervarer før?

Måske har du købt hælervarer helt uden at vide det...

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv.

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Få styr på de rigtige papirer og dokumentation efter indbrud.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus med disse gode råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Opdag hvordan projektet Nabohjælp kan hjælpe dit nabolag.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Jeg har haft indbrud – hvad skal jeg gøre?

Få svar på dine spørgsmål efter et indbrud.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Opdag om dine nøgler og låse er forældet

Hvordan arbejder tyven? [2024 Opdateret]

Lær mere om tyven og rust dig bedre mod indbrud.

Derfor er brandsikring ved ombygning en udfordring

Brandsikring af stråtag - 5 gode huskeregler

Undgå brandrisici ved stråtaget med forståelse for lovgivningen og de bedste huskeregler

Liste over mest brugte sikringsbegreber i 2024

Vi har samlet de mest udbredte begreb og forkortelser i sikringsbranchen på en overskuelig liste.

Sådan undgår du falsk alarm fra røgalarmen

Læs hvorfor din røgalarm giver falsk alarm, selvom den er placeret korrekt.

Indbrudssikring med smart home produkter

Sådan bruger du smart home til, at holde tyven væk fra din bolig.

Hvilken alarm skal jeg vælge til hjemmet?

Udvalget af alarmsystemer er mange - vi giver dig overblikket og de bedste råd til valg af alarm.

Udendørsbelysning kan modvirke indbrudsforsøg

Få god lys omkring boligen og gør det sværere for indbrudstyven.

Oversigt over certificeringer til sikringsskabe

Få kendskab til hvilke certificeringer er vigtige for dig.

Er det farlig at oplade elbilen via stikkontakten?

Gode råd før du sætter elbilen til opladning i f.eks. sommerhuset.

Problemer med at åbne dit sikringsskab?

Vi giver dig 5 gode råd til hvad du skal tjekke.

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang.

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen.

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab.

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus med disse gode råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Opdag hvordan projektet Nabohjælp kan hjælpe dit nabolag.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Opdag om dine nøgler og låse er forældet

Sikkerhedsbelysning: Regler & vigtige produkter

Kend de lovgivningsmæssige krav og nødvendigheden af vedligeholdelse af nødbelysning

Det skal du vide om passiv brandsikring

Kend forskellen på passiv og aktiv brandsikring, og hvordan du sikrer dit byggeri med de rette materialer

Sikkerhed & arbejdsmiljø på en byggeplads

Kend de vigtigste regler og nødvendigheden af en grundig sikkerhedsplan på byggepladsen.

Sådan undgår du bedst muligt brand i el-installationer

Få fem gode råd til hvad du skal tjekke efter for at mindske chancen for brand

Sikring af butik eller kontor efter lukketid

Få inspiration til udarbejdelse af tjekliste efter fyraften, så tyveri bedre undgås

Overblik over brandklasser ved byggeri (BR18)

Letlæselig guide af de danske og europæiske brandklasser

Regler om ABA anlæg: Ofte stillede spørgsmål

Vi svarer på de mest spurgte spørgsmål om ABA-anlæg regler.

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde på byggepladser?

Få indblik i hvem har ansvaret og hent gratis aftaleblanket.

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få overblikket over hvad du skal være opmærksom på.

Oversigt over alle sikringsniveauer hos F&P

Få indblik i hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder.

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Se forskellen på skalsikring, cellesikring & objektsikring

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Sådan undgår du indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen
// Script fra forsiden