Danmark er det land i
Europa, der oplever flest indbrud!

- ganske enkelt fordi vi ikke er tilstrækkeligt sikrede mod indbrudstyve.

Følg tyven og bliv klogere på hvordan du gør det sværere for tyven...

SCROLL NED

Vi giver dig de bedste råd.

Med ca. 25.000 indbrud i 2019 er Danmark det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger - det svarer til næsten 3 indbrud i timen! Selvom mange danske familier og virksomheder måske selv ved, at de kunne sikre deres bolig eller firma bedre, så kan det for mange være svært at vide hvor man skal starte og hvordan man gør.

Derfor giver vi dig på denne blog, ganske gratis, indblik i hvor kreativ indbrudstyven er med udgangspunkt i vores over 45 års erfaring i sikringsbranchen - så kan du nemmere komme igang med at undgå tyven!

Vidste du at...

Op imod hver tredje af alle danskere har haft indbrud i deres nuværende bolig eller har oplevet forsøg på indbrud.

Interesseret i at vide mere?

Vi har samlet en række artikler herunder til dig, der gerne vil lære indbrudstyven bedre at kende.

Undgå indbrud i varevognen

Flere firmaer oplever indbrud i varevognen

Flere og flere håndværkere møder ind til varevogne med knuste ruder og stjålet værktøj. Statistikker viser at indbrud i private boliger er faldende, men dele af disse indbrud er desværre blot flyttet over på firmabilerne i stedet.

Indbrud i varevogne kan ofte gøres hurtigere, nemmere og værdien kan også være højere end i en bolig. Det kan derfor blive en meget dyr omgang ikke at have styr på sikkerheden i varevognen.

Alle varebiler er en potentiel krukke af guld for tyvene. Læs vores 5 gode råd, hvis du vil vide, hvordan du bedst muligt sikrer din varebil mod indbrud.

 

1. Vær opmærksom på parkering

Du kan som det allerførste tænke over, hvor du parkerer bilen. Du kan eventuelt parkere strategisk f.eks. op mod et træ, stakit, en mur eller en anden bil. På den måde blokerer du for varerummet, så det er svært for tyven at komme til. Du bør også altid parkere bilen, hvor der er tydelig videoovervågning, hvis det er muligt.

Hvis ikke, så find gerne et sted hvor der er god belysning og evt. andre boliger og mennesker i nærheden.

  

2. Brug tyverimærkning

Vi anbefaler i høj grad, at man tyverimærker (mærkater eller DNA-spray) alt elektronisk værktøj. For det første hjælper tyverimærkningen politiet til at finde den rette ejermand, men tyverimærkning nedsætter også risikoen for indbrud, fordi tyvene godt ved, at det er meget sværere at videresælge ting, der er mærket med ejer-ID. Husk at have tydelig skiltning på ydersiden af bilen.

3. Sørg for at lukke af for udsynet

Har varebilen ruder ind til varerummet, så bør du hurtigst muligt afblænde ruderne. Giv ikke tyven et godt kig til at se, hvad du har med i bilen. Har de frit udsyn, kan tyven bedre planlægge og hurtigere gå målrettet efter bestemt værktøj.

 

4. Benyt videoovervågning i bilen eller på p-pladsen

Videoovervågning kan også bruges inde i selve varevognen, som optager så snart der er bevægelse i bilen. Denne optagelse i realtid sendes til en tilknyttet APP på mobilen. Der findes også flere smarte løsninger, hvor videoovervågningen fungerer sammen med en alarm i bilen. 

  

5. Bedre sikring af billåsen og bilruden

En normal billås er ret nemt at få brudt op hurtigt. Få derfor installeret dirkefrie og boringssikre låse til både sidedøre og bagdøren i stedet for. En bilrude kan også nemt smadres, så vi anbefaler at få sikringsgitre i stål - specielt på bagruderne.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Ønsker du at vide endnu mere...?

Hvis du har spørgsmål til vores artikler eller ønsker at få rådgiving om et bestemt sikringsemne, så kontakter vi dig gerne - helt uforpligtende!


Tilbage til forside
© Bagger Låse & Alarm A/S
Til toppen

Ring op her - Døgnvagt service