Hvilken alarm skal jeg vælge til hjemmet?

Opsummering af artiklen:

 

Guide til hvad du bør overveje før køb af alarm

Skal du investere i en tyverialarm til hjemmet, kan du med fordel læse vores guide.

Vi giver dig overblik over, hvilke funktioner, muligheder, fordele/ulemper og andre relevante overvejelser, du bør være opmærksom på i forbindelse med valg af tyverialarm til din private bolig.

 

Forskellige boliger, forskellige behov

Når du skal vælge et alarmsystem, er det først og fremmest vigtigt at få klarlagt, hvilke behov du og din familie har til alarmen.

Der kan nemlig være stor forskel på, hvad alarmen skal kunne, alt efter om den skal installeres i en 2-plans villa, et rækkehus, i sommerhuset eller i en lejlighed.

Sikkerhedsbehovet kan også afhænge af, hvor i Danmark boligen er placeret, hvor mange kvm det drejer sig om, samt hvor langt der er til nærmeste nabo. 

Udover de forskellige krav, og måske også ønsker til ekstra funktioner, kommer det vigtige spørgsmål om valget af en tyverialarm med eller uden abonnement? 

 

Alarmsystem uden abonnement?

Der findes et kæmpe udvalg af "gør-det-selv" (DIY) alarmløsninger, som kan købes i alt fra større supermarkeder og elektronikvarehuse, til webshops som udelukkende sælger DIY tyverialarmer.

Hvis du selv køber en tyverialarm uden abonnement, vil det ofte være forbundet med et større førstegangsbeløb, efterfulgt af få årlige udgifter.

Prisen for tyverialarmen og nogle enkelte enheder som f.eks. bevægelsessensorer, dørsensorer og nøglebrikker starter typisk ved nogle tusinde kroner. Jo mere tilbehør du skal bruge, fordi du ønsker at afdække flere rum, jo højere vil prisen være.

Den årlige udgift vil være til SIM-kortet, så alarmen kan sende en sms eller ringe dig op, hvis alarmen går. Andre løbende udgifter kan være, hvis enheder går i stykker eller du skal bruge mere tilbehør.

På den måde kan det for nogle svare sig i længden at vælge en løsning uden abonnement. Dog vil du selv skulle stå for både montering, installering og vedligehold af alarmen. Løsningen kræver altså, at du selv kan stå for alt.

Dette vil vi anbefale til personer, som ikke har specifikke krav til tyverialarmen og ikke nødvendigvis har en større bolig, hvor flere rum, vinduer og døre skal afdækkes. Det kunne f.eks. være til en lejlighed eller et mindre rækkehus.

Husk dog, at placering af sensorer til at dække de forskellige rum er altafgørende for, at din bolig bliver sikret mest optimalt. Hvis du placerer sensorerne forkert, så vil du kunne opleve fejlalarmer, hvilket ingen ønsker.

 

Alarmsystem med abonnement?

Når du køber en tyverialarm med abonnement, vil både opsætning samt løbende vedligehold og service være inkluderet i den månedlige pris.

Med en abonnementsaftale lejer du tyverialarmen, og du betaler blot et fast månedligt beløb. Opstår der problemer med alarmen, vil du være sikret hjælp hos dit alarmselskab hele døgnet - hele året rundt.

Den største fordel er, at din tyverialarm er opdateret og hele systemet er opsat af professionelle eksperter, som ved hvor de forskellige sensorer skal placeres mest optimalt. Samtidigt kan enheder udskiftes løbende, hvis dit behov ændrer sig.

Vi anbefaler et alarmsystem med abonnement, hvis du har en lidt større bolig, hvor der skal bruges flere enheder - dette kan nemlig hurtigt blive en større udgift, hvis du vælger at købe en samlet pakke uden abonnement. 

Hvis du samtidig gerne vil have en tyverialarm, som altid virker, og alt service skal udføres en af 3. part, så er en alarm med abonnement, det rigtige valg for dig.

Vi anbefaler også ofte alarm med abonnement, hvis du har et sommerhus, som ikke er din faste bopæl. Hvis der opstår problemer med alarmen, eller hvis alarmen går, når du ikke er til stede i sommerhuset, så kan det for mange være nemmere (og hurtigere), at ens alarmfirma kører ud og får tilset alarmen. Specielt hvis ens sommerhus afstandsmæssigt er lidt længere væk.

Hvis det drejer sig om erhvervsalarmer, så anbefaler vi altid et alarmsystem med abonnement. Forsikringsskabet har ofte højere krav til alarmanlægget og behovet for hurtig udrykning fra vagtcentralen er afgørende for mange virksomheder.

 

Smarte funktioner? - Mulighederne er mange

Det store udvalg af forskellige tyverialarmer medfører også, at der findes et hav af forskellige funktioner.

De mest efterspurgte er videoovervågning og mikrofon, der er koblet op på alarmens sensorer. Det betyder, at videoovervågningen automatisk vil begynde at optage i tilfælde af, at alarmen aktiveres.

Det er en vigtig funktion for folk, som evt. ikke bare lige kan køre hjem, hvis alarmen går. Ved at tjekke live-billederne, kan det hurtigt afklares, om der faktisk er indbrud, eller om det er en fejlalarm. Video eller lyd kan dog være en nyttig funktion for alle, når man er på ferie længere væk fra ens bolig.

Mens nogle sætter pris på videoovervågning, ønsker andre at optimere deres tyverialarm ved også at have en røgalarm eller en vandsensor tilknyttet. Dette er nogle af de lidt nyere muligheder, hvor man samler flere sikkerhedstiltag i samme system. På den måde kan flere aspekter styres via samme app, hvilket er brugervenligt og en hurtigere måde at få et samlet overblik over sikkerheden i ens bolig.

En anden meget efterspurgt funktion er sensorer, der har mulighed for at tage højde for husdyr, så alarmen ikke går unødigt af, hvis man har hund eller kat, der bevæger sig rundt i hjemmet, mens alarmen er slået til.

 

Har du styr på skalsikring af boligen først?

Vi anbefaler altid vores kunder at få styr på husets yderpunkter (også kaldt skalsikring), før man investerer i en ny tyverialarm - den er nemlig ikke effektiv, hvis boligens døre, vinduer og låse forholdsvis nemt kan brydes op.

Start derfor altid med optimering af de mekaniske sikringsprodukter og gør dem modstandsdygtige over for indbrudsforsøg. Så vil tyverialarmen have en meget større berettigelse.

Et oplagt sted at starte er boligens låse og nøgler. Sørg for, at dine låse på yderdørene ikke er mere end 10 år gamle, og hvis du har nøgler med et rundt hoved, så bør låsesystemet på yderdørene skiftes hurtigst muligt. Låsesystemet (bl.a. RUKO 500/600) er forældet til yderdørene, fordi det er for nemt med bankenøgler. Du kan læse mere om hvorfor du bør udskifte RUKO serie 500 & 600 her.

Du kan overveje at skifte dine yderlåse ud med de populære elektroniske smartlåse. Automatisk låsning af døren, hurtig sletning af nøglebrikker og besked om åbning på sms, er blot nogle af de smarte fordele.

Du skal dog også overveje at styrke dine døre med nokker, beslag eller slutbrik. Det samme gælder for dine vinduer, hvor f.eks. hasper, sikringsskruer eller vindueslåse kan anbefales.

Flere af disse tiltag er ikke større udgifter og kan gøres forholdsvis hurtigt. Det er blot afgørende, at din skalsikring af boligen er i orden, før du investerer i en tyverialarm. Dette er vores vigtigste råd :)

 

Hvad koster en tyverialarm?

Det skal ikke være dyrt at føle sig sikker i sit eget hjem. Derfor tilbyder vi pakkeløsninger med tyverialarmer fra 175,- kroner om måneden. 

Prisen stiger naturligvis i takt med, at flere kvm skal dækkes og jo flere ekstra funktioner, du ønsker. Vi har dog gjort det nemt at udregne en pris, som matcher dine ønsker.

Prøv vores gratis online alarmberegner, som kun tager få minutter at udfylde - så sender vi vores anbefalede alarmpakke til dig med en tilhørende pris. Helt uforpligtende selvfølgelig.

Vi håber, du er blevet klogere på hvilke punkter, du skal overveje, før du køber en tyverialarm. Hvis du ønsker mere rådgivning, skal du være velkommen til at kontakte vores alarmeksperter på 70 20 21 12, eller skrive til bagger@bagger-laase.dk.

Privat indbrudssikring

Hvilke artikler vil du læse?

66274

Derfor er brandsikring ved ombygning en udfordring

Sikkerhedsbelysning: Regler & vigtige produkter

Kend de lovgivningsmæssige krav og nødvendigheden af vedligeholdelse af nødbelysning

Brandsikring af stråtag - 5 gode huskeregler

Undgå brandrisici ved stråtaget med forståelse for lovgivningen og de bedste huskeregler

Det skal du vide om passiv brandsikring

Kend forskellen på passiv og aktiv brandsikring, og hvordan du sikrer dit byggeri med de rette materialer

Sikkerhed & arbejdsmiljø på en byggeplads

Kend de vigtigste regler og nødvendigheden af en grundig sikkerhedsplan på byggepladsen.

Liste over mest brugte sikringsbegreber i 2024

Vi har samlet de mest udbredte begreb og forkortelser i sikringsbranchen på en overskuelig liste.

Sådan undgår du bedst muligt brand i el-installationer

Få fem gode råd til hvad du skal tjekke efter for at mindske chancen for brand

Sikring af butik eller kontor efter lukketid

Få inspiration til udarbejdelse af tjekliste efter fyraften, så tyveri bedre undgås

Overblik over brandklasser ved byggeri (BR18)

Letlæselig guide af de danske og europæiske brandklasser

Regler om ABA anlæg: Ofte stillede spørgsmål

Vi svarer på de mest spurgte spørgsmål om ABA-anlæg regler.

Sådan undgår du falsk alarm fra røgalarmen

Læs hvorfor din røgalarm giver falsk alarm, selvom den er placeret korrekt.

Indbrudssikring med smart home produkter

Sådan bruger du smart home til, at holde tyven væk fra din bolig.

Hvilken alarm skal jeg vælge til hjemmet?

Udvalget af alarmsystemer er mange - vi giver dig overblikket og de bedste råd til valg af alarm.

Indbrud mens man er hjemme?

Sådan bør du forholde dig, hvis tyven bryder ind mens du sover.

Udendørsbelysning kan modvirke indbrudsforsøg

Få god lys omkring boligen og gør det sværere for indbrudstyven.

Oversigt over certificeringer til sikringsskabe

Få kendskab til hvilke certificeringer er vigtige for dig.

Er det farlig at oplade elbilen via stikkontakten?

Gode råd før du sætter elbilen til opladning i f.eks. sommerhuset.

Problemer med at åbne dit sikringsskab?

Vi giver dig 5 gode råd til hvad du skal tjekke.

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem.

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde på byggepladser?

Få indblik i hvem har ansvaret og hent gratis aftaleblanket.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang.

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få overblikket over hvad du skal være opmærksom på.

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen.

Oversigt over alle sikringsniveauer hos F&P

Få indblik i hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder.

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Se forskellen på skalsikring, cellesikring & objektsikring

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Sådan undgår du indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger.

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab.

Kommer indbrudstyven igen?

Sandsynligheden for at han gør, er måske større end du tror.

Har du købt hælervarer før?

Måske har du købt hælervarer helt uden at vide det...

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv.

Forsikring og dokumentation efter indbrud

Få styr på de rigtige papirer og dokumentation efter indbrud.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus med disse gode råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Opdag hvordan projektet Nabohjælp kan hjælpe dit nabolag.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Jeg har haft indbrud – hvad skal jeg gøre?

Få svar på dine spørgsmål efter et indbrud.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Opdag om dine nøgler og låse er forældet

Hvordan arbejder tyven? [2024 Opdateret]

Lær mere om tyven og rust dig bedre mod indbrud.

Derfor er brandsikring ved ombygning en udfordring

Brandsikring af stråtag - 5 gode huskeregler

Undgå brandrisici ved stråtaget med forståelse for lovgivningen og de bedste huskeregler

Liste over mest brugte sikringsbegreber i 2024

Vi har samlet de mest udbredte begreb og forkortelser i sikringsbranchen på en overskuelig liste.

Sådan undgår du falsk alarm fra røgalarmen

Læs hvorfor din røgalarm giver falsk alarm, selvom den er placeret korrekt.

Indbrudssikring med smart home produkter

Sådan bruger du smart home til, at holde tyven væk fra din bolig.

Hvilken alarm skal jeg vælge til hjemmet?

Udvalget af alarmsystemer er mange - vi giver dig overblikket og de bedste råd til valg af alarm.

Udendørsbelysning kan modvirke indbrudsforsøg

Få god lys omkring boligen og gør det sværere for indbrudstyven.

Oversigt over certificeringer til sikringsskabe

Få kendskab til hvilke certificeringer er vigtige for dig.

Er det farlig at oplade elbilen via stikkontakten?

Gode råd før du sætter elbilen til opladning i f.eks. sommerhuset.

Problemer med at åbne dit sikringsskab?

Vi giver dig 5 gode råd til hvad du skal tjekke.

Derfor skal du udskifte RUKO 500 & 600

Læs hvorfor du bør udskifte til et nyere låsesystem.

Det skal du vide før du køber røgalarmer

Få placeret røgalarmen korrekt så den virker hver gang.

Håndværkerfradrag ved køb af tyverialarm

Kend de forskellige betingelser for at bruge ordningen.

Tyverisikring af både

Undgå at få stjålet båden med disse gode råd.

Overholder du reglerne for dit våbenskab?

Alle skydevåben skal opbevares i et godkendt og låst våbenskab.

Hjælper en hund mod indbrud?

Læs hvilket ansvar du har, hvis din hund bider en indbrudstyv.

Undgå indbrud i sommerhuset

Hold tyven væk fra dit sommerhus med disse gode råd.

Sådan kommer du i gang med Nabohjælp

Opdag hvordan projektet Nabohjælp kan hjælpe dit nabolag.

Gode råd hvis du skal udleje boligen

Skab de bedste rammer for dine lejere og dine ejendele.

Guide til at vælge sikre låse og nøgler

Opdag om dine nøgler og låse er forældet

Sikkerhedsbelysning: Regler & vigtige produkter

Kend de lovgivningsmæssige krav og nødvendigheden af vedligeholdelse af nødbelysning

Det skal du vide om passiv brandsikring

Kend forskellen på passiv og aktiv brandsikring, og hvordan du sikrer dit byggeri med de rette materialer

Sikkerhed & arbejdsmiljø på en byggeplads

Kend de vigtigste regler og nødvendigheden af en grundig sikkerhedsplan på byggepladsen.

Sådan undgår du bedst muligt brand i el-installationer

Få fem gode råd til hvad du skal tjekke efter for at mindske chancen for brand

Sikring af butik eller kontor efter lukketid

Få inspiration til udarbejdelse af tjekliste efter fyraften, så tyveri bedre undgås

Overblik over brandklasser ved byggeri (BR18)

Letlæselig guide af de danske og europæiske brandklasser

Regler om ABA anlæg: Ofte stillede spørgsmål

Vi svarer på de mest spurgte spørgsmål om ABA-anlæg regler.

Hvilke regler gælder ved varmt arbejde på byggepladser?

Få indblik i hvem har ansvaret og hent gratis aftaleblanket.

Guide til brandsikkerhed i bygningsreglementet

Få overblikket over hvad du skal være opmærksom på.

Oversigt over alle sikringsniveauer hos F&P

Få indblik i hvad hver enkelt sikringsklasse indeholder.

Alt hvad du skal vide om skalsikring

Se forskellen på skalsikring, cellesikring & objektsikring

Hvordan kan tyveri på arbejdet undgås?

Få indsigt i hvilke ting bliver stjålet og hvordan det kan undgås.

Sådan undgår du indbrud i varevognen

Tyve har opdaget at indbrud i varevogne er meget nemmere end i boliger.

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen
// Script fra forsiden