Infografik mod indbrud

GODE RÅD MOD INDBRUD I BOLIGEN

INFOGRAFIK MED 17 GODE RÅD MOD INDBRUD

Danmark er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud – ganske enkelt fordi danske boliger ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter, hvis man er utryg omkring sikkerheden i sin bolig. 

Vi har derfor udarbejdet en infografik med 17 gode råd til hvordan du selv bedre kan sikre din bolig. Igennem vores mange års erfaring som sikringscenter har vi set hvor kreativ indbrudstyven kan være. Derfor deler vi gerne ud af vores viden så du kan undgå at tyven vælger netop din bolig.

+ Se også vores 13 gode råd til sikring af erhverv.

Infografik - gode råd mod indbrud

Flere gode råd mod indbrud!

Vi har samlet den bedste viden om hvordan du selv kan formindske tyvens chancer for indbrud i netop din bolig.

VIS MIG DE GODE RÅD

Få post danmark til at opbevare din post

1. Få Post Danmark til at opbevare din post

Post Danmark kan opbevare din post fra 7 til 31 dage, mens du er på ferie. Derved undgår du en fyldt postkasse, som viser, at du er væk hjemmefra i en længere periode. Afhent din post på posthuset når du kommer hjem eller få den tilsendt gratis.

Skræm tyven væk med alarmskilte

2. Skræm tyven væk med alarmskilte

Der er 3 gange så stor risiko for at få indbrud, hvis ikke du har skiltet med et alarmsystem. Spørg altid efter skilte og klistermærker med refleks - dem kan tyven spotte i mørket på lang afstand.

Viderestil fastnettelefonen til mobilen

3. Viderestil fastnettelefonen til mobilen

En uendeligt ringende telefon er tegn på, at ingen er hjemme. Husk derfor at viderestille den til din mobiltelefon eller blot at skrue helt ned for lyden.

Markér hvad der er dit!

4. Markér hvad der er dit!

Hos det lokale politi kan du låne et mærkningssæt, så du kan mærke dine værdigenstande. Derved har politiet bedre mulighed for at opklare tyveriet og give dig dine ejendele tilbage.

Lån dit tørrestativ I haven ud til din nabo

5. Lån dit tørrestativ i haven ud til din nabo

Det kunne jo være, at din nabo ikke selv har en have men gerne vil tørre sit tøj udenfor. Vasketøj i haven signalerer, at du er hjemme - smart!

Bed naboerne om at bruge din skraldespand

6. Bed naboerne om at bruge din skraldespand

En tom skraldespand er et klart signal om, at der ikke er nogen hjemme i boligen - og det kan tyven nemt tjekke. Spørg din nabo, om de vil benytte den, så den aldrig er helt tom.

Husk at få slået græsset og ryddet sne

7. Husk at få slået græsset og ryddet sne

Eller få naboen til det, når han nu alligevel er forbi med skraldet. Vildtvoksende græs viser, at der ikke har været nogen hjemme i længere tid - det samme gør en tilsneet indkørsel.

Hav en bil holdende I indkørslen

8. Hav en bil holdende i indkørslen

Har du ikke din bil med på ferie, kan du sørge for at parkere den i din indkørsel. Har du ikke selv bil eller tager den med på ferie, kan du bede dine naboer om at parkere i din indkørsel, da det signalerer, at der er nogen hjemme.

Lad tyven kigge ind ad dine vinduer

9. Lad tyven kigge ind ad dine vinduer

Træk ikke gardinerne for – det giver tyven et indtryk af, at der er noget at komme efter. Lad tyven se, at der ikke er noget, og forebyg derigennem.

Skjul dine værdier usædvanlige steder

10. Skjul dine værdier usædvanlige steder

Nu hvor tyven kan kigge ind, skal du ikke lade værdigenstande ligge fremme. Gem dem f.eks. på børneværelset, hvor tyven ikke typisk vil lede efter smykker, computere, kontanter og andre værdigenstande.

Luk og lås dørene I din bolig

11. Luk og lås dørene i din bolig

Luk og lås dørene indenfor, selvom det er fristende at lade luften cirkulere, mens du er væk. De åbne døre giver tyven et bedre indblik i, hvad du har, samt hvordan boligen er indrettet. Skulle tyven finde vej ind, er det sværere at komme rundt, hvis dørene er låst.

Lad være med at rydde op inden du tager på ferie

12. Lad være med at rydde op inden du tager på ferie

Et perfekt opryddet hjem giver et tydeligt indtryk af, at ingen er hjemme. Lad lidt opvask stå og lad legetøjet rode – også i haven. Legetøj eller en haveslange, der roder, viser bevægelse.

Lås værktøjet inde og fastgør stigen

13. Lås værktøjet inde og fastgør stigen

Lås haveredskaber og værktøj inde i et skur eller værksted, så tyven ikke kan benytte disse til at bryde ind med. En udendørs stige skal naturligvis låses fast og evt. fastgøres bagerst i skuret.

Få lyset til at tænde og slukke automatik

14. Få lyset til at tænde og slukke automatik

Et helt mørklagt hus kan være et signal til tyven om, at der ikke er nogen hjemme - i al fald ikke på indeværende tidspunkt. Anskaf dig apparater til at tilslutte enkelte lamper, således de tænder og slukker automatisk i intervaller. Husk sensor på lamperne udenfor.

Har du tænkt på at sikre dine vinduer

15. Har du tænkt på at sikre dine vinduer

Ligesom tyven kan komme ind ad din hoved- eller bagdør, kan han også komme ind ad dine vinduer. Sørg derfor for at sikre dine vinduer med låse specielt hertil.

Giv dine låse og nøgler et eftersyn

16. Giv dine låse og nøgler et eftersyn

Er du i tvivl om din boligs låsesikkerhed? En god huskeregel er, at dine låsecylindre bør udskiftes, hvis de er mere end 10 år gamle.

Lad facebook blive hjemme

17. Lad Facebook blive hjemme

Vent med at uploade feriebillederne, indtil du er kommet hjem. Undgå derudover at tjekke ind på din feriedestination.

 

Flere sikringsråd og gratis sikkerhedstjek

Ønsker du flere gode sikringsråd til virksomheden, står vi til rådighed for en uforpligtende samtale om jeres behov. Vi tilbyder alle virksomheder et gratis sikkerhedstjek. Kontakt os på telefon 70 20 21 12 eller bagger@bagger-laase.dk.

Indbrudsstatistik i Danmark

Indbrudsstatistikker – vi har samlet de vigtigste

Der er mange ting vi kan være stolte af i Danmark, men vores indbrudsstatistik er ikke en af dem. Vi har nemlig den kedelige rekord i EU over flest indbrud begået pr. indbygger.

Derfor er det endnu mere væsentligt, at have de rigtige sikringsformer imod indbrud, så man ikke ender som et tal i statistikken. Igennem vores mange års erfaring med sikringssystemer og forebyggelse af indbrud, har vi fået en stor viden om indbrudsmønstre. Derfor har vi samlet alle de vigtigste tal til dig, så du kan få et overblik over de mest væsentlige indbrudsstatistikker.

 

Der begås knap 29.000 indbrud i beboelser om året i Danmark

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af indbrud i de seneste år faldende i Danmark. Tallene viser, at antallet af indbrud i beboelser er faldet fra ca. 45.000 i 2011 til knap 29.000 i 2018, altså et fald på over 35 %.

Noget tyder på, at danskerne har taget nogle forbehold imod indbrud med tyverisikring, men der er stadig mange danskere, som stadig oplever indbrud, da de ikke er ordentligt sikret imod det.

Gode råd mod indbrud - Statistik1

 

Din virksomhed er også udsat

Indbrudsstatistikken for virksomheder og forretninger følger den positive tendens og er derved faldende. Faktisk er antallet af anmeldte indbrud i danske virksomheder faldet med 52 % fra 2009 til 2018.

GODE RÅD: Læs vores artikel om at sikre virksomheden

Risikoen for indbrud er dog fortsat høj, idet antallet i 2018 var 13.068 anmeldte indbrud i første kvartal. Det vil altså sige, at stadig mange danske virksomheder er udsat for indbrud årligt. Det positive er, at det kan undgås, hvis man sikre sig imod indbrud med de rigtige låse, tyverialarmer og sikringssystemer.

 

I hvilken region begås der så flest indbrud?

Det er ikke nogen overraskelse, at Region Hovedstaden har flest antal anmeldte indbrud, da de også er den største region i Danmark.

Pr. indbygger ser tallene dog lidt anderledes ud, hvor Region Nordjylland ligger højest. Dette skyldes formegentligt, at regionen har det højeste antal sommerhuse pr. indbygger. Sommerhuse er nemlig en favorit blandt indbrudstyve, da de ofte står øde og tomme mange dage og uger om året.

GODE RÅD: Læs vores artikel om at sikre sommerhuset.

Ifølge Danmarks Statistik er der også særligt mange sommerhuse i Vest- og Sydsjælland, og det er derfor specielt nødvendig at være på forkant med eventuelle indbrudstyve i de områder.

Hvornår på året begås der flest indbrud?

En god tommelfingerregel er, at der begås flest indbrud i ferieperioder og højtider. Det er nemlig her, hvor flest danskere er bortrejste eller på anden måde ude af hjemmet i dage eller endda i uger ad gangen.

I Danmark oplever vi derfor, at der er travlt på indbrudsfronten i sommermånederne og i helligdage omkring påske, jul og nytår. Tøv derfor ikke med at have sikkerheden i orden, hvis du ikke vil opleve en ubehagelig hjemkomst efter en ferie eller et julebesøg.

 

Pas på i weekenden og i ferierne

Er du ikke hjemme i en dag eller to, eller måske endda i ugevis? Så er det her, at du skal være særligt opmærksom på indbrudstyvene og sørge for at have god tyverisikring. Indbrudstyvene vil nemlig helst undgå, at du er hjemme, og vælger derfor tidspunkter, hvor mange huse står tomt. Særligt ferieperioder er højsæson for indbrudstyve samt under normal arbejdstid 8-16 i hverdagene, om aftenen og natten fredag og i weekender.

 

Så mange indbrud bliver der begået hvert år, måned, dag og time

På trods af et faldende antal indbrud om året, så har vi i Danmark stadig en rekordhøj indbrudsstatistik. Vi har lavet et overblik, så du kan se, hvor mange indbrud der bliver begået i Danmark. Vi har taget de seneste tal fra 2016:

  • Indbrud pr. år: 29.000
  • Indbrud pr. måned: 2.416
  • Indbrud pr. dag: 79
  • Indbrud pr. time: 3,2

Gennemsnitligt blev der i 2018 begået over 3 indbrud hver time i en beboelse, altså næsten 80 indbrud dagligt. Selvom indbrudstallene er faldende, så er vi i Danmark fortsat udsat for et meget stort antal indbrud både i hjemmet og i virksomhederne.

Derfor er behovet for ordentlig sikkerhed bestemt stadig højaktuel! 

Gode råd mod indbrud - Statistik2

 

ANDRE KILDER MED GODE RÅD MOD INDBRUD:

Top

Ring op her - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst