Cookiepolitik
Sikring mod indbrud

24 GODE RÅD MOD INDBRUD I BOLIGEN

Indbrudssikring råd 1 - Skræm tyven væk med alarmskilte

1. Skræm tyven væk med alarmskilte

Der er 3 gange så stor risiko for at få indbrud, hvis ikke du har skiltet med et alarmsystem. Spørg altid efter skilte og klistermærker med refleks - dem kan tyven spotte i mørket på lang afstand.

 

Indbrudssikring råd 2 - Drop nøglen under dørmåtten

2. Drop nøglen under dørmåtten

Tror du stadig at du kan gemme nøglen under dørmåtten eller i en potteplante ved hoveddøren? Problemet er bare, at tyven også kender disse gemmesteder. Og forsikringen dækker ikke, hvis tyven kommer ind med nøgle.

 

Indbrudssikring råd 3 - Ringklokke med video

3. Ringklokke med video

Det første en indbrudstyv ofte vil gøre, er at ringe på dørklokken for at sikre, at ingen er hjemme. Hvis du har en af de nye smarte dørklokker, som optager video ved bevægelse, så har du allerede lige fanget tyven på video.

 

Indbrudssikring råd 4 - Markér hvad der er dit!

4. Markér hvad der er dit!

Hos det lokale politi kan du få et gratis mærkningssæt, så du kan mærke dine værdigenstande. Tyve har nu svært ved at videresælge dine værdier og mister hurtigt interessen. Kan også bestilles online - søg efter 'Operation Mærkning'.

 

Indbrudssikring råd 5 - Husk at klippe din hæk

5. Husk at klippe din hæk

Hvis din hæk har vokset sig høj, så giver du tyven god mulighed for at stå helt i fred, uden at naboerne eller forbigående kan opdage ham. Frem med hækklipperen og tag toppen af hækken.

 

Indbrudssikring råd 6 - Bliv medlem af nabohjælp

6. Bliv medlem af nabohjælp

Konceptet 'Nabohjælp' har vist sig at nedbringe indbrud flere steder i Danmark. Gå sammen med naboerne og hjælp hinanden med at bekæmpe indbrud. Start med at bestille skilte til jeres nabolag på Nabohjælps website.

 

Indbrudssikring råd 7 - Videoovervågning bliver mere udbredt

7. Videoovervågning bliver mere udbredt

Ingen tyv ønsker deres ansigt fanget på video. Politiet eller bekendte kan nemmere genkende dem ved en efterlysning. Nyere overvågning giver også mulighed for, at du får en SMS, så snart der er bevægelse uden for din bolig.

 

Indbrudssikring råd 8 - Husk en synlig sirene udenfor

8. Husk en synlig sirene udenfor

Når en normal tyverialarm går, vil sirenelyden ikke kunne høres langt væk fra huset. Tilkøb derfor altid en ekstern sirene, som kan ophænges uden for huset. Så vil alle naboer kunne høre, hvis din alarm går.

 

Indbrudssikring råd 9 - Lad tyven kigge ind ad dine vinduer

9. Lad tyven kigge ind ad dine vinduer

Træk ikke gardinerne for – det giver tyven et indtryk af, at der er store værdier, og gør kun tyven mere nysgerrig. Lad tyven se, at der ikke er noget dyrt, de nemt kan stjæle, fordi det har du selvfølgelig gemt væk...

 

”Indbrudssikring råd 10 - Skjul dine værdier

10. Skjul dine værdier usædvanlige steder

Nu hvor tyven kan kigge ind, skal du ikke lade værdigenstande ligge fremme. Gem dem f.eks. på børneværelset, hvor tyven ikke typisk vil lede efter smykker, computere, kontanter og andre værdigenstande. 

 

Indbrudssikring råd 11 - Luk og lås dørene I din bolig

11. Luk og lås dørene i din bolig

Lås dørene indenfor, selvom det er fristende at lade luften cirkulere, mens du er væk. De åbne døre giver tyven indblik i, hvad du har og hvordan boligen er indrettet. Er dørene låst er det også sværere for tyven at finde rundt hurtigt.

 

Indbrudssikring råd 12 - Lås døren når du er i haven

12. Lås altid døren, også selvom du bare er i haven

Tyven skal kun bruge ganske få minutter for at stjæle dine værdier. Husk derfor at få låst døren selvom du er i nærheden - forsikringen dækker nemlig ikke, hvis døren ikke var låst ved indbruddet.

 

Indbrudssikring råd 13 - Lås værktøjet inde og fastgør stigen

13. Lås værktøjet inde og fastgør stigen

Lås haveredskaber og værktøj inde i et skur eller værksted, så tyven ikke kan benytte disse til at bryde ind med. En udendørs stige skal naturligvis låses fast og evt. fastgøres bagerst i skuret.

 

 Indbrudssikring råd 14 - Få lyset til at tænde og slukke automatik

14. Få lyset til at tænde og slukke automatisk

Et mørklagt hus er et signal til tyven om, at der ikke er nogen hjemme. Anskaf dig smarte lamper, som kan tænde og slukke automatisk i bestemte tidsintervaller. Husk sensor på lamperne udenfor og ekstra lys bag ved huset!

 

 Indbrudssikring råd 15 - Har du tænkt på at sikre dine vinduer

15. Bedre låse på dine vinduer

Statistik viser at tyven oftest vælger vinduet i stedet for hoveddøren eller terrassedør. Sørg derfor for at sikre dine vinduer med robuste vindueslåse eller beslag. Det nemmeste sted at bryde ind bliver nu det sværeste sted.

 

Indbrudssikring råd 16 - Giv dine låse og nøgler et eftersyn

16. Giv dine låse og nøgler et eftersyn

En god huskeregel er, at dine låse bør udskiftes, hvis de er mere end 10 år gamle. Hvis du samtidigt har nøgler med et rundt hoved (Ruko serie 500), så er det ret nemt for tyven at bruge en bankenøgle. Få tjekket dine nøgler asap ;-)

 

Indbrudssikring råd 17 - Husk altid at tage billeder af dine værdier

17. Husk altid at tage billeder af dine værdier

Har du mget værdifulde smykker, ure, malerier eller andre særlige værdier, så husk altid at tage billeder af dem. Hvis de bliver stjålet, så bliver billederne altafgørende for, om du kan få den fulde værdisum fra dit forsikringsselskab.

 

Gode sikringsråd før ferien - Undgå tyven

Hvis du skal på ferie, så har vi endnu 7 gode råd til dig!

Ingen ønsker at vende tilbage fra en dejlig ferie og opdage, at der har været indbrud i boligen. Vi har derfor samlet flere gode sikringsråd, som du bør huske før din afrejse, så du kan nyde ferien bedst muligt.

 

Indbrudssikring råd 18 - Viderestil fastnetelefonen til mobilen

18. Viderestil fastnettelefonen til mobilen

Ubesvarede telefonopkald er tegn på, at ingen er hjemme. Husk derfor at viderestille den til din mobiltelefon eller blot skrue helt ned for lyden. Har du ikke fastnettelefon, kan dette råd også bruges til ringklokken på døren. 

 

Indbrudssikring råd 19 - Lån dit tørrestativ i haven ud

19. Lad vasketøjet hænge på tørrestativet i haven

Typisk vil du tage vasketøjet ind, når du drager på rejse. Brug i stedet for noget gammelt tøj og et par slidte håndklæder, der ikke tager skade i dårligt vejr. Det snyder tyven til at tro, at du kan komme tilbage hvert øjeblik, det skal være.

 

Indbrudssikring råd 20 - Bed naboerne om at bruge din skraldespand

20. Bed naboerne om at bruge din skraldespand

En tømt skraldespand er et signal om, at ingen er - det kan tyven nemt tjekke. Spørg naboen, om de vil benytte den, så den ikke er helt tom. Hvis der er sne, så bed naboen om at lave fodspor ved indgangen, så det ligner, I er hjemme.

 

Indbrudssikring råd 21 - Husk at få slået græsset og ryddet sne

21. Husk at få slået græsset

Eller få naboen til det, når han nu alligevel er forbi med skraldet. Vildtvoksende græs viser, at der ikke har været nogen hjemme i længere tid. Du må nok hellere huske at tage en gave med hjem fra ferien til din nabo som tak.

 

Indbrudssikring råd 22 - Hav en bil holdende i indkørslen

22. Hav en bil holdende i indkørslen

Har du ikke din bil med på ferie, kan du sørge for at parkere den i din indkørsel. Har du ikke selv bil eller tager den med på ferie, kan du bede dine naboer om at parkere i din indkørsel, da det signalerer, at der er nogen hjemme.

 

Indbrudssikring råd 23 - Lad være med at rydde op inden du tager på ferie

23. Lad være med at rydde op, inden du tager på ferie

Et perfekt opryddet hjem giver et tydeligt indtryk af, at ingen er hjemme. Lad lidt opvask stå og lad legetøjet rode – også i haven. Legetøj eller en haveslange, der flyder, viser aktivitet.

 

Indbrudssikring råd 24 - Lad de sociale medier blive hjemme

24. Lad de sociale medier blive hjemme

Vent med at uploade feriebillederne, indtil du er kommet hjem igen. Undgå derudover at tjekke ind på din feriedestination. Undersøgelser i 2019 bekræfter, at tyven følger med online.

 

Flere sikringsråd lige ind i din indbakke

Vi samler løbende flere gode råd til hvordan du bedre kan undgå indbrud i din bolig. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og forbliv opdateret. Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 20 21 12 eller bagger@bagger-laase.dk.

INDBRUDSSIKRING TIL ERHVERV?

GODE RÅD TIL SIKRING AF VIRKSOMHEDEN

Danmark er det land i Europa, der oplever flest indbrud pr. indbygger – ganske enkelt fordi danske boliger og virksomheder ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve. Det kan dog være svært at forestille sig, hvilke sikringsformer, metoder og udstyr man skal kigge efter, hvis man ønsker at sikre sig bedst muligt. 

Vi har derfor udarbejdet både sikringsråd til private og erhverv. Igennem vores mange års erfaring som sikringscenter har vi set, hvor kreativ indbrudstyven kan være. Derfor deler vi gerne ud af vores viden, så du kan undgå at tyven.

Følg tyven til højre og se de mange gode råd mod indbrud til erhverv.

Sikring af erhverv

Flere gode råd mod indbrud!

Vi har samlet den bedste viden om hvordan du selv kan formindske tyvens chancer for indbrud i netop din bolig.

VIS MIG DE GODE RÅD

Indbrudsstatistik i Danmark

Indbrudsstatistikker – vi har samlet de vigtigste

Der er mange ting, vi kan være stolte af i Danmark, men vores indbrudsstatistik er ikke en af dem. Vi har nemlig den kedelige rekord i EU over flest indbrud begået pr. indbygger.

Derfor er det endnu mere væsentligt at have de rigtige sikringsformer imod indbrud, så man ikke ender som et tal i statistikken. Igennem vores mange års erfaring med sikringssystemer og forebyggelse af indbrud, har vi fået en stor viden om indbrudsmønstre. Derfor har vi samlet alle de vigtigste tal til dig, så du kan få et overblik over de mest væsentlige indbrudsstatistikker.

 

Der begås knap 25.000 indbrud i beboelser om året i Danmark

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af indbrud i de seneste år faldende i Danmark. Tallene viser, at antallet af indbrud i beboelser er faldet fra ca. 49.000 i 2009 til knap 25.000 i 2019, altså et fald på næsten hele 50 %.

Noget tyder altså på, at danskerne har taget nogle forbehold imod indbrud med tyverisikring. Alligevel er der stadig for mange danskere, som stadig oplever indbrud på grund af dårlig indbrudssikring.

 Gode råd mod indbrud - Statistik 1

 

Virksomheder oplever også fald i antal indbrud

Indbrudsstatistikken for virksomheder og forretninger følger den positive tendens, og antal indbrud i erhverv er derved også faldende. Faktisk er antallet af anmeldte indbrud i danske virksomheder faldet med hele 52 % fra 2009 til 2018 (Tal fra Danmarks Statistik for 2019 er ikke offentliggjort endnu).

GODE RÅD: Læs vores artikel om sikring af virksomheden

Risikoen for indbrud er dog fortsat høj, idet antallet i 2018 var 13.068 anmeldte indbrud i første kvartal. Specielt i 2019 har vi oplevet mange henvendelser fra håndværker-virksomheder, som er mødt ind til indbrud i varevognen eller på byggepladsen.

 

I hvilken region begås der så flest indbrud?

Det er ikke nogen overraskelse, at Region Hovedstaden har flest antal anmeldte indbrud, da de også er den største region i Danmark.

Pr. indbygger ser tallene dog lidt anderledes ud, hvor Region Nordjylland ligger højest. Dette skyldes formegentligt, at regionen har det højeste antal sommerhuse pr. indbygger. Sommerhuse er nemlig en favorit blandt indbrudstyve, da de ofte står øde og tomme mange dage og uger om året.

GODE RÅD: Læs vores artikel om sikring af sommerhuset.

Ifølge Danmarks Statistik er der også særligt mange sommerhuse i Vest- og Sydsjælland, og det er derfor specielt nødvendig at være på forkant med eventuelle indbrudstyve i de områder.

 

Hvornår på året og dagen begås der flest indbrud?

En god tommelfingerregel er, at der begås flest indbrud i ferieperioder og højtider. Det er nemlig her, hvor flest danskere er bortrejste eller på anden måde væk fra hjemmet i dage eller endda i uger ad gangen.

I Danmark oplever vi derfor, at der er travlt på indbrudsfronten i sommermånederne og i helligdage omkring påske, jul og nytår. Tøv derfor ikke med at have sikkerheden i orden før ferien, hvis du ikke vil opleve en ubehagelig hjemkomst.

Det er tydeligt, at indbrudstyvene helst vil undgå, at du er hjemme når de planlægger et indbrud. De vælger derfor tidspunkter, hvor mange huse står tomme. Helt naturligt oplever flest private derfor indbrud i arbejdstiden kl.08-14 i hverdagen, men også om aftenen og natten fredag og resten af weekenden. Dette er forståeligt nok omvendt hos erhverv, hvor det stort set altid er efter fyraften, om natten og også i weekenden, der begås flest indbrud.

Så mange indbrud bliver der begået hvert år, måned, dag og time

På trods af et faldende antal indbrud om året, så har vi i Danmark stadig en rekordhøj indbrudsstatistik. Vi har lavet et overblik, så du kan se, hvor mange indbrud der bliver begået i Danmark. Vi har taget de seneste tal fra 2019:

  • Indbrud pr. år: 24.553
  • Indbrud pr. måned: 2.046
  • Indbrud pr. dag: 67
  • Indbrud pr. time: 2,8

Gennemsnitligt blev der i 2019 begået næsten 3 indbrud hver time i en beboelse, altså næsten 70 indbrud dagligt. Selvom indbrudstallene er faldende, er vi i Danmark fortsat udsat for et meget stort antal indbrud både i hjemmet, sommerhuset og i virksomhederne.

Derfor er behovet for ordentlig sikkerhed bestemt stadig højaktuel! 

 Gode råd mod indbrud - Statistik 2

 

Erfaringer fra 20 tidligere indbrudstyve 

TrygFonden og 'Det Kriminalpræventive Råd' har lavet en større undersøgelse af adfærden hos 20 tidligere indbrudstyve, og her er også nogle gode råd at hente - blandet med vores egne erfaringer som sikringscenter:

  • Det er vigtigt for en indbrudstyv at have fokus på sine opgivelser, da en tyv ikke er en røver, som yder vold mod mennesker. Derfor ønsker mange tyve ikke at begå indbrud i hjem, hvor der er nogen hjemme, men helst heller ikke boligområder med tætte nabohuse, hvor de nemmere og hurtigere kan blive opdaget. Områder med Nabohjælp-skilte har vist sig at virke. Husk at Nabohjælp også nu findes til erhverv.

 

  • De adspurgte tyve planlægger også stort set altid deres indbrud på forhånd. De har altså ofte været i området før og har måske endda gjort noget aktivt før indbruddet. Tricket med at stille en cola dåse foran hoveddøren og hvis den stadig står der dagen efter, så ved de næsten med sikkerhed, at familien er bortrejst. Tricks som at vende sensoren til udendørsbelysning væk om dagen, for så at bryde ind i mørke om natten, er også meget anvendt.

 

  • Tyvene ønsker at deres indbrud sker hurtigt og nemt. De går derfor ofte efter huse, hvor sikkerheden er lav. Huse med 2 låse på døren, ekstra låse på vinduer og videoovervågning skræmmer ofte tyven væk. Tyven er bange for at blive genkendt og da mange familier smider optagelser fra videoovervågningen op på de sociale medier i dag (selvom det er i mod loven), så ønsker ingen tyv at blive opdaget af venner og familier på denne måde.

 

  • Ikke alle tyve er ikke bange for tyverialarmer. De ved, at der kan gå længe før nogle små alarmfirmaer ankommer. Samtidig er lyden på mange billige tyverialarmer ikke særlig høj, så tyven kan nemt på få minutter nå at røve boligen, før naboer og andre i nærheden hører lyden. Her er tyven mere bange, når der er en udendørs alarmsirene tilknyttet - den kan høres særdeles højt og meget langt væk.

 

  • Soveværelset er det sted, hvor mange tyve vælger at bryde ind. Mange familier har deres smykker og ure i soveværelset, hvilket klart er de værdier, som er lettest at flygte med, og som kan videresælges til størst værdi. Endnu bedre er det, hvis der er et badeværelse i forlængelse af soveværelset, fordi hvem tænker at indbrudssikre badeværelset først? Vinduet kan ofte nemt tages af, og stort set ingen badeværelser har alarmsensorer.

 

  • Indbrud sker hele året rundt, men om vinteren er indbrud nemmere, fordi der er helt mørkt, og derved kan tyven nemmere fornemme, om nogen er hjemme. Når der er koldt, så holder naboer også deres døre og vinduer lukket, hvilket gør, at tyven bedre kan bevæge sig rundt eller smadre en rude, uden at det bliver hørt af naboerne.
Top

Ring op her - Døgnvagt service

Ring op her - Døgnvagt service

Din besked sendes - vent venligst